“Nagy csalódás” – írja rövid és tömör címében a Przeglad Sportowy, amely emlékeztet arra, hogy hatalmas füttyszó közepette hagyták el a játékteret a lengyel játékosok. Kiemelték, hogy Lengyelország több mint nyolc év után szenvedett vereséget a PGE Narodowyban – egészen pontosan 2812 nap után –, és így rendkívül nehéz lesz kijutni a katari világbajnokságra, hiszen a döntetlen azt jelentette volna, hogy a kétlépcsős pótselejtezőn Paulo Sousa csapata otthon játszhatott volna például Észak-Macedónia ellen, így viszont egy portugál vagy orosz szintű csapattal kell megmérkőzniük – kedden kiderül, hogy kiemelt lesz-e Lengyelország.

“Csak egy órával a meccs kezdete után váltak kicsit kellemesebbé és kevésbé feszültté a dolgok a PGE Narodowyban, amikor Karol Swiderski góljával 1-1-re alakult az állás. Sajnos 20 perccel később ismét elvesztettük a fonalat, és nem tudtunk felállni” – folytatja értékelését a portál, amely még egyet rúgva a saját csapatába hozzátette: “a szünetig rossz volt a játék, a végén pedig még rosszabb.” A lap emlékeztetett arra is, hogy a lengyel játékosok a meccs előtt felhívták a figyelmet arra, hogy a magyar csapat rendkívül veszélyes a rögzített szituációkból, így “óriási meggondolatlanság” volt Linetty részéről, hogy az első gól előtt 40 méterre a kaputól szabálytalankodott.

“A lengyel játékosok, apró periódusokat leszámítva úgy néztek ki, mint a gyerekek, akik elvesztek a ködben, támadásban nagyon gyengék voltak, pedig a magyaroknál több kulcsjátékos is hiányzott. Ők Varsóban a semmiért játszottak, és mégis nyertek” – zárul a tudósítás.

“Így néz ki a középszerűség. Drága vereség Magyarország ellen” – ezt már a Sportowe Fakty írja kritikusan.

“Nem kell orvosnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, gerinc nélkül nem lehet működni. Paulo Sousa azonban inkább saját maga jött rá erre, a Magyarország elleni meccsre ugyanis olyan csapatot állított ki, amelyben nem volt Kamil Glik és Robert Lewandowski, vagyis olyan emberek, akikre a válogatott gerince évek óta épül” – folytatja a portugál tréner ostorozását a portál. Hozzátették, hogy egy bizonyos pontig még egész jónak tűnt a lengyel játékosok védekezése. Sousa a gyors átvételt és támadásépítést választotta, ami jól működött és kizökkentette a magyarokat a ritmusukból. A piros-fehérek közel játszottak ellenfelükhöz, gyakran határozott támadással vették el tőlük a labdát, de a problémák csak később kezdődtek, miután az akciók általában elveszítették a tempót a pálya közepén.

“Nincs Lewandowski, nincs győzelem. Lengyelország nem tudta megverni Magyarországot” – olvasható a lengyel Eurosporton, amely a mieinkkel kapcsolatban megemlítette, hogy a világbajnoki selejtezős esélyüket már elvesztett magyarok is kísérleti felállásban játszottak, azonban nem adták könnyen a bőrüket. A hazaiakkal kapcsolatban azt írják, hogy “Lengyelország teljesítménye az első félidőben messze elmaradt a várakozásoktól, Cash csalódást okozott, hiszen három alkalommal sem tudott jól passzolni.” A portál úgy látta, hogy a hazaiak egyenlítő gólja után a lengyelek sokáig jobbnak tűntek a magyaroknál, ehelyett egy halálos ellentámadással rukkoltak elő a vendégek.

“Kínos vereség a lengyeleknek! Micsoda szégyen” – olvasható a sport.pl oldalon, ahol kőkeményen nekimennek a nemrégiben honosított Matty Cashnek is, akiről azt írják, hogy “erősítésnek kellett volna lennie, de kudarcot vallott! Nem csak ő egyedül.”

A portál egy másik cikkében az első magyar gólról azt írja, hogy a szabadrúgás után Puchacz szerencsétlen csúsztatása Schafer Andráshoz, onnan pedig a kapuba került, ez a szituáció pedig a legjobban összefoglalja Paulo Sousa csapatának szünet előtti játékát. Swiderski egyenlítése előtt, Schön és Varga helyzeténél még szerencséről ír a portál, a 81. percben viszont már Fortuna sem tudott segíteni. “Anélkül, hogy tudtuk volna, miért, a mieink lemondtak a kezdeményezésről, és amikor már úgy tűnt, hogy a magyarok már nem ártanak nekünk ezen a mérkőzésen, megszerezték a második gólt” – idézi fel a honlap.

A lengyelek nagyon kiborultak Sousára: “Ellenszenves; ha nem jutunk ki, akkor talicskával fogják eltolni”