Őrjöngenek a németek a Real-Bayern BL-elődöntő lesgólja után: "Botrány, árulás, katasztrófa!" - visszhangok

Németországban a lengyel játékvezetőt és asszisztensét teszik felelőssé a Madridban történtek, illetve a BL-kiesés miatt.
Csakfoci.hu 2024. május 9., csütörtök 9:38
Németországban a lengyel játékvezetőt és asszisztensét teszik felelőssé a Madridban történtek, illetve a BL-kiesés miatt.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 9., csütörtök 9:38

Mint ismeretes, a 88. percig a Bayern München állt 1-0-s vezetésre (és továbbjutásra) a Santiago Bernabeu Stadionban, de végül a hajrában, Joselu duplájával fordító Real Madrid lesz ott a Bajnokok Ligája londoni döntőjében - ahol a Borussia Dortmunddal találkozik majd.

A drámai fordulatban két fontos momemntum játszott főszerepet: az első madridi találatnál az addigi remekül védő Manuel Neuer kétszer is hibázott, előbb rosszul dobta ki a labdát, majd Vinícius Junior lövése váratlanul kipattant róla, így Joselu könnyedén lőhetett a hálóba.

A másik kiemelt jelenetre egészen a 104. percig kellett várni: már bőven a hosszabbításban járva a hollanf de Ligt egyenlített, de a lengyel játékvezető, Szymon Marciniak nem adta meg a gólt les miatt. Ezzel elszabadult kissé a pokol a pályán, vad "tüntetések" kezdődtek müncheni részről. Előbb De Ligt viharzott dühösen Marciniak felé, Thomas Müller is látványosan kiakadt, de a Bayern vezetőedzője, Thomas Tuchel és stábja, valamint a komplett cseresor is is magán kívül volt, láthatóan azt kiabálva, hogy

Nincs les!

A visszajátszások alapján rendkívül nehéz volt megállapítani, hogy leshelyzet alakult-e ki, vagy sem, de a sípszó miatt a játék már megállt, De Ligt pedig talált be, a VAR-nak így nem volt lehetősége, hogy ellenőrizze a döntést.


Az indítás pillanata

"Azt mondta, hogy az ő hibája volt, de mi ebből sz..t sem vehetünk!"

Thomas Tuchel a meccset követően is keményen kritizálta a döntést.

Egyenlítettünk a ráadásban, de a bíró és a partjelző hozott egy katasztrofális ítéletet. Szinte árulásnak érzem a végén ezt a döntést. A vonalbíró bocsánatot is kért, de ez nem segít. Ez az ítélet a másik oldalon nem történt volna meg. Egy ilyen helyzetnél, az utolsó utáni percben felemelni a zászlót...És a játékvezető sem kellett volna sípolnia, ez egy nagyon-nagyon rossz és szabályellenes döntés volt. Egy nagyon rossz döntés mindkettőjüktől, ez egy katasztrófa. Nehéz lenyelni.

Biztosan eltart majd egy darabig, amíg ezt kiheverjük. Ettől függetlenül ma mindent kiadtunk magunkból a pályán - mondta a német tréner.

A SportBild c. lap egész egyszerűen "botránynak" nevezi a történteket, de sorra csatlakoztak hozzá a Bayern jelenlegi és volt játékosai, illetve vezetői is.

Matthijs de Ligt: - Ez hihetetlen. Ezt nem értem. Bocsánatot kért az asszisztens, de ez nem segít rajtunk. Nem akarom azt mondani, hogy mindig a Real Madriddal van a játékvezető, de ma ez jelentette a különbséget.

Max Eberl (a Bayern sportigazgatója):

Rendkívül furcsa és kétes döntés. A játékvezető de Ligt lövése előtt fújt a sípjába, így a VAR már nem avatkozhatott be. A játékvezető azt mondta, hogy az ő hibája volt, de mi ebből sz..t sem vehetünk! Mi mindannyian egy német döntőt szerettünk volna. Mindenki, kivéve a lengyel játékvezetőket!

Michael Ballack (a Bayern korábbi klasszisa, televíziós szakértő): - A vonalbírónak várnia kellett volna a zászlóval. Először kivárni a lehetőséget, és csak utána beavatkozni. Nem tudom, miért jött a zászló ilyen korán. Ha jön, akkor a játékvezetőnek kell fújnia a sípjába. Tehát csak félig hibáztathatjuk őt. Egy égbekiáltóan rossz döntés született!

Ancelotti: "Ez varázslat"

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője eközben "varázslatról" beszélt a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Bayern ellen megnyert elődöntőt követően,

- Gyakran előfordul, és megint megtörtént. A szurkolók az utolsó másodpercekig hajtottak minket, a játékosok pedig egy pillanatra sem adták fel. Amikor egyenlítettünk, már tudtam, hogy meg fogjuk szerezni a győztes gólt is. Nagyon nehéz ezt megmagyarázni, de megpróbálom: ez varázslat. Ebben a sorozatban a játékosaink mindig valami különlegeset éreznek, amikor felveszik a mezt - nyilatkozott az olasz szakember, aki rekordját tovább javítva a hatodik BL-döntőjére készülhet.

Az olasz trénert is megkérdezték persze a vitatott lesgólról.

Könnyű megmagyarázni, miért nem adták meg a gólt. Lehet, hogy nem volt les, de a játékvezető korábban sípolt, még a gól előtt. Mi pedig a játékvezető korai sípszava miatt megálltunk, és innen jött a gól, így nincs szükség erre a sok beszédre. Hogy a gól előtt nem volt les? Nos, mi is panaszkodni fogunk Nacho góljának érvénytelenítése miatt. Kimmich feldobta magát...

- szólt a kissé ironikus válasz.

Olvastad már?
Tuchel Manchesterben köthet ki, a Barca visszahozná korábbi sikeredzőjét - külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz