Dárdai 8 kiló plusz izommal igazolt vissza a Viditől a Herthához: "A döntésemnél egyáltalán nem számított a család"

Ifjabb Dárdai Pál (avagy Palkó) szerint "felnőtt", mióta Magyarországra került, amikor elment, nem gondolta volna, hogy visszatér Berlinbe, de nem elsősorban vezetőedző édesapja vagy a szintén a csapatban futballozó testvérei miatt igazolt újra a német fővárosba. 
Csakfoci.hu 2023. július 27., csütörtök 11:05
Ifjabb Dárdai Pál (avagy Palkó) szerint "felnőtt", mióta Magyarországra került, amikor elment, nem gondolta volna, hogy visszatér Berlinbe, de nem elsősorban vezetőedző édesapja vagy a szintén a csapatban futballozó testvérei miatt igazolt újra a német fővárosba. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 27., csütörtök 11:05

"Rövidebb haj, hosszabb szakáll és sokkal izmosabb felsőtest": így jellemzi a Fehérvár FC-től visszaigazolt Dárdai Palkót a Hertha BSC honlapja, amely először készített hosszabb interjút a 24 éves magyar szélsővel visszatérése óta.

- A valaha volt legjobb érzés visszatérni ide, ahol fiatal koromtól kezdve játszottam. Az, hogy az Olimpiai Stadionban játszhatok, számomra hihetetlen. Amikor elmentem, soha nem gondoltam volna, hogy visszajövök ide. Nagyon régóta tartjuk a kapcsolatot a klubbal, azt mondanám, hogy majdnem fél éve. Zecke (Andreas Neuendorf, a Hertha egyik másodedzője - a szerk.), aki az U23-asoknál az edzőm volt és jól ismer, folyamatosan hívogatott, hogy el tudnám-e képzelni a visszatérést. Ez májusban és júniusban vált nagyon konkrétvá. Most itt vagyok...Voltak más lehetőségeim is, de nem akartam elszalasztani az esélyét annak, hogy a Herthában játszhassak. Mindig is az volt az álmom, hogy az Olimpiai Stadionban futballozzak. Alig várom a találkozást a barátaimmal és a családommal, de persze leginkább az első meccseket - mondta a volt Vidi-támadó a klubhonlapnak, amely megkérdezte azt is tőle, mennyire volt fontos a döntése meghozatalában, hogy a Herthánál édesapjával és a két testvérével is együtt dolgozhat majd?

Ez ebben a döntésemben egyáltalán nem számított. A döntő tényezők Benny (Benjamin Weber sportigazgató - a szerk.) és Zecke voltak, akik mindenképpen végig akarták csinálni az egészet. Persze örülök, hogy Mártonnal és Bencével is találkozhatom újra. Mindketten nagyon-nagyon jó játékosok. Édesapámmal edzőként is ismerem már a felállást - mind az ifiből, mind a profiknál. Ez számomra nem újdonság.

Olvastad már?
“A Dárdai-négyes bájos, de rizikós” - Mac Allisterék jártak a legközelebb a magyar futballcsalád rekordjához
Németországban nemcsak azt nézték meg, hogy volt-e hasonló családegyesítésre példa, de azt is, hogy a Dárdai-fiúkra milyen szerep várhat a 2023/24-es szezonban.
Elolvasom

Dárdai Palkó 2017 és 2019 között összesen 12 alkalommal játszott a Hertha első csapatában. De hogyan változott azóta labdarúgóként?

Határozottan felnőttem, és közel nyolc kiló izomtömeget szedtem fel. A különbséget jól mutatják az akkori képek, amelyeken még mindig úgy nézek ki, mint egy kisgyerek (mosolyog) . Most már felnőtt férfi vagyok, és több mint 100 magas szintű mérkőzésen játszottam a magyar élvonalban, a Bundesligában, az európai kupákban és a válogatottban. Magabiztosan mondhatom, hogy már nem ifjúsági játékos vagyok, hanem felnőtt profi.

Nagyot léptem előre, főleg fizikai téren: robusztusabb, erősebb és gyorsabb lettem. Emellett egy sikeres évet tudhatok magam mögött, ami növelte az önbizalmamat. Voltak jó meccseim, főleg az UEFA Konferencia Ligában, többek között az 1. FC Köln ellen. Egy ilyen sorozat egyszerűen más, mint egy normál bajnokság. Ezt a Herthával is megtapasztalhattam. Emellett először hagytam el az otthonom és éltem egyedül, kikerültem a komfortzónámból és messzire kerültem a barátaimtól egy másik országba. Ez egy fontos élettapasztalat volt és megérte.

A szélső tavaly novemberben debütáltál a magyar válogatottban is - természetesen szeretne majd a jövőben is pályára lépni címeres mezben.

- A magyar válogatott nagyon jó játékosokból áll, ezért is volt nagyon fontos számomra ez a bemutatkozás. Abban is bízom, hogy a Herthába történő átigazolásommal nagyobb esélyem lesz majd a további meghívókra. A közelgő Európa-bajnokságra való tekintettel az a célom, hogy helyet kapjak a válogatottban. De ehhez természetesen előbb a klubban kell teljesítenem - tette hozzá a legidősebb Dárdai-fiú.

Olvastad már?
Orbán Viktor: "Nem lehet csak egy Fradi" - a magyar fociról, az FTC BL-bukásáról és a legnagyobb gondokról is nyilatkozott
Orbán Viktor szerint a Ferencváros teljesen váratlan BL-búcsúja rávilágított az élvonalbeli labdarúgásunk egyik legfontosabb gondjára, de a Puskás Akadémia alapítója az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban is nyilatkozott egy fontos és megoldandó problémáról szezonnyitó interjújában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz