Fotó: kisvardafc.hu

Brutálisan uralja a Fradi az NB I-et, a Vidi az újraárazás egyik nagy vesztese – így változtak a becsült értékek a magyar piacon

Zachariassen becsült piaci értéke 2 millió euróval nőtt, ám egyik csapattársa még így is megelőzi. A Puskás Akadémia tehetsége, Kern Martin a világ legértékesebb 16 éves játékosai között kapott helyet.
Nyikes Zoltán 2023. február 25., szombat 11:06
Fotó: kisvardafc.hu
Zachariassen becsült piaci értéke 2 millió euróval nőtt, ám egyik csapattársa még így is megelőzi. A Puskás Akadémia tehetsége, Kern Martin a világ legértékesebb 16 éves játékosai között kapott helyet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 25., szombat 11:06

A játékosok piaci értékének becslésével és az átigazolási díjakkal is foglalkozó Transfermarkt a napokban frissítette az NB I adatait, újraárazta a játékosokat, és ezáltal a teljes magyar első osztályt.

A hazai piac esetében ez sokszor inkább csak játék a számokkal, hiszen a magyar bajnokságnál bőven akadnak pontatlanságok például a feltüntetett áraknál, ezzel együtt is érdekes lehet, és egyfajta képet adhat az NB I piaci helyzetéről.

Érkezését követően sok kritikát kapott Kristoffer Zachariassen, aki azonban mostanra már a Ferencváros egyik, hanem a legfontosabb játékosává nőtte ki magát. A norvég támadó középpályás nemcsak a pályán, hanem a Transfermarkton is hatalmasat lépett előre, becsült piaci értéke 80 százalékkal, 2,5 millió euróról 4,5 millió euróra emelkedett, ezzel pedig az NB I második legértékesebb játékosává vált, sőt mi több, bekerült a 25 legértékesebb norvég labdarúgó közé.

Zachariassent csak csapattársa, Adama Traoré előzi meg, aki 5 millió eurós becsült piaci értékkel a magyar bajnokság legértékesebb játékosa. A TOP 10-ben kilenc fradista mellett egy Puskás-játékos, a télen szerződtetett Jonathan Levi található.

Fotó: transfermarkt.com

Miközben a Ferencváros sportszakmai szempontból ismét uralja a bajnokságot, és olyan nagy előnnyel vezet az élen, mint kevés más csapat az európai ligákban, a MOL Fehérvár FC a piaci újraárazás egyik nagy vesztese. Ez legfőképp Nego Loic és Kenan Kodro becsült piaci értékén látszik meg, akik ugyan továbbra is a Vidi topduója, de előbbi játékos becsült piaci értéke 500 ezer, utóbbi becsült piaci értéke pedig 300 ezer euróval csökkent - a magyar válogatott szélsőt így jelenleg 1,5 millióra, míg a támadót 1,7 millió euróra taksálják.

A szintén fehérvári Dárdai Palkó viszont folytatja figyelemre méltó pozitív fejlődését. A Hertha BSC-től való távozását követően ugyan jelentősen csökkent a becsült piaci értéke, de az utóbbi időben újra felfelé ívelő pályán van. Az újraárazások során zsinórban már harmadjára növekedett az értéke, a magyar válogatottban is bemutatkozott játékost 800 ezer euróra becsülik.

Szintén figyelemre méltó a Ferencváros egyik üldözőjénél, a Puskás Akadémiánál a 16 éves Kern Martin kezdőértéke. A magyar foci egyik nagy reménysége most kapta meg az első értékét a Transfermarkton, és rögtön 400 ezer euróra becsülik, ezzel pedig a 2006-ban születetteknél a 15 legértékesebb játékos közé tartozik a világon.

Kern a világ legértékesebb 16 éves játékosai között. Fotó: Transfermarkt

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz