A sport.ro cikke szerint azonosították és el is fogták azt a román szurkolót, aki a Craiova-Honvéd  Európa Liga-selejtező hosszabbításának végén megdobta egy öngyújtóval Arnold Hunter játékvezetőt. A Craiova általános igazgatója, Marcel Popescu nem számít arra, hogy az UEFA elvenné a győzelmet a történtek miatt csapatától.

Biztos, hogy a szankciók meglesznek, de úgy vélem, reálisan meg lehet ítélni a történteket. Az ember úgy gondolja, minden rendben van, erre a semmiből történik egy ilyen jelenet. Jó lecke volt a számunkra is, az pedig elfogadhatatlan, hogy valaki ilyen erkölcsi és egyéb károkat okozzon a saját csapatának stadionjában. A játékvezető nem látott olyan okot, amiért félbe kellett volna szakítania a találkozót – mondta a klubvezető a román Digisportnak.

A lap eközben túlzó és kemény reakcióként értékeli a Honvéd közleményét, amelyben a kispestiek bejelentették, hogy megóvják a romániai találkozót az eset miatt.

Azt viszont hozzáteszik egy másik cikkben, hogy a hazai drukkerek a meccs lefújása után is megtettek mindent azért, hogy az UEFA jegyzőkönyvéve kerüljenek, hiszen az ünneplés közben is záporoztak a pályára a különböző pirotechnikai eszközök.

A prosport.ro nemzetközi sajtóvisszhangokat böngészve attól tart, hogy az UEFA utólag kizárja a Craiovát és a Honvédot juttatja tovább. A románok a mértékadó L’Equipe cikkét is idézik többek között.

“A mérkőzés végén egy több mint 30 perces kényszerszünet következett, majd a 11-esekkel ért véget. A negyedik bíró vette át megsérült kollégája helyét. A román klub nyert, de egyáltalán nem biztos, hogy tovább is jut a következő fordulóba. Az UEFA-nak kezébe kell vennie az ügyet és keményen meg kell büntetnie a klubot” – írják a franciák.

Hasonló véleményen van a brit The Sun is, amely felháborítónak és botrányosnak nevezte a történteket. “A helyi szervezők arról tájékoztatták a játékvezetőket és a hatóságokat, hogy attól tartanak, csak még több erőszakot szülne, ha félbeszakítanák a találkozót. Végül félórát követően folytatták a csapatok, de tisztán kivehető volt, hogy a Honvéd edzője, Giuseppe Sannino a meccs lefújását sürgeti” – írják a szigetországban.

A portál kiemeli a a három 11-est is hárító olasz Mirko Pigliacellit, akit nemes egyszerűséggel “Pókembernek” kereszteltek, aki mindenhová odaért.

Különleges este volt, nagyon keményen megdolgoztunk a győzelemért. Előszörre nem tűnt jónak, hogy 11-esekig megy a meccs, hiszen szinte végig az ellenfél térfelén futballoztunk, de amikor a büntetőkre került sor, már tudtam, hogy képes leszek védeni őket. De a siker nem csak az én érdemem, hiszen az egész csapat hozta le kapott gól nélkül a mérkőzést. Hogy mikor védtem utoljára három 11-est? Talán még gyerekként… – idézi az olaszt a lap.

Amely megszólaltatta Alexandru Cicâldăut, a Craiova középpályását is a mérkőzésen történtekről.

Kicsit megijedtem a végén, amikor láttam a bírót a földre kerülni, tudtam, hogy akár 0-3 is lehet így a vége. Csak azt láttam, hogy ápolják, nem tudtunk semmiről,

előbb aztán arról volt szó, hogy vége a meccsnek, aztán kiderült, hogy mégis lejátsszuk, és jönnek a 11-esek.

Tudtam, hogy Pigliacellit feldobják majd a büntetők és örülök, hogy megmentett minket.

A romániai Digisport a Craiova edzőjét, Corneliu Papurát idézte.

Már korábban le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de így is megérdemeltük a továbbjutást. Mirko Pigliacelli volt a meccs hőse, de mindegyik játékosom fantasztikusan játszott. Reméljük, nem zárják be a stadionunkat. Az viszont már túlzás lenne, ha a zártkapu mellé a Honvéd jutna tovább 3-0-val. Mégcsak nem is találták el a kapunkat a mérkőzésen…

A fanatik.ro is a Craiova kapusát ünnepli, hősnek nevezve a hazaiak hálóőrét. A portál őrült meccsnek nevezi a találkozót, és kiemeli, hogy a büntetőket botrányos jelenet előzte meg, de Hunter játékvezető megdobása ellenére, félórás kényszerszünetet követően be tudták fejezni a csapatok a maratoni hosszúságú találkozót.

Románia a kizárástól, az UEFA a románoktól fél: A Honvéd ebben az esetben bízhat – videó, fotó