Angol-magyar: “Kardélre hányták Angliát”, a BBC szerint a magyar Himnusz kifütyülése csak véleménynyilvánítás - külföldi lapszemle

A Daily Mail szerint Angliából gulyás lett, a Sun a FIFA-t és az angol drukkereket sem kíméli.
Budai László 2022. június 15., szerda 8:40
A Daily Mail szerint Angliából gulyás lett, a Sun a FIFA-t és az angol drukkereket sem kíméli.
Szerző: Budai László 2022. június 15., szerda 8:40

A magyar válogatott kedd este történelmi győzelmet aratott Angliában, miután 4-0-ra verte Gareth Southgate együttesét. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy az angol, valamint a nemzetközi sajtó hogyan számolt be a nem mindennapi eredményről.

Anglia

BBC: “Nem féltek hangot adni véleményüknek”

“Anglia siralmas Nemzetek Ligája-menetelése folytatódott, miután 1928 óta a legsúlyosabb hazai vereséget szenvedte el a kíméletlen Magyarország ellen. Nem tehettek mást, mint hogy megalázó és potenciálisan káros vereséget szenvedtek, ami miatt a közönség a mérkőzés után kifütyülte a csapatot és Southgate állását követelte” - írja meccsösszefoglalójában a BBC.

A lap Marco Rossit is dicséri, aki egy “nehezen legyőzhető csapatot tett össze”, és kiemelik, hogy “míg Southgate állása megkérdőjeleződik ez után a teljesítmény után, Rossi értékei minden bizonnyal csak emelkednek, miután felépített egy olyan magyar csapatot, amely bebizonyította, hogy képes a világ legjobbjaival is felvenni a versenyt.” A lap Sallai Rolandot látta a mérkőzés legjobbjának.

A BBC élő tudósítása igen érdekesen látta a magyar Himnusz kifüfyülését, és a magyarokat sértegető rigmusokat, így írtak róla:

“Wolverhampton minden bizonnyal szeretné a legtöbbet kihozni abból, hogy vendégül látja a nemzetközi futballt. A magyar Himnusz alatt sem féltek hangot adni a véleményüknek.”

Guardian: A magyarok kardélre hányták Angliát

A Guardian már címében sem kíméli az angol válogatottat: “Angliát megalázták a magyarok, az elmúlt 94 év legnagyobb hazai veresége” - hirdetik. Többek között úgy fogalmaznak, “Magyarország kardélre hányta az ellenfelet”, és kiemelik, hogy a lefújás után játékosaink mosolygósan a vendégszektor előtt táncoltak, alig akarták elhinni, mit is tettek.

A szurkolók pedig a “Nem tudod, mit csinálsz” rigmussal szidták Gareth Southgate szövetségi kapitányt.

Daily Mail: Angliából gulyás lett

“England goulashed” - ezzel a frappáns címmel jellemezte a 4-0-s angol zakót a Daily Mail, amely már címében is új mélypontról, szánalmas NL-sorozatról és a Gareth Southgate-re helyeződő nyomásról ír.

A Mail szerint a mentális sebek megmaradnak, de Southgate esélyt kap majd arra, hogy valamit kitaláljon a világbajnokságig, amit az angolok alapvetően úgy gondoltak, hogy reális eséllyel nyerhetnek meg.

A Skysports a 6-3-ról beszél

A lap a 6-3-as eredményt hozta elő, mint írják:

ez az eredmény talán nem fog olyan erősen visszhangozni az idők során, mint az 1953-as vereség, de még így is hatalmas problémákat jelent Gareth Southgate számára.

Megemlítik, hogy Anglia könnyen kieshet az A-ligából. Értékelésüknél Nagy Zsolt és a meccs legjobbjának választott Sallai Roland is 9-es osztályzatot kapott, Ádám Martin 8-asat, a többiek 7-est. Az angoloknál a legjobb futballista, James is csak 6-ost, míg Stones 3-ast.

A The Sun a FIFA-t és az angol szurkolókat sem kíméli

A lap szerint kezd olyan rossz lenni a helyzet, mint a 2014-es vb idején, amikor az angolok még azelőtt kiestek a tornáról, hogy a játékosok beszedték volna a malária elleni gyógyszereket. Kiemelik, hogy a magyarok azzal a Styles Callummal intézték el az angolokat, aki nemrég a Barnsley-val kiesett a harmadosztályba.

“A Nemzetek Ligája másodosztályába való kiesés veszélye fenyegeti őket - ahol olyan kispályásokkal találkozhatnak, mint Montenegró, Albánia és Skócia.” - írja a Sun, amely nem kíméli a FIFA-t és az angol szurkolókat sem.

“Persze, tegnap már sörkertekben kellett volna ülni, és egy világbajnoki meccset nézni, de a FIFA korrupciója miatt ehelyett téli tornát kaptunk."

"A magyar himnuszt a "ti rasszista rohadékok, tudjátok, mik vagytok" skandálással fogadták - ez a vád gyakran érhette volna az angol szurkolókat, különösen idegenben.”

NEMZETKÖZI LAPOK

Gazzetta: “Rossi magyar bravúrja - Póker Angliában” 

Marca: A magyarok 4-0-s meccse Angliában!!!

Kicker: A freiburgi Sallai kétszer is betalált: Magyarország 4-0-ra múlta felül az utolsó helyen álló Angliát

L’Équipe: Magyarország, a meglepetés éllovas

Olvastad már?
A Liverpool ikonja kiakadt: "Pofa be, bohócok!"; Szalai Ádám: "A közönség nem ült fel a provokációra" - reakciók az angol-magyar után
Magyarország 4-0-s, angliai győzelme után a magyar és az angol válogatottnál is értékelték az összecsapást. Szalai Ádám a magyar szurkolókat emelte ki, a Liverpool ikonja, Jamie Carragher pedig azokra az angol drukkerekre támadt, akik a "nem tudod, mit csinálsz" rigmussal tüntettek Gareth Southgate ellen az összecsapás után.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz