I. félidő:

A sérülések és eltiltás miatt is alaposan felforgatott kezdőcsapattal felálló, ráadásul nem csak kapitányát, de másodedzőjét is elveszítő (Gera Zoltán irányította ezúttal a csapatot) magyar válogatott nem kezdett erősen, inkább a szerbak irányítottak.

És vezetést is szereztek: a 18. percben: Radonjic kapott labdát a bal oldalon, elhúzott a bemutatkozó Kecskés mellett ,majd szép cselekkel ziccerbe hozta magát és a jobb alsóba gurított (0-1). A 27. percben Jovic elé pattant szerencsésen a labda, aki így ziccerbe került, de Dibuszban elakadt a lövése.

A gól és a helyzet felébresztette azért a mieinket, akik egyre többet birtokolták a labdát, Szoboszlai szabadrúgásánál, majd fejesénél a góltól sem álltak már messze, majd a 40. percben egyenlítettek is. Ekkor Kalmár passzolt Nikolicshoz, aki kényszerítőből gyönyörűen hozta ziccerbe a középpályást, ő pedig a kapus mellett a hálóba lőtt (1-1).

II. félidő:

A fordulást követően javarészt a cserék és a sárgák jelentették a fő történéseket, kiegyenlített csata folyt a pályán, de egy fokkal veszélyesebbnek tűnt a magyar válogatott.

Az első komolyabb lehetőségig a 76. percig azért várni kellett, ekkor Szoboszlai ívelt át szépen külsővel a bal oldalra, ahonnan Bese fejelte szépen a kapu elé a labdát, a vendégek (egykori újpesti) kapusa azonban megszerezte azt támadóink elől.

A 81. percben Jovic fordult kapura a tizenhatosunkon belülről, lövése kevéssel ment el a jobb alsó mellett. A másik oldalon a két csapat első meccsén, Belgrádban győztes gólt szerző Könyves előbb egy középre tartó lövéssel, majd egy majdnem gólpasszal jelezte, hogy érdemes volt becserélni.

A rendes játékidő vége előtt nem sokkal aztán Dibusz bravúrja is kellett a fontos pont megszerzéséhez, a Ferencváros kapusa Milinkovic-Savic közeli lövését védte nagy reflexszel.

Maradt végül az igazságosnak mondható 1-1, ami eldöntötte, hogy a mieink a harmadik helynél rosszabb pozícióban már nem végezhetnek a csoportjukban, így legalább a B-divízióban szerepelnek majd legközelebb is a Nemzetek Ligájában, sőt, ha több pontot szerzünk az utolsó körben az oroszoknál, még az elitbe is feljuthatunk!

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3. csoport:

Magyarország – Szerbia 1-1 (Kalmár 40., ill. Radonjic 18.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Kecskés – Bese (Gyurcsó, 78.), Nagy Á. Sigér (Nego, 57.), Holender (Hangya, 68.) – Kalmár, Szoboszlai (Schäfer, 78.)- Nikolics (Könyves, 57.)

Szerbia: Dmitrovic – Milenkovic, Spajic, Gudelj – Radonjjic (Vlahovic, 80.), Lazovic (Gacinovic 56.), Lukic, Maksimovic (Grujic, 62.), Ristic (Mladenovic, 62.)- Jovic, Tadic (Milinkovic-Savic, 80.)

A csoport állása: 1. Oroszország 8 (9-7), 2. MAGYARORSZÁG 8 (5-4), 3. Törökország 6, 4. Szerbia 2

Gera: “Elfáradtunk; nagyon igazságtalan lett volna, ha veszítünk” – a törökök ellen is ő ülhet a kispadon