Fotó: usatoday.com

Gazdag az NB I-nél keményebb MLS-ről és a válogatottról: "Mindenki nehezen élte meg az albán meccset"

A Philadelphia magyar válogatott játékosa úgy érzi, már abszolút kiegyensúlyozottá vált a játéka az MLS-ben.
Nyikes Zoltán 2021. október 22., péntek 13:55
Fotó: usatoday.com
A Philadelphia magyar válogatott játékosa úgy érzi, már abszolút kiegyensúlyozottá vált a játéka az MLS-ben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 22., péntek 13:55

Az M1 "Ma este" című műsorában az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő Philadelphia Union magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel elmondta, hogy azért örül a legutóbbi, Minnesota elleni duplájának, mert nem nagyon jöttek a gólok és úgy érezte, ezzel szolgálhatná igazán csapatát.

– Fontos volt már, hogy gólt szerezzek, kicsit azt éreztem, hogy adós vagyok ezzel az új klubomban, úgyhogy boldog vagyok, hogy ez most sikerült, ráadásul kétszer is. A társak nagyon jól fogadtak engem, ilyen szempontból szerencsém volt, hogy ilyen jó közegbe kerültem. Befogadóak voltak velem, segítettek mindenben. Ők is örültek, hogy gólt tudtam szerezni. A gólok önbizalmat adnak egy játékosnak, esetemben is így van, biztos vagyok abban, hogy a jövőben bátrabban fogok próbálkozni és több gólt is szerzek – idézi az m4sport.hu Gazdag Dánielt, aki májusban távozott a Honvédtól a philadelphiai csapat kedvéért.

A dupla okozta örömöt kicsit beárnyékolta, hogy nem sikerült nyerni Minnesotában.

– Vegyes érzelmek voltak a meccs után bennünk, de azért természetesen gratulált nekem mindenki, mégis jó dolog, ha valaki két gólt szerez egy mérkőzésen. Ugyanakkor csalódottak is voltunk, mert egy esetleges győzelemmel szinte bebiztosíthattuk volna a helyünket a rájátszásba. Van még erre négy meccsünk, szóval egyáltalán nem pánikolunk – mesélte, hogy ünnepelték a góljait a bajnoki után.

A magyar válogatott játékos úgy érzi, hogy már megszokta az amerikai közeget és a formája is egyre jobb.

– Egyre jobban teljesítek, sikerült felvennem a bajnokság ritmusát. Az elején egy kicsit hullámzó volt a teljesítményem.

Voltak meccsek, amikor jól ment a játék, volt, amikor kevésbé, de azt gondolom, hogy most már abszolút kiegyensúlyozott vagyok.

A szezon előtt az volt a célkitűzés, hogy a rájátszásba bejussunk, erre pedig nagyon jó esélyünk van, ebben a tekintetben is jól állunk. Az NB I-hez képest az MLS egy kicsit fizikálisabb, nagyobb tempójú bajnokság, elsősorban ezt kellett megszoknom – mondta Gazdag.

Amerikában az első időszakot az is nehézzé tette, hogy egyedül volt, de már a család is vele van.

– Az első két és fél hónapot egyedül töltöttem itt, és természetes, hogy nagyon sokat segít az, hogy már itt vannak velem, a hétköznapjaimat könnyebbé teszik. A teljesítményemet mindenképpen támogatja.

A Philadelphia Union – amely a harmadik helyen áll a keleti főcsoportban – az előző hat mérkőzésén veretlen maradt, még négy forduló van hátra, amelyen bebiztosíthatja helyét a rájátszásban, ami a szezon előtti célkitűzése volt.

Eközben nehéz őszön van túl a magyar válogatott, amellyel együtt élte meg Gazdag az Albánia elleni kudarcokat, illetve az angliai bravúrt, ha nem is lépett pályára. A középpályás abban bízik, hogy a Wembleyben elért döntetlen önbizalmat ad nemzeti csapatunknak.

– Az Európa-bajnokságon sérülés miatt nem tudtam részt venni, de nagyon jól sikerült a csapatnak az ottani szereplése. Utána egy kicsit visszaesett a teljesítményünk, ami az eredményekben is meglátszott, hiszen kikaptunk Albániától kétszer, Andorra ellen pedig egy nyögvenyelős mérkőzést nyertünk meg.

Ezt a keretben mindenki nehezen élte meg, próbáltunk rájönni az okokra, sokat beszélgettünk erről, aztán Angliában úgy mentünk ki a pályára, hogy most vagy soha, mutassuk meg, hogy igenis tudunk jól játszani.

Végül egy jó csapat ellen sikerült jó eredményt elérnünk. Remélem, hogy az a mérkőzés egy lökést fog adni nekünk a jövőre, és a novemberi selejtezőkön jó eredményeket tudunk elérni – beszélt várakozásairól a 25 éves játékos.

Olvastad már?
Egy bosszantó sérülés és egy fura szabály törte ketté a magyar légiós egyik álmát: "Sosem értettem azzal egyet, hogy..." - nagy veszélyben a vb-selejtezők is
Tévedett, amikor azt hitte, egy becsúszás után lábra tudott állni és fájdalmak közepette egy teljes második félidőt végigjátszott. Sallói Dániel, a Sporting Kansas City magyar válogatott támadója bokaszalag-szakadást szenvedett, és egy hónapra kidőlt, emiatt pedig kénytelen lemondani az Aranycipőről, amelynek egyik nagy várományosa volt a szezonban szerzett 16 góljával. Hiába érezte magában az újabb gólokat, sérülése keresztülhúzta a számításait.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Zimonyi Dávid
A Paks megegyezett a Vasassal Zimonyi Dávid klubváltásáról.
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
Tovább az összes átigazoláshoz