Fotó: fifa.com

Így gyászolja Pelét a focivilág: "Maradona, Ronaldo és Messi előtt nem volt vita arról, hogy ki minden idők legjobb futballistája" - nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó szuperlatívuszokban méltatja a csütörtökön elhunyt Pelé játékát és személyiségét, s osztozik a brazilok gyászában. A háromszoros világbajnok labdarúgó hosszú betegség után távozott az élők sorából, 82 éves korában.
Nyikes Zoltán 2022. december 30., péntek 12:27
Fotó: fifa.com
A nemzetközi sajtó szuperlatívuszokban méltatja a csütörtökön elhunyt Pelé játékát és személyiségét, s osztozik a brazilok gyászában. A háromszoros világbajnok labdarúgó hosszú betegség után távozott az élők sorából, 82 éves korában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. december 30., péntek 12:27

Egyesült Államok:

New York Times: "Pelé hazájában, Brazíliában nemzeti hős volt, és az egész világon szerették - a legszegényebbektől, akik között felnőtt, a leggazdagabbakig, akiknek a köreiben megfordult. Mindenki szerette, aki látta őt játszani."

Washington Post: "Csak egy Pelé volt. Páratlan három világbajnoki címe mellett kreatív, akrobatikus játéka, futballimádata és mindenkire átragadó öröme tette őt globális ikonná."

Nagy-Britannia:

Daily Mirror: "Látni Pelét teljes sebességgel játszani, a legszebb látvány volt. A neve még ma is egyet jelent nemcsak a szépséggel, hanem a kiválósággal, a lélegzetelállító ügyességgel és a sportszerűséggel. Jóval Maradona, Ronaldo és Messi előtt nem volt vita arról, hogy ki minden idők legjobb futballistája. Minden szurkoló tudta, hogy Pelé az, és imádták őt."

The Sun: "Az akkoriban újdonságnak számító színes televíziókon keresztül úgy tűnt, hogy Pelé az élénk sárga színű brazil mezében leszállt a futballmennyországból. Az 1970-es világbajnokságon balettszerű mozgásával, lenyűgöző sebességével megmutatta, hogy milyen gyönyörű is tud lenni a labdarúgás."

Spanyolország:

Marca: "Eltűnt egy futballmítosz. Pelé minden idők egyik legjobb játékosa volt, saját korának egyértelmű legjobbja. Gyásznap ez a labdarúgásban. Nyugodj békében, Király!"

El País: "Pelé, a Király, Brazília örök, nemzetközi bálványának halála lesújtotta honfitársait, akik most nosztalgiával gondolhatnak azokra a napokra, amikor Brazília a győzelem szinonimája volt."

Olaszország:

La Repubblica: "Búcsú Pelétől, aki megelőzte a korát. A Király Tres Coracoesben, Brazília délkeleti részén született - három szív, ez mindent elmond."

Corriere dello Sport: "A futballvilág gyászol. Nyolcvankét éves korában elhunyt a brazil és a nemzetközi labdarúgás ikonja."

Franciaország:

Le Figaro: "A labdarúgás elvesztette a Királyát. Pelé Brazília napsugara volt. Melegsége, fénye, ereje, öröme, kreativitása. A legendája korszakokon átívelő."

L'Equipe: "Brazília sokkban. Pelé halála megrázta az országot."

Ausztria:

Kronen-Zeitung: "A csatár nagyszerű technikájával és gólratörő játékával még azelőtt tömegeket bűvölt el, hogy a futball élő tévés esemény és milliárd dolláros üzletté vált."

Svájc:

Blick: "Pelével a történelem legnagyobbja távozik, a futball első globális szupersztárja. Ronald Reagantől származik az idézet, mely szerint: "Ronald Reagan vagyok, az Egyesült Államok elnöke. Önnek nem szükséges bemutatkoznia, mindenki tudja, ki az a Pelé." Legyen szó Reaganről, Jimmy Carterről, John F. Kennedyről, II. János Pál pápáról vagy Nelson Mandeláról, Pelé mindenkit magával ragadott a ragyogó mosolyával." (MTI)

Olvastad már?
Puskás Ferenccel, Albert Flóriánnal és Mészöly Kálmánnal is egy csapatban játszik odafent - NB I-es együttesek megemlékezései Peléről
Az Üllői úton ünnepelték, ajándékot küldött Puskás Ferencnek, Kubala László és Farkas János ellen is játszott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz