Fotó: facebook.com/kecskemetite

Kecskeméten még tagadják az aranycsatát: "Nagyon kevés esélyt látok", "Nem realitás"

Szuhodovszki Soma és Tóth Barna sem érzi úgy, hogy a Kecskemétnek reális esélye lehet utolérni a Ferencvárost.
Póczik Dávid 2023. április 15., szombat 10:30
Fotó: facebook.com/kecskemetite
Szuhodovszki Soma és Tóth Barna sem érzi úgy, hogy a Kecskemétnek reális esélye lehet utolérni a Ferencvárost.
Szerző: Póczik Dávid 2023. április 15., szombat 10:30

Mindössze hat pontra van a listavezető Ferencvárostól a tabellán a második Kecskeméti TE együttese. A lila-fehérek szombaton 14.30-tól a Zalaegerszeget látják vendégül az NB I 27. fordulójában. A KTE minden várakozást felülmúlt a mostani idényben, erről a csapat játékosa, Szuhodovszki Soma beszélt az M1-nek.

Hogy őszinte legyek, már a tavalyi évben, az NB II-ben is erőn felül teljesítettünk a feljutással, nem is gondoltuk, hogy ez lesz a vége, mint ahogy most sem. Reménykedtünk benne, hogy összejöhet ez, de talán senki sem számított rá, hogy ott leszünk a második helyen a Ferencváros mögött.

- Ahány csapatban voltam, talán itt van a legjobb, legösszetartóbb közösség, öröm minden nap bejönni, örülök, hogy itt lehetek, mert óriási érzés, amit most együtt csinálunk. Bizakodóak vagyunk, sok mindenről álmodozunk, de azt gondolom, az első négy hely valamelyike az, amit biztosan meg tudunk célozni, most ezért dolgozunk.

Az FTC más szintet képvisel, igazából nagyon kevés esélyt látok rá, hogy befogjuk őket. Nyilván semmi sem lehetetlen, de úgy gondolom, nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk.

A 23 éves középpályás a mostani idényben jelenleg 3 gólnál és 7 gólpassznál jár az NB I-ben.

- Ősszel nyilván még szoknom kellett az élvonal ritmusát, tempóját, magát a környezetet, de ahogy teltek a fordulók, mindannyian egyre jobban belejöttünk. Most tavasszal nekem is kicsúcsosodott a teljesítményem, örülök, hogy a mester is úgy gondolja, jó formában vagyok. Bízom benne, hogy ezt tovább tudom vinni. Most vagyok életemben a legjobb formában, ennek hátterében kemény munka áll, mindig a legjobbamat szeretném nyújtani. Most a sérülések is elkerülnek szerencsére.

Az NB I-es várakozásokat tekintve egyetértett Szuhodovszkival a KTE 28 éves csatára, Tóth Barna is.

- Minket is elég váratlanul ért a szereplésünk, nem tudtuk, mire leszünk képesek az NB I-ben, sok kérdőjellel kezdtünk neki a szezonnak, de optimisták voltunk olyan szempontból, hogy a bennmaradást ki tudjuk harcolni.

Ami az álmunk most már, a legjobb négybe kerülés, illetve az európai kupaindulás elérése. Az, hogy nemzetközileg is megmutassuk magunkat, megint egy olyan lépcsőfok, ami mindannyiunk életében nagyon nagy dolog lenne.


Fotó: facebook.com/kecskemetite

Tóth szerint a gárda számára már a dobogós szereplés is álomkategória lenne a szezon végén.

- Mindenki nagyszerű munkát végez a saját területén, nem is gondoltam volna, hogy valaha is ilyen jó együttesben futballozhatok. Hízelgő számunkra, hogy közel van a Ferencváros, de őszintén, nem gondolunk arra, hogy beérhetjük őket. Az FTC egy nagyon más kategória, még így is távol van tőlünk, úgy gondolom, nem realitás. Ami engem illet, akkor is nagyon elégedett lennék, ha a legjobb négyben zárnánk, sőt, már most azt mondom, a szezonnal nem is tudok elégedetlen lenni. Ha most kellene mondani, akkor ha dobogón tudnánk maradni, az álomkategória lenne. Úgy vélem, jövőre is a bennmaradás lesz az elsődleges cél, ha pedig az összejön, akkor szövögethetünk újabb álmokat.

Olvastad már?
A szezon NB I-es felfedezettje: "Szürreális, hogy a válogatottságról beszélünk, három éve még az sem volt biztos, hogy NB II-es játékos leszek" - interjú
A szezon előtt kevesen gondolták, hogy a Kecskemét tíz fordulóval a bajnokság vége előtt a második helyen fog állni az NB I-ben, azt pedig még kevesebben, hogy az újonc egyik játékosát ma már sokan a válogatottba vizionálják. Szuhodovszki Soma pályafutása első NB I-es szezonjában lehengerlő játékot nyújt: bombagólokat lő, gólpasszokat ad, vezéregyénisége csapatának. A 23 éves középpályás tavaly még a tévében ámulattal nézte az NB I-es meccseket, azt megelőzően pedig még az sem volt biztos, hogy NB II-es játékos lesz belőle. A nehezen indult pályafutása most már egyenesen ível felfelé, ő azonban a földön jár, tudja, miben kell még fejlődnie, és egyelőre nem gondolkodik csapatváltáson, ugyanakkor a Kecskeméttel szívesen játszana európai kupamérkőzéseket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz