Fotó: fradi.hu

Csercseszov nem értett egyet az Újpest edzőjével: "Maximálisan megérdemeltük a győzelmet" - értékelések

Így látta a négy szakvezető a vasárnapi NB I-es meccseket Zalaegerszegen, illetve a Groupama Arénában. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2023. február 5., vasárnap 20:50
Fotó: fradi.hu
Így látta a négy szakvezető a vasárnapi NB I-es meccseket Zalaegerszegen, illetve a Groupama Arénában. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. február 5., vasárnap 20:50

ZTE - MEZŐKÖVESD 0-0

Beszámoló itt!

Ricardo Moniz (ZTE): - Az idegesség volt a jellemző a játékkezdetre, egy 4-2-2-2-es felállással próbálkoztunk, főleg a helyzetek hiányoztak a játékunkból, nem voltak kidolgozott, konkrét lehetőségek, mindig hiányoztt az utolsó, befejező érintés. Egy igazi veszély volt a játékban, amikor valahol egy rossz passz alakult ki. Az ellenfél pedig az egész mérkőzés alatt arra várt, hogy hibát vétsünk, amit ki tudnának használni. A második félidőben pedig tulajdonképpen csak mi játszottunk és nem nagyon adtunk lehetőséget az ellenfélnek, azonban ők beálltak védekezésre és leblokkoltak minket teljesen. Amin igazán dolgoznunk kell, az a kreativítás.a támadósorban. (ztefc.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - Azt gondolom, hogy egy küzdelmes mérkőzés volt, mind a két csapat próbálta a saját stílusával nyomást helyezni a másikra, ami miatt úgymond sokszor kioltottuk egymást. Volt amikor a mi térfelünk zajlott a mérkőzés, volt amikor a hazai térfélen. Úgy gondolom, hogy egy küzdelmes mérkőzésen szereztünk nagyon értékes pontot." (ztefc.hu)

FERENCVÁROS - ÚJPEST 3-1

Beszámoló itt!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Úgy gondolom, hogy maximálisan a terv szerint kezdtük a mérkőzést, megfelelő nyomást helyeztünk az ellenfélre, sok szögletet is harcoltunk ki, amiket sajnos nem sikerült gólra váltani. Utána úgy gondolom, hogy egy abszolút megérdemelt gól született. A második félidő első 10 percében nem kezdtünk sajnos jól, kicsit átadtuk a kezdeményezést az ellenfélnek, amiből gólt szereztek. Utána cseréket kellett bevetnem, de úgy gondolom, hogy maximálisan megérdemeltük a mai győzelmet. A csapat és a szurkolók számára a derbi az mindig is egy kiemelten fontos mérkőzés, és nagyon örülök a győzelemnek. Lehet, hogy az Újpest edzője úgy látta, hogy a második gól mindent eldöntött, én nem feltétlenül érzem így. Annak örülök, hogy egy nagyon jó derbit láthattunk és ennek a szurkolók is örülhetnek. A második gól után még 20 perc volt hátra, úgyhogy én abszolút nem éreztem úgy, hogy ott már maximálisan eldőlt volna a mérkőzés.

Tokmac a paks utáni mérkőzés után jelezte, hogy izomfájdalommal küzd, és ezért nem is szerettünk volna többet kockáztatni az ő esetében. Ami Owusut illeti, holnap és holnapután sokkal okosabbak leszünk a vizsgálatok után - nagyon remélem, hogy nem lesz súlyos a sérülése.

- Most egy nagyon szoros perióduson vagyunk túl: 12 nap alatt négy mérkőzést játszottunk, míg az ellenfeleinknek csak a második mérkőzése volt. Úgy gondolom, ez egy kicsi előnyt jelentett a számukra. Most a legfontosabb, hogy visszaállunk a heti ritmusra. Úgy gondolom, hogy a 14 pontos előnyünk jelentős, viszont a következő két mérkőzésünket a tabella második és a harmadik helyezettje ellen játsszuk, és szeretnénk mindenképpen megtartani az előnyünket, illetve szeretnénk megfelelően felkészülni az Európa Ligára.

Milos Kruscic (Újpest): - Úgy gondolom, hogy egy nagyon érdekes, izgalmas mérkőzés volt, egy valódi csata, amelyet mindkét csapat meg akart nyerni. Végül nem mi voltunk azok, akik győztesen hagytuk el a pályát. A mérkőzéssel kapcsolatos gondolataimat úgy tudnám összefoglalni, hogy az első félidőben a Ferencváros kezdeményezőbben játszott, de nem alakítottak ki igazi ziccert. Nagyobb volt a labdabirtoklásuk, mi megpróbáltuk megfelelően kivédekezni a támadásaikat, sőt, azért próbálkoztunk a góllövéssel is, ez nem jött össze, ezzel szemben kaptunk egy igencsak pechesnek mondható gólt. A félidőben arra bátorítottam a játékosaimat, hogy jó a játékuk, folytassák, de legyenek bátrabbak, és vállaljanak több felelősséget a támadások során. Meg is lett az eredménye. Úgy érzem, hogy a második játékrész első 20 percében kifejezetten jól játszott a csapatom, azonban ahhoz, hogy az ember meg tudja verni a Ferencvárost, ehhez több kell, hiszen fantasztikus kvalitású játékosai vannak, és bárhonnan képesek gólt lőni, be is bizonyították, be is találtak. A harmadik gól pedig megadta a kegyelemdöfést. Úgy érzem, hogy a győzelemhez, vagy akár pontszerzéshez több minőségre lenne szükségünk. De talán nem is a harmadik, hanem igazából a második gól volt az, ami eldöntötte ezt a találkozót, onnantól már egy olyan nehéz helyzetbe került a csapat.

Ami a kiállítást illeti, megmondom őszintén, hogy nem láttam jól a helyzetet. Azt láttam, hogy a kapusom a 16-oson kívül van. Egy hibás mozdulatot tett, és emiatt a bíró piros lapot adott neki. Én megbízom abban a döntésben, amit a játékvezető hozott, de én még tisztán nem láttam ezt a helyzetet.

- Ahhoz, hogy a Ferencvárost le lehessen legyőzni, ahhoz hiányoznak még bizonyos kvalitások. A többi csapattal szemben viszont szerintem jól állunk. Fiatal játékosok voltak ma is a pályán, fiatal magyar srácok, illetve külföldi fiatalok. Azt hiszem, hogy még terhelést kell, hogy kapjanak, és még feltétlenül időre van szükség ahhoz, hogy teljesen csapattá érjen ez a fiatal gárda, de ha ezt egy pár tapasztalt játékossal együtt tesszük, akkor biztos vagyok benne, hogy sikeresek leszünk. A többi csapattal szemben úgy érzem, hogy ha sikerül folytatnunk ezt a fajta játékstílust, és ilyen módon játszunk, akkor van esélyünk versenyképesnek lenni. Kompaktnak, szervezetnek és gyorsnak kell maradnunk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz