Gera: "Elfáradtunk; nagyon igazságtalan lett volna, ha veszítünk" - a törökök ellen is ő ülhet a kispadon

Gera Zoltán szerint az első félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez, mint a szerbek, a végén pedig jól jöttünk ki az adok-kapokból. Így látta a két ideiglenes kapitány az 1-1-re végződött Nemzetek Ligája-meccset.
Dudás Gábor 2020. november 15., vasárnap 23:25
Gera Zoltán szerint az első félidő alapján közelebb álltunk a győzelemhez, mint a szerbek, a végén pedig jól jöttünk ki az adok-kapokból. Így látta a két ideiglenes kapitány az 1-1-re végződött Nemzetek Ligája-meccset.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 15., vasárnap 23:25

Mint ismeretes, az Izland elleni kezdőcsapatból Gulácsi, Orbán, Fiola, Szalai Attila, Sallai és Szalai Ádám sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére. Ráadásul Marco Rossi után a válogatottat legutóbbi irányító Cosimo Inguscio pályaedző koronavírus-tesztje is pozitív lett, így azonnal távozott Telkiből a tréner.

Így ezúttal az U21-es csapat szövetségi edzője, Gera Zoltán látta el a kapitányi teendőket a kispadon, mintegy Rossi és Inguscio meghosszabbított kezeként. A tavaly visszavonult magyar klasszis így értékelte az 1-1-s döntetlent a Puskás Arénában.

- Az első félidőben nagyon jól játszott a csapat, 3-4 komoly helyzetünk volt, a szerbeknek meg egy, azt be is rúgták. Úgyhogy az első játékrész nagyon rendben volt. Azt beszéltük, hogy a szünet után is ugyanúgy kell játszanunk, mint addig - ezt kérte Marco Rossi is -, agresszívan letámadva az ellenfelet, de kezdett a csapat fáradni, és nehezebb volt tartani őket, azért komoly játékerőt és minőséget képviseltek a szerbek. Elfáradtunk, sokat kivett az Izland elleni meccs a játékosokból, de azért megvoltak a lehetőségeink kontrákból, az utoló negyedórára pedig szétszakadt a pálya, kialakult egy adok-kapok, amiből szerencsére nem jöttünk ki végül rosszul. Ha reálisan nézzük a mérkőzést, megnyerhettük volna azt egy nagyon komoly csapat ellen. Ez egy jó este volt.

Az egykori Európa Liga-döntős futballista azt is elárulta, hogy ő maradhat a törökök elleni Nemzetek Ligája-zárómeccsre is az ideiglenes szövetségi kapitány.

Úgy tudom, hogy maradok, holnap már edzést kell tartani, aztán majd jön a mérkőzés, de Marco még mondani fogja, mi a feladatunk.

Örültem hogy itt lehettem, óriási megtiszteltetés, hogy én állhattam a kispadnál. Azt nem tudom egyelőre megmondani, hívunk-e be új játékosokat - mondta az M4 Sportnak Gera, aki aztán a mérkőzést követő sajtótájékoztatón is hasonlóképp fogalmazott.

- A szerbek egy helyzetből rúgtak egy gólt annak ellenére, hogy az első félidőben domináltunk, helyzeteink voltak. A szünetben is ezt beszéltük meg, hogy ezt kell folytatni, hibára kell kényszeríteni őket. Idővel aztán fáradt a csapatunk, de ez nem meglepő, hiszen a szerb egy jó játékerőt képviselő csapat. Az utolsó 15 perc hektikus volt, kicsit szétszakadt a pálya, voltak helyzetek itt is, ott is.

Nagyon igazságtalan lett volna, ha veszítünk, szerintem közelebb álltunk a győzelemhez a szerbeknél, többet is tettünk a sikerért.

A játékosok csalódottak voltak a mérkőzés után, mert nyerni akartak, de keményen dolgoztak a fiúk, sokat kivett belőlük ez a mérkőzés.

Az esetleges új játékosok behívása a sajtótájékoztatón is felmerült, ott az hangzott el, hogy mindez Rossi döntésén is múlik majd, de elvileg lehetséges, és ha a klubok is elengedik a kiszemelt játékosokat, akkor akár még érkezhetnek utólag behívott futballisták a keretbe a törökök elleni, szerdai találkozóig.

A szerbeket is ideiglenesen irányító Aleksander Jankovic (kapitányuk, Ljubisa Tumbakovic az eltiltását töltötte a lelátón) nem volt maradéktalanul elégedetlen a döntetlennel.

- Nehéz mérkőzés volt a mai, mert nem csak egy kemény és erős, Eb-re kijutott Magyarország ellen, hanem saját magunk ellen is játszottunk, a Skócia elleni pótselejtező után ez egy teszt volt számunkra, hogy talpra tudunk-e állni. Pszichésen is megterhelő volt számunkra a mai meccs, sokat futottunk, de sokat hibáztunk is, a körülményekhez képest nem vagyunk elégedetlenek a döntetlennel, de természetesen mindig akkor örülünk igazán, ha három pontot szerzünk. Még mindig nyalogatjuk a sebeinket, most három napunk van felkészülni az oroszok ellen - tette hozzá.

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3. csoport:

Magyarország – Szerbia 1-1 (Kalmár 40., ill. Radonjic 18.)

A meccs krónikája percről percre itt!Beszámoló itt!

Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á. Sigér (Nego, 57.), Holender (Hangya, 68.) – Kalmár, Szoboszlai (Schäfer, 78.)- Nikolics (Könyves, 57.)

Szerbia: Dmitrovic – Milenkovic, Spajic, Gudelj – Radonjjic (Vlahovic, 80.), Lazovic (Gacinovic 56.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.)- Jovic, Tadic (Milinkovic-Savic, 80.)

A csoport állása: 1. Oroszország 8 (9-7), 2. MAGYARORSZÁG 8 (5-4), 3. Törökország 6, 4. Szerbia 2

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz