Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "Ez egy derbi", Klafuric: "Minden mérkőzést irányítani szeretnénk" - ezt várják az edzők

Így várják a vezetőedzők az NB I szombati bajnokijait, azaz a Kecskemét-ZTE, a Mezőkövesd-Vasas és a Fradi-Honvéd összecsapást.
Budai László 2023. április 15., szombat 11:34
Fotó: fradi.hu
Így várják a vezetőedzők az NB I szombati bajnokijait, azaz a Kecskemét-ZTE, a Mezőkövesd-Vasas és a Fradi-Honvéd összecsapást.
Szerző: Budai László 2023. április 15., szombat 11:34

NB I, 27. forduló

Kecskemét-ZTE 14.30

Szabó István (Kecskemét): - Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ősszel kétszer is találkoztunk velük, akkor a hazai meccset 3-1-re meg tudtuk nyerni, de egy kiállítás is volt azon a találkozón, azt követően tudtuk kamatoztatni létszámfölényünket.

A második mérkőzésen be kell vallanom, hogy óriási fölényben volt a ZTE, nekünk komoly fegyvertény volt, hogy egy ponttal térhettünk haza. Akkor is megmutatták, hogy jó csapatot alkotnak. Ezt már tavaly is elmondtam, de még mindig igaz, hogy nagyon tetszik a filozófiájuk, mely hasonló a miénkhez. Apró különbség, hogy ők külföldi játékosokat is megszereznek, de sok a fiatal, próbálják őket felépíteni.

- Egész évben azt mutatták, hogy képesek jó teljesítményre, kiemelt mérkőzéseken pláne, elég csak a Fradi elleni győzelmükre visszagondolni, vagy a Puskás elleni elődöntőre a kupában. A kupadöntős érkezik hozzánk, azóta tudtak pihenni, volt egy egész hetük készülni, így nehéz találkozó vár ránk. Bízom viszont a csapatomban, szeretnénk most is pontot, pontokat itthon tartani. (kecskemetite.hu)

Ricardo Moniz (ZTE): - Ismét fontos mérkőzés vár ránk, jó csapatnak tartom a Kecskemétet, hiszen csak hat pont választja el őket a listavezető Ferencvárostól. Hét bajnoki van már csak hátra a szezonból, így minden pontnak döntő jelentősége van. Pozitívum, hogy mindenki jó erőben van, és Bedi, valamint Grezda visszatérésével megnőttek a variációs lehetőségeink. A végeredmény tekintetében kulcsfontosságú lehet, hogy ki szerzi az első gólt. Az időjárás is szerepet fog játszani a szombati bajnokin, az eső miatt valószínűleg vizes pályán fogunk játszani, amely nehezítő tényező lehet a csapatok számára. (ztefc.hu)

Mezőkövesd-Vasas 17.00

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - A Vasas táblázaton elfoglalt helyezése ellenére nem számítok könnyű mérkőzésre, ellenfelünk masszív és jól szervezett, ugyanolyan kvalitású csapatnak tartom őket, mint az összes első osztályú együttest. Természetesen hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése, szeretnénk a saját játékunkat bemutatva itthon tartani a három pontot. A szurkolóink nagy segítséget jelentenek számunkra minden mérkőzésen, függetlenül attól, hogy itthon, vagy idegenben játszunk, ezért most is számítunk drukkereink támogatására. (mezokovesdzsory.hu)

Ferencváros-Honvéd 19.30

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros):

Most az a legfontosabb, hogy visszatérjünk a győztes útra, hiszen az elmúlt hetekben adósak maradtunk a jó eredményekkel. Legutóbb, Pakson kikaptunk, de el kell mondani, hogy a fiúk harcoltak, ráadásul nem volt szerencsénk sem, hiszen két tizenegyest ítéltek meg ellenünk, illetve egy kiállítás miatt idő előtt emberhátrányba kerültünk.

- A Honvéd ellen javítanunk kell. Ez egy derbi, ahol nem számít, hogy az ellenfél hol áll a tabellán, hiszen minden pontra szüksége van. A legfontosabb, hogy a mérkőzés napjára készen álljunk, ennek érdekében a héten elvégeztük a munkát. (fradi.hu)

Dean Klafuric (Honvéd): - A megfelelő hozzáállás, az akarat, a végsőkig való küzdés szerves része a csapatom erényeinek. Ha konkrétan látható dolgot kellene mondanom, akkor az a támadófutballunk lenne, hiszen minden mérkőzést irányítani szeretnénk, nem akarjuk, hogy az ellenfelünk érvényesülni tudjon. Magas védelmi vonallal, erőteljes presszinggel megyünk neki minden találkozónak, de például a Zalaegerszeg ellen vissza tudtunk állni és őrizni tudtuk az eredményt, mert ott arra volt szükség. Megvan a karakterünk, de nem félünk rugalmasak lenni, ha alkalmazkodunk kell az ellenfélhez. A szurkolóinknak nem tudunk elég hálásak lenni, ezt próbálom minden héten kiemelni. Nem félek attól, hogy akár egy alkalommal is magunkra hagynának bennünket, a Fradi stadionjában is ott lesznek mögöttünk, biztos vagyok benne, hogy az elsőtől az utolsó pillanatig, maximális odaadással biztatnak minket. Nekünk is ki kell hoznunk magunkból a maximumot, hiszen ez egy rangadó. (honvedfc.hu)

Olvastad már?
Kecskeméten még tagadják az aranycsatát: "Nagyon kevés esélyt látok", "Nem realitás"
Szuhodovszki Soma és Tóth Barna sem érzi úgy, hogy a Kecskemétnek reális esélye lehet utolérni a Ferencvárost.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz