Fotó: MTI/Illyés Tibor

Nagy Ádám: "Most tudjuk majd letenni a névjegyünket a nemzetközi porondon" – Bogdán erről álmodott gyerekkorában

Így értékelt Nagy Ádám, Bogdán Ádám és Nego Loic az Írország elleni döntetlennel végződő Eb-főpróbát követően.
Nyikes Zoltán 2021. június 9., szerda 9:03
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Így értékelt Nagy Ádám, Bogdán Ádám és Nego Loic az Írország elleni döntetlennel végződő Eb-főpróbát követően.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. június 9., szerda 9:03

Nagy Ádám: – Felkészülési mérkőzés volt, de mindannyian tudtuk, hogy ez volt a főpróba, hiszen egy hét múlva megmérkőzünk a portugálok ellen, és így álltunk hozzá – kezdte az M4 Sport kamerája előtt a középpályás. – Nyilván mentálisan nehezebb ilyenkor száz százalékon égni, de külön motiválni senkit nem kellett, hiszen mindenki be akarja verekedni magát a kezdő tizenegybe. Ettől függetlenül éreztem, hogy egy-két helyen akadozott a gépezet, de úgy érzem, ezt jövő hétig ki tudjuk javítani. Szerencsére már az előző, Ciprus elleni mérkőzésen is be tudtam állni, szóval az izomfáradtság már abszolút a múlté, 1-2 napot hagytam ki vele, azt is csak elővigyázatosságból. A végén volt egy kis fáradtság, de az annak is köszönhető, hogy elég rendesen kapjuk az edzésterhelést az elmúlt időszakban, de ez hozzátartozik a felkészülési időszakhoz. Végbement egy generációváltás, ezzel az új arculatú válogatottal most tudjuk majd letenni a névjegyünket a nemzetközi porondon. Az egy dolog, hogy most az elmúlt időszakban szépen meneteltünk, gondolok itt elsősorban a Nemzetek Ligájára, de mégiscsak az Európa-bajnokság lesz az, amit az egész világ figyel. Nagyon bízom az egész csapatban, nagyon várom, hogy elkezdjük és tudjunk bizonyítani.

Hétfőn megszületett a kisfiam, ezért úgy gondoltam, mégiscsak szalonképesebb vagyok mellette a képeken bajusz nélkül, de a jövő héten még megérkezhetek egy hetyke bajusszal.

Még kavarognak bennem és a páromban is az érzelmek, a hétfői nap folyamán vált valóságossá, hogy ez megtörtént, nagyon boldogak vagyunk, ez leírhatatlanul jó érzés és motiválni fog még pluszban az Eb alatt. Az első éjszaka nyugalomban telt, de nem szeretném elkiabálni, hogy innentől fogva aranyéletünk lesz, de bízom benne, hogy úriember lesz.

Bogdán Ádám: – Jól eltalálta, de védhető volt, örülök, hogy sikerült jó helyre is tolnom – kezdte az M4-nek adott nyilatkozatát a Fradi kapusa az egyik szép védésével kapcsolatban. – Nem egyszerű mérkőzés közben beállni, de ez csak egy nagyon zárójeles mondat, mert rettentő boldog vagyok, hogy növelni tudtam a válogatott mérkőzéseim számát.

Egészen hihetetlen, hogy öt év eltelt az utolsó válogatott mérkőzésem óta. Az utóbbi egy-két hónapban nagyon flow-ban vagyok, nagyon boldoggá tesz, hogy így alakult, rendkívül jó közösségbe kerültem a Ferencvárosban és itt is,

élvezem minden percét, hogy újra pályára léphettem címeres mezben és megyünk egy hazai rendezésű Eb-re, erről álmodtam gyerekkoromban és ez most megvalósul. Ciprus és Írország ellen bemelegítő mérkőzések voltak nekünk és a szurkolóknak is, meg kell őrizni, ami most köztünk van, mert ez most egy nagyon örömteli állapot, jó ideje tart, ezért rengeteget küzdünk a csapattal, a szurkolóknak rengeteget köszönhetünk, majdnem be tudták gyötörni a győztes gólt. Egy régi csapattársam védett a másik oldalon, egy picit miatta örülök. Továbbra is így kell játszanunk és küzdenünk, hogy megháláljuk azt a bizalmat, amit a szurkolók felénk mutatnak már nagyon-nagyon régóta.

Nego Loic: – Az egyetlen dolog, ami hiányzott, az a gól. Voltak helyzeteink, de remélem, hogy a következő meccseken sikeresebbek leszünk. Ami viszont a játékot illeti, mindent beletettünk, csak a gól hiányzott, hogy mindenki számára nagyon jó legyen ez az este. Nagyon sokat járattuk a labdát, de erre várt az ellenfél és nagyon sok erejüket koncentrálták a középpályára, ennek ellenére sokat mozogtunk és sikerült veszélyeztetnünk. Számomra most a legfontosabb, hogy ezen a héten felkészüljek a portugálok elleni meccsre, csak ezt követően beszéljünk a franciák elleni találkozóról, ez most nem foglalkoztat. Elképesztőek a magyar szurkolók, nagyon remélem, ugyanilyen hangulatot fognak teremteni az Eb-n, mert erre szükségünk lesz.

Olvastad már?
Az ír kapitány kritikája: "Rossz fényben tünteti fel a magyarokat, hogy fütyültek, amikor letérdeltünk"
Stephen Kenny, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nem kellett volna kifütyülni letérdelő játékosait a Szusza Ferenc Stadionban - Marco Rossi reagált az eset kapcsán. A vendégek trénere elégedett volt viszont a 0-0-s döntetlennel.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz