Fotó: dac1904.sk/hu

A DAC-tulajdonos: "Minket jobban sújt, hogy nézők nélkül játszunk, mint a többi csapatot"

Világi Oszkár kemény kritikát fogalmazott meg a szlovák kormány felé: a tulajdonos szerint méltánytalanul bánnak a focival és keresztbe akarnak tenni a sportnak.
Nyikes Zoltán 2021. január 4., hétfő 14:41
Fotó: dac1904.sk/hu
Világi Oszkár kemény kritikát fogalmazott meg a szlovák kormány felé: a tulajdonos szerint méltánytalanul bánnak a focival és keresztbe akarnak tenni a sportnak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. január 4., hétfő 14:41

A DAC klubtulajdonosa, Világi Oszkár adott hosszabb videóinterjút a klubhonlapnak, ahol beszélt a 2020-as év tavaszi és őszi szezonjáról is, a koronavírus-járvány okozta nehézségekről, valamint az idei célkitűzésekről.

– A tavasz egy ámokfutás volt, mert valójában mindenki megrettent, hogy mi lesz – utalt a koronavírus-járvány feltűnésére a tulajdonos. – Az pedig az egész évre érvényes volt, hogy a döntéshozók számára nem volt olyan fontos a sport, és példát statuáltak velünk, hogy mindent megtiltottak, amit meglehetett. Néha értelmetlenül is. A tavaszból végül egy csonka szezon lett, de a rájátszás hozott némi futballhangulatot, ám a hosszú szünet és a tavasz rányomta a bélyegét az előző bajnokságra. Felejthető félszezon volt, amiről biztosan nem lesznek jó emlékeink. Ezt követően edzőcsere is történt. Jó döntésnek gondolom, hogy Bernd Storck a rájátszás előtt érkezett, segített a csapatnak.

Világ kihangsúlyozta, fontos, hogy a nyáron nem adtak el játékosokat, csak vettek, a klub az első félév után inkább költött, mint jutott bevételhez. Azért is próbáltak többségében szerződést hosszabbítani a játékosokkal, hogy egységes csapatuk legyen, amely képes a bajnokságban és a nemzetközi kupában is bizonyítani.

– Remekül rajtoltunk, a zsinórban 9 győzelem szlovák bajnoki rekord lett. Aztán elfáradtunk és a szerencse sem állt mellettünk, amikor vége lett az őszi szezonnak, akkor tulajdonképpen fellélegeztünk. Kulcsjátékosaink rengeteg meccset játszottak, hiszen a válogatottban is pályára léptek. A DAC olyan csapat, amelynél néhány játékos teljesítménye nagyban befolyásolja az egész csapat teljesítményét, fiatal játékosokkal vagyunk tele, akik akkor tudnak igazán jól játszani, ha a csapat magja is hozza a jó teljesítményt. Még nyitott a bajnokság, van miért küzdeni – folytatta Világi, majd a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásaira is kitért.

Több százezer eurót vesztettünk, az a segítség, amit ígért a kormány kompenzációként, az teljesen lényegtelen összeg. Olyan kevés, ami a DAC-on nem segít.

Az a hendikepünk, hogy nézők nélkül játszunk, amit eddig megtettünk, azt úgy tettük, hogy nagyon kevés meccsen volt szurkoló, ez minket jobban sújt, mint a többi csapatot. Egy ekkora klub számára, mint a DAC, amely költségvetésében és méretében is már nagy klub, nagyon nehéz egy ilyen időszakot átvészelni úgy, hogy igazából nagyobb segítség nem érkezik az állam részéről, éppen ellenkezőleg, mindent tiltanak és gátolnak.

A dunaszerdahelyiek első embere emlékeztetett, amikor saját pénzükön akarták bejuttatni a nézőket a stadionba tesztelések segítségével, azt sem engedte az állam, ebben pedig semmiféle rációt nem látott, csak azt a szándékot, hogy keresztbe tegyenek a focinak,a sportnak.

– Mindezt úgy, hogy nem is kommunikálnak velünk, senki nem kérdezte meg a klubokat, hogy szerintünk mit kellene csinálni. Ez elég szomorú dolog.

Mindenki heroikus küzdelmet vív, hogy fenntartsa a klubot, a gyerekeket edzeni tudja, a sok tiltás mellett mindent megteszünk, hogy ez a klub működjön, és akkor az ember azt látja, hogy méltánytalanul bánnak velünk és sokkal fontosabb egy sípálya, mint a foci

– mondta Világi, majd a 2021-es célokkal folytatta. – A munka, amit elvégzünk, az fog feljogosítani minket arra, hogy elsők legyünk a bajnokságban, kupát nyerjünk és nemzetközi szinten is jó szereplést produkáljunk. Bízom benne, hogy erre nem kell éveket várni, hanem már itt van előttünk. A szurkolók nélkül nem ér semmit a klub, ők adják a lelki erőt. Ez nagyon hiányzik, az őszi szezon vége felé éreztük, mennyire hiányoznak a nézők, az az euforikus állapot, amivel korábban fordítani tudtunk, vagy utolsó pillanatban tudtunk dönteni, az most nem sikerült, ehhez kellettek volna a szurkolók. Amikor ilyen attraktív focit játszik a DAC és érdemes lett volna kijönni meccsre, pont akkor nem tudtak itt lenni a nézők, az utolsó meccsek teljesítményein pedig ez már érezhető is volt. Bízunk benne, hogy tavasszal már lesznek szurkolók és lesz újra Nélküled. Van miért küzdenünk, ha a helyzet normalizálódik, bízom benne, hogy nagy focifieszták lesznek. Nagy küzdelmet várok tavasszal, azt, hogy harcolni fogunk, sikeresek leszünk, aztán pedig egy erős nyarat várok, és hogy megmutassuk, mire képes a DAC. Amikor a város él, forr és mindenki örül, mert a DAC-nak sikerült győznie - ilyen pillanatokat várok.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás. (NSO)
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz