Fotó: honvedfc.hu

Honvéd: A pályán látottaknál is nagyobb a baj - új tulajdonost kereshetnek a klubnak

Az egész Európát sújtó gazdasági válság komoly hatással van az NB I-es csapatokra is. A Honvédnál akár nagy változások is jöhetnek.
Budai László 2022. november 9., szerda 8:15
Fotó: honvedfc.hu
Az egész Európát sújtó gazdasági válság komoly hatással van az NB I-es csapatokra is. A Honvédnál akár nagy változások is jöhetnek.
Szerző: Budai László 2022. november 9., szerda 8:15

A csakfoci.hu információi szerint a Budapest Honvédnál felmerült, hogy új tulajdonost keresnek a klub élére. A jelenlegi tulajdonosok ugyanis megfelelő ajánlat esetén értékesítenék az üzletrészüket.

A legutóbbi váltásra 2019 áprilisában került sor a Honvédnál. A Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. vásárolta meg a Honvéd Futball Club Kft. 100%-os üzletrészét a Quinex America LLC-től, a The Hemingway Group leányvállalatától. A kispestiek akkori bejelentése szerint “az új tulajdonosok az utánpótlásképzés további fejlesztése mellett európai kupaszereplést biztosító helyezés elérését tűzték ki célul úgy, hogy a klub kiegyensúlyozott és nyereséges gazdálkodása fennmarad.”

A csapat azonban az elmúlt szezonokban nem a várt és ígért teljesítményt nyújtotta. A 2018/19-es bajnokságot még a negyedik helyen fejezte be, egy évvel később az ötödik lett és megnyerte a Magyar Kupát, majd tizedik és kilencedik, azaz az utolsó két szezonban elsősorban a bennmaradásnak “örülhettek”.

Ez az idény sem néz ki sokkal jobban, sőt. A nyáron hiába hoztak Chris Docherty, Ivan Kepcija és Tam Courts személyében új sportigazgatót, szakmai tanácsadót és vezetőedzőt, a skót trénernek már 12 forduló után távoznia kellett, a hétvégi, Pakstól elszenvedett 5-0-s zakó után pedig az együttes kieső helyre csúszott.

A klubvezetők nehezen találják a megfelelő szakmai koncepciót, az elmaradt eredmények mellett erről árulkodik az a tény is, hogy Supka Attila 2019-es távozása után már hét vezetőedzővel dolgoztak együtt (Giuseppe Sannino, Pisont István, Bódog Tamás, Horváth Ferenc, Nebojsa Vignjevic, Tom Courts, Dean Klafuric), közülük Pisont kétszer is irányította a csapatot.

Ráadásul az energiaválság is elérte a Honvédot, emiatt a november 13-i, Ferencváros elleni mérkőzés után a klub bezárja a Bozsik Arénát, melynek újranyitásáról január végén dönt majd, mérlegelve a hazai mérkőzések más helyszínen történő lebonyolítását is.

Honlapunk természetesen megkereste a kispesti klubot, amely azonban nem kívánt reagálni.

Olvastad már?
Fradi: Groupama Aréna vagy Puskás? Komoly dilemma előtt áll a klub az EL-tavasz előtt
Mindkét stadion mellett szólnak érvek és ellenérvek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz