Fotó: molfehervarfc.hu

Huszti: "Az elmúlt hetek sikertelen szériájának át kell fordulnia", Moniz elárulta, mit gyakoroltak egész héten - NB I-es várakozások

Az NB I 21. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - így várják a vezetőedzők és a játékosok a találkozókat.
Nyikes Zoltán 2023. február 25., szombat 12:18
Fotó: molfehervarfc.hu
Az NB I 21. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeznek - így várják a vezetőedzők és a játékosok a találkozókat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 25., szombat 12:18

Zalaegerszegi TE FC–MOL Fehérvár FC (14.30)

Ricardo Moniz (ZTE): – Agresszív, proaktív és domináns játékot szeretnénk játszani szombaton is. Remek egyéni képességű játékosokkal rendelkezik a Fehérvár, érdekes találkozóra számítok. Az előző mérkőzéseken hátul stabilak voltunk, de az utolsó érintéseken javítanunk kell. Egész héten gyakoroltuk a befejezéseket, szeretném, ha a második és a harmadik vonalból is oda érnének a játékosok a kapu elé. Az atmoszféra rendben van a csapatban, hinnünk kell a befektetett munkában. (ztefc.hu)

Huszti Szabolcs (Vidi): – A Zalaegerszeg kellemetlen ellenfél, sok nagy bedobással próbálkoznak és megpróbálják sokat letámadni az ellenfelet. Mindenki tisztában van vele, mekkora szükségünk van a három pontra. Az elmúlt hetek sikertelen szériájának át kell fordulnia és meg kell nyernünk a ZTE elleni mérkőzést! (molfehervarfc.hu)

Puskás Akadémia–Paksi FC (17.00)

Yoell van Nieff (Puskás, középpályás): – Ha úgy nézzük, hogy ikszeltünk a MOL Fehérvár FC ellen, akkor azt mondhatjuk, hogy rendben van az eredmény, de ezzel együtt nem lehetünk elégedettek, hiszen több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, illetve két találatunkat is érvénytelenítették les miatt. Többet érdemeltünk volna. A Paks ellen mindig nehéz meccseket játszunk, soha nincs könnyű dolgunk. Felkészülten kell várni a szombati bajnokit, ahol a csapatmunka lehet a győzelem kulcsa. (pfla.hu)

Balogh Balázs (Paks, középpályás): – Bognár Györggyel a PAFC ellen mindig nagy csatákat vívtunk, és sokszor eredményesek is voltunk, sok gólt szereztünk. Most ismét ugyanezt a játékunkat kell elővennünk, viszont stabilnak kell maradnunk. Ellenfelünk egy erős csapat, és azonnal kihasználja, ha megingást tapasztal. A Puskás erős a kontrákból, így nem szabad hagyni kibontakozni Őket. Össze kell fognunk, és újfent a szebbik és az erősebbik arcunkat kell mutatnunk. Az elmúlt fordulóban rendre elmentek a három pontok, most el kell kezdenünk gyűjtögetni, ha a tabella elejéhez szeretnénk tartozni, márpedig oda szeretnénk. Élet-halál meccsnek kell felfognunk a szombatit, melyre egyébként mindenki becsülettel, keményen készült a héten, így csak pozitív tudok lenni a hétvégét várva. (paksifc.hu)

Vasas FC–Kisvárda (19.30)

Kondás Elemér (Vasas): – Az elmúlt hétvégén küzdött a csapat, gólszerzési lehetőségünk is adódott, de ezeket sajnos nem tudtuk értékesíteni. A védekezésünk rendben volt, a büntetőnél viszont nagyon kellett Uram János bravúrja. Szombaton egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk, nem véletlenül állnak jelenleg is a dobogón. Egy egységes, masszív alakulat lesz az ellenfelünk, jó kvalitású játékosokkal. Az őszi összecsapáson nagyon hamar kipontozódott Szivacski, így a mérkőzés nagy részét emberhátrányban játszottuk le. Sajnos több olyan szituációt is engedtünk kialakulni, melyekből ellenfelünk gólt tudott szerezni, de úgy érzem azóta rengeteget léptünk előre védekezésben, sokkal masszívabb a csapatunk. Támadásban kell sokkal hatékonyabbnak lennünk, hiszen bár kevés gólt kapunk, keveset is lövünk. Emiatt szereztünk kevesebb pontot, hiszen bár sokszor megvannak a gólszerzési lehetőségeink, nem tudjuk kihasználni azokat. Vannak bizonyos mérkőzések, amikor nem tudunk sok ziccert kidolgozni, ilyenkor még inkább fontos, hogy ha adódik egy helyzetünk, akkor azt könyörtelenül értékesítenünk kell. Ebben a bajnokságban minden gólnak, minden pontnak nagy jelentősége van. Nagyon bízunk benne, hogy az érkező játékosok segítségünkre lesznek tavasszal. Biztosan kell nekik még idő, hogy százszázalékosan a legjobb formájukba lendüljenek, de hamarosan mindketten értékes tagjai lesznek a csapatnak. (vasasfc.hu)

Török László (Kisvárda):Ugyan a Vasas az utolsó a tabellán, de azt nagyon merész lenne kijelenteni, hogy egyben a leggyengébb csapat is a mezőnyben. Mi nem ezt gondoljuk róla, hiszen minőségi játékosok alkotják a keretet, játékosai talán a legtöbb NB I-es mérkőzéssel rendelkeznek a mezőnyben. A védelme stabil, a középpályán és a támadósorban pedig jól csengő nevű játékosok állnak rendelkezésre. Számunkra nagyon fontos volt az Újpest elleni győzelem, mert bár a sikerbe vetett hite a stábnak és a csapatnak is megvolt, végre sikerült is megszereznünk a három pontot, azok után, hogy a Paks és a Honvéd elleni mérkőzéseink nem úgy alakultak, ahogy reméltük. Az Újpest ellen elleni győzelem még úgy is sokat jelentett a számunkra, ha tudjuk, a játékunk nem volt az igazi. Nincs azzal baj, ha az ilyen teljesítmény is rendre sikerrel párosul, a három pontot ezért is beírják. Ráadásul arra nem lehetett panasz, hogy ne szereztünk volna szép gólokat. A csapatunknak és a stábunknak is megvan a kellő önbizalma, valamint az extra motivációja ahhoz, hogy eredményesek legyünk a következő feladatok és kihívások elérésében és teljesítésében. Ez vonatkozik a Vasas elleni mérkőzésre is, távolabbra pedig még nem tekintenénk. (kisvardafc.hu)

Olvastad már?
Brutálisan uralja a Fradi az NB I-et, a Vidi az újraárazás egyik nagy vesztese – így változtak a becsült értékek a magyar piacon
Zachariassen becsült piaci értéke 2 millió euróval nőtt, ám egyik csapattársa még így is megelőzi. A Puskás Akadémia tehetsége, Kern Martin a világ legértékesebb 16 éves játékosai között kapott helyet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz