Kondás: "Ha előre tudom, hogy mi a vége, akkor nem vágok bele" – interjú

Kondás Elemér szerint Győrben nem a feljutás volt a cél, de megpróbálták. Úgy érzi, amennyiben folytatódik az NB II-es bajnokság, sokkal jobbak lettek volna. A kisvárdai szerepvállalását pozitívan értékeli, még úgyis, hogy a feljutást követően az NB I-ben mindössze két meccsen irányíthatta a csapatot. A Lokival két kupát és két bajnokságot nyerő szakember szeretne minél előbb újra dolgozni, és bízik volt csapata bennmaradásában, már csak azért is, hogy létrejöjjön a debreceni futballpiramis. Interjú.
Privacsek András 2020. május 21., csütörtök 14:14
Kondás Elemér szerint Győrben nem a feljutás volt a cél, de megpróbálták. Úgy érzi, amennyiben folytatódik az NB II-es bajnokság, sokkal jobbak lettek volna. A kisvárdai szerepvállalását pozitívan értékeli, még úgyis, hogy a feljutást követően az NB I-ben mindössze két meccsen irányíthatta a csapatot. A Lokival két kupát és két bajnokságot nyerő szakember szeretne minél előbb újra dolgozni, és bízik volt csapata bennmaradásában, már csak azért is, hogy létrejöjjön a debreceni futballpiramis. Interjú.
Szerző: Privacsek András 2020. május 21., csütörtök 14:14

Ön még az ETO vezetőedzője?

- Igen, június 30-án jár le a szerződésem. Jelenleg a szabadságomat töltöm, itthon vagyok Debrecenben, a kollégáim azonban Győrben rendszeresen edzést tartanak – kezdte Kondás Elemér a csakfoci.hu-nak.

Elég rövidre sikeredett a győri időszaka. Hogyan értékelné ezt a két és fél hónapot?

- Vegyes érzéseim vannak. Papíron jól igazoltunk, de a tavaszi rajtra még nem állt össze teljesen a csapat, ráadásul szerencsénk sem volt és külső körülmények is befolyásolták a szereplésünket. Az első meccsünkön nyertünk Tiszakécskén, majd fogadtuk a Siófokot, ahol szintén jól játszottunk, de mégis vereséget szenvedtünk. Mondanom sem kell, hogy mekkora lökést adott volna a csapatnak, ha két győzelemmel rajtolunk.

Ezt követően aztán visszaesett a csapat teljesítménye és gyorsan kiderült, hogy ebből nem lesz feljutás.

- Azt azért szögezzük le, hogy nekünk nem a feljutás volt a célunk. Amikor kineveztek, azt mondtam, próbáljuk meg, de már akkor is jelentős volt a hátrányunk, hiszen az MTK befoghatatlannak tűnt és tudtuk, hogy a Budafok és a Vasas nagyon kiegyensúlyozott teljesítményre képes, ráadásul a Vasas remekül igazolt télen. Mi sem panaszkodhattunk ebből a szempontból, hiszen öt játékost kértem és végül hetet hoztunk, ugyanakkor sajnos Szánthó Regőt, Hidi M Sándort és Kalmár Olivért nem tudtuk megtartani, pedig ennek a három fiatalnak kulcsszerepet szántam volna. Az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy Priskin Tamás a már említett Siófok elleni meccsünkön súlyos sérülést szenvedett, így őt hónapokra elveszítettük.

Márciusban nem szokványos módon a klub tulajdonosa és a győri polgármester a sajtón keresztül üzengetett egymásnak. Ez miként hatott a csapatra?

- Ezt a nyilvános üzengetést én nem kommentálnám.

Az biztos, azonban, hogy az ilyen „incidensek” mindig megzavarják a fejeket, hiába akarja az ember teljesen kizárni.

- Ennek ellenére azonban a járvány előtti utolsó meccsünket megnyertük Nyíregyházán, ráadásul jó játékkal. Ezért is sajnáltam, hogy nem lesz folytatás, hiszen biztosan elindultunk volna felfelé. Ha előre tudom, hogy mi a vége a győri történetnek, akkor biztosan nem vágok bele. Szurkolok a csapatnak, bízom benne, hogy egy irányba húzzák majd a szekeret.

Az utóbbi időben nincs szerencséje a csapataival. Hiszen ahogy Győrben, úgy Kisvárdán sem tudta befejezni a munkát.

- Ezzel némileg vitatkoznék. Az tény, hogy Győrben nem a legjobb volt a szereplésünk, de azt már sajnos soha nem tudjuk meg, mi lett volna, ha befejeződik a bajnokság.

Kisvárdán sikerült feljutnunk az NB I-be, igaz, aztán két vereség után szerződést bontottunk. A feljutás után még nem játszhattunk azonnal a saját stadionunkban, mert nem volt kész, így az első három fordulóban utazott a csapat a Vidihez, a Honvédhoz, az Újpesthez, majd jött a Fradi. Nem tudom, hogy ezen a négy meccsen hány pontot kalkuláltak előzetesen?

- Ennek ellenére egyértelműen pozitívan ítélem meg az ottani szerepvállalásomat, egyáltalán nem kell azért szégyenkeznem, amit Kisvárdán elértünk.

A Kisvárdáról való távozása után Révész Attila, a klub sportigazgatója szerint azért váltott, mert egy keményebb kezű edzőre volt szüksége, mivel az ön jóságával állítólag visszaéltek a játékosok.

Eltöltöttem már annyi időt a futballpályán, hogy tudom, mikor kell büntetni és mikor jutalmazni. Úgy gondolom, hogy ezt sikeresen alkalmaztam abban a szezonban is, ráadásul az NB II-ből magabiztosan jutottunk fel.

Mik a tervei a közeljövőre?

- Szeretnék dolgozni minél előbb, hiszen a foci az életem. A járvány miatt most két hónapig pihentem, feltöltődtem és készen állok az új kihívásokra. Voltak már puhatolózások az NB I-ből és az NB II-ből is, de még mindenhol kivárnak. Bízom azonban abban, hogy hamarosan újra eljön az én időm.

Milyen munkára vágyik?

- Minden ajánlatot meghallgatok, de tanultam az elmúlt időszakok történéseiből. Szeretnék olyan helyen dolgozni, ahol nyugodt légkörben lehet alkotni.

Ha a folytatásban is ilyen gyengén szerepel a Debrecen, nem kizárt, hogy hamarosan visszatérhet a legnagyobb sikerei színhelyére…

- Nem kell magyaráznom, hogy mit jelent számomra a Loki. Sikeres időszakot töltöttem ott, szép eredményeket értünk el. A Lokinak azonban van edzője és tiszta szívből szurkolok, hogy sikerüljön a bennmaradás és a jó szereplés. Ez már csak azért is fontos lenne, mert így „felépülne” a debreceni futballpiramis, ami azt jelenti, hogy az NB I-től kezdődően egészen a megye I-ig lenne a városnak csapata, ami kiváló lehetőség a helyi játékosok számára. A Loki ugyanis mindig akkor volt képes nagy eredményekre, amikor debreceni kötődésű futballisták játszottak a csapatban.

PRIVACSEK ANDRÁS

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz