Az új Honvéd-vezér azonnal komoly változtatásokat vezet be: "A sporteredmény-központú, igazolásorientált modellt felváltjuk"

A Budapest Honvéd új ügyvezetője, Kun Gergely beszélt programjáról, a fiatal akadémistákról és az esetleges tulajdonosváltásról.
Póczik Dávid 2022. november 23., szerda 8:56
A Budapest Honvéd új ügyvezetője, Kun Gergely beszélt programjáról, a fiatal akadémistákról és az esetleges tulajdonosváltásról.
Szerző: Póczik Dávid 2022. november 23., szerda 8:56

Tegnap számoltunk be róla, hogy Kun Gábor távozott a Budapest Honvéd ügyvezetői posztjáról. A kispesti klub ezt követően hivatalos oldalán közölte, hogy az ügyvezetői feladatokat a jövőben a korábbi vezető névrokona, Kun Gergely látja el. Az újdonsült szakvezetővel a portál interjút is készített kinevezését követően.

Ha az ember DNS-ébe bele van kódolva a foci iránti szeretet, nem lehet kérdés, hogy igent mond egy ilyen felkérésre. A klub helyzete valóban nehéz, de az ilyen típusú megkeresések sosem akkor jönnek, amikor minden kerek. Hiszem, hogy túljutunk a problémákon és visszahelyezzük a Honvédot arra a szintre, ahová egy ilyen neves klub való

- kezdte Kun Gergely, aki elmondta, pénzügyi területen már korábban is segítette a klub munkáját. A szakvezető beszélt a piros-feketék előtt álló időszak legfontosabb intézkedéseiről.

  1. Áttekinthető, racionális és fegyelmezett gazdálkodás kialakítása, jól felépített folyamatok és felelősségi viszonyok mentén – noha ez kicsit szárazan, talán sablonosan hangzik, de aki már csinált végig ilyen folyamatot, az tudja, hogy ez a kályha, amely nélkül biztosan nem lesz előrelépés.
  2. A sporteredmény-központú, igazolásorientált modellt felváltjuk a képzésre és annak hatékonyságára fókuszáló modellre. Meglátásom szerint egy magyar klub kizárólag így lehet hosszú távon sikeres. Külföldi játékost csak akkor igazolunk, ha belső erőforrásaink – a saját nevelésű játékosaink – az adott posztra nem állnak rendelkezésre, de ebben az esetben is kizárólag olyan játékost, aki komoly potenciállal bír. Az akadémiának és a felnőttfocinak teljes összhangban kell működnie, az akadémia vezetését bevonjuk a szakmai döntésekbe.

Kun Gergely szerint ezzel a programmal a klub gazdálkodása takarékosabb lesz, valamint a csapat szereplése is javul majd.

Terveim szerint 21 éves kor előtt nem adunk majd el olyan fiatal futballistát, aki kiemelkedően teljesít az akadémián. Ezek a labdarúgók rendelkeznek Honvéd-identitással, ami hatalmas érték, így a szurkolók könnyebben tudnak velük azonosulni. Törekednünk kell arra, hogy minél több fórumon mutassuk be tehetségeinket, értékeinket a Honvédot szerető szurkolók számára. Ismerkedjenek meg velük, várják érkezésüket a felnőttcsapatba.

- folytatta Kun, majd szót ejtett a szezon végi elvárásairól.

- Itt két alapvető elvárást fogalmaznék meg: Az első, hogy legyen a Honvédnak végre felismerhető és élvezhető játékstílusa. A második, hogy sportdinamikában és atletikus képzettségben a mostanihoz képest összehasonlíthatatlanul jobb teljesítményt várok. Elvárás lesz az edzői stáb felé, hogy erre a téli felkészülési időszakban nagy hangsúlyt helyezzenek, az akadémia felé pedig az, hogy a képzési modelljükben ezekre a tényezőkre kiemelkedő figyelmet fordítsanak. Ha ebben nem fejlődünk rohamosan, teljesen le fogunk maradni, ami lehetetlenné tenné a fentiekben megfogalmazott klubmodell sikerességét.

November elején a csakfoci.hu írta meg elsőként, hogy a Honvédnál felmerült, hogy új tulajdonost keresnek a klub élére. Az ügyvezetőt erről is kérdezték.

Úgy tudom, hogy a Honvéd iránt formális vagy informális csatornákon keresztül folyamatos az érdeklődés, ez sportklubok esetén és az üzleti életben is általánosnak mondható. A tulajdonosokkal folytatott megbeszéléseimen az derült ki, hogy az elmúlt három évben többször érkeztek ilyen megkeresések.

- Akkor is úgy voltak ezzel és most is ezt tudom mondani, hogy ha bármilyen változásról döntés születne, arról a hivatalos csatornáinkon keresztül természetesen informálni fogjuk a szurkolóinkat illetve a közvéleményt. Jelenleg nincs ilyenről szó, most a legfontosabb feladatunk, hogy ebben az elképesztően nehéz gazdasági helyzetben stabilizáljuk a klubot és biztosítsuk a működőképességét.

- zárta Kun.

Olvastad már?
A Zetét is megbüntette az MLSZ a botrányos Honvéd-meccs miatt - fizethet a Diósgyőr is
Keddi ülésén több NB I-es és NB II-es klubot is elmarasztalt az MLSZ fegyelmi bizottsága. Itt vannak a határozatok.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz