Fotó: fradi.hu

Kubatov: "Kaphatunk bárkit az EL-ben, tovább tudunk jutni" - a Fradi-elnök Szalai Ádám átigazolásáról és a Puskásba költözésről

A Ferencváros elnöke azt mondja, az Újpest nélkül borzalmasan nézne ki az NB I. Kubatov elárulta azt is, hogy nem gondolkodnak Szalai Ádám leigazolásán.
Nyikes Zoltán 2022. november 19., szombat 18:41
Fotó: fradi.hu
A Ferencváros elnöke azt mondja, az Újpest nélkül borzalmasan nézne ki az NB I. Kubatov elárulta azt is, hogy nem gondolkodnak Szalai Ádám leigazolásán.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. november 19., szombat 18:41

A legemlékezetesebb meccs

- Az Újpest elleni győzelmünk. Annak idején, amikor az Újpest egy hatossal hazaküldött minket - én csak ötig néztem, mert nem bírtam és hazamentem -, engem nagyon zavart valami, nem az eredmény elsősorban, hanem az azutáni újpesti kommunikáció. Akkor az Újpest vezetője a másnapi sportújság elején egy 6-0-ás pohárral ott ült, és átnevezték a magazinjukat 6-0-ra - emlékezett vissza Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Hír TV Radar című műsorában. - Én azt gondoltam, hogy ez a sporthoz teljesen méltatlan, és vágytam már rá, hogy egy ilyen nagyarányú győzelmet arassunk, és a Jóisten megadta, hogy pont 6-0-ra tudta őket megverni. A kollégáimat megkértem, hogy semmiképpen ne csináljanak ilyen tort az Újpest feletti győzelem miatt, mert ezzel jó példát tudunk mutatni minden sportvezetőnek, aki annak idején ezt megtette, mert ez a sportban nem méltó. Az is piszkálta a csőrömet, hogy minket kizártak annak idején az NB I-ből és az újpestiek tort ültek rajtunk.

Én minden fradistát most óvok ettől, hogy az Újpest rossz szereplése azt az érzést váltsa ki, hogy tort kell ülni, mert egyébként a magyar bajnokság az Újpest nélkül borzalmasan nézne ki. Egyébként ki is derült, hogy a Fradi nélkül is érdektelenségbe fulladt a bajnokság.

A nagy menetelés miatt több játékosra is lecsaphatnak

- Mindenki azt mondja, hogy csak szét ne szedjék a csapatot, de közben nekünk szükségünk van arra, hogy elvigyenek játékosokat. Hogy jönne hozzánk egy játékos, ha nem tudna továbblépni egy erősebb bajnokságba, egy jobb kereseti lehetőséghez? Magyarországon egyre erősebb a bajnokság, ez szerintem vitathatatlan, de szükség van arra, hogy a játékosok elmenjenek mondjuk a spanyol, angol, német vagy francia elsőosztályba. Amikor elvisznek egy játékost, én lehetőségként tekintek rá, hogy azt a pénzt majd vissza tudjuk forgatni esetleg egy jobb játékosba, azért a pénzért tudunk venni két hasonló kvalitású játékost, vagy tudunk venni majd egy ugyanolyan kvalitású játékost és egy fiatal tehetséget és befektetésként tekintünk rájuk. Tehát én nem vagyok megijedve attól, hogy játékosokat visznek el.

Szalai Ádám a Fradi játékosa lesz?

- Mindig érdekes kérdés ez. Nem szoktunk beszélni igazolásokról. Én Ádámot, mint embert rendkívüli módon kedvelem. Nem csak a futballtudása, a hozzáállása, az akarata miatt, vagy épp azért mert helyén van a szíve, mert kevesen szeretik úgy a hazájukat, mint ahogy ő szereti, hanem azért, mert látom, hogy a futball utáni életét is felépítette. Nagyon mély elköteleződés van abban, hogy ő mit fog csinálni, az egy példamutató dolog és sok sportolónak jó példát mutat ezzel.

De ő már a pályafutása végén van, és nem vagyok benne száz százalékig biztos - minden tiszteletem az övé -, hogy a mostani Fradin segítene. Úgyhogy Szalai Ádámban nem gondolkodunk.

Melyik stadionban fog játszani a Fradi az EL-ben?

- A szakmai stábnak nem volt ellenvetése, hogy a Puskásban játszunk. Még a döntés nem született meg, de a Puskás felé tartunk, a bérleti díjról kell egy jó megállapodást kötni, és akkor talán a Puskásban le tudjuk játszani az utóbbi három évtized egyik legfontosabb meccsét, vagy legfontosabb meccseit, mert én abban reménykedem, hogy nem egy meccset fogunk játszani, hanem bejutunk a negyeddöntőbe is.

Ez nem ellenfélfüggő lesz, mert január 10-ig döntenünk kell, a sorsolás pedig csak februárban lesz.

Három párharcra vagyunk a döntőtől. Most úgy ülök itt, hogy kaphatunk bárkit, benne van az, hogy tovább tudunk jutni. Nem az az érzésed, hogy kellemetlen, kínos kishitűséggel állsz egy meccs előtt, hanem azt érzed, hogy van mitől félniük az ellenfeleknek is.

Hogyan fog alakulni az EL-szezon?

– Én fradista vagyok, tehát a döntőbe vágyok. Aztán lehet, mindenki nevetni fog rajta, mint ahogy nevettek azon, hogy mi csoportkörbe szeretnénk jutni. Az én barátomat, Orosz Pált elnevezték Csoportkör Pálnak, mert mindig ezt ígérgette, most pedig már Kupatavasz Pál a neve. Azt szeretném, hogy a Ferencváros Európa egyik meghatározó csapata lehessen, attól függetlenül, hogy csak egy tízmilliós országban élünk, és attól is függetlenül, hogy a mi költségvetésünk az Európa Ligában szereplő összes csapat között a legutolsó. Most a legfontosabb, hogy a következő párharcunkat valahogyan meg kell nyerni, bárki is legyen az ellenfél.

Olvastad már?
Csercseszov egy 2 milliárdos ajánlatra mondott nemet: "Nem fogok hazudni, többször is rákérdeztem!"
A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov jogi képviselője, illetve üzlettársa, Alan Aguzarov az orosz Sport-Expressnek adott interjújában elmondta, hogy a szakember többek között egy 5 millió eurós végkielégítést és egy ázsiai ajánlatot is visszautasított, mielőtt a Ferencvároshoz igazolt volna.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz