“A korábbi meccseinken is éreztük, nem szimpatizál velünk”

A szombati Diósgyőri VTK–Kisvárda Master Good NB I-es mérkőzésen (1-1) az első félidőben születtek a gólok, de a második játékrész elején történt esetek határozták meg nagyban a találkozó további menetét a kisvardafc.hu-n megjelent Révész Attila-nyilatkozat szerint.

– Pavlo Lukjancsuk kiállítása már csak azért sem történhetett volna meg, mert egy perccel előtte a vele szemben durván szabálytalankodó Vernes Richárdot ki kellett volna állítania a játékvezetőnek – mondta a kisvárdiak sportigazgatója. – A felvételek megtekintésekor jól játszik, hogy a kiállítást megelőző szituációt Berke Balázs végignézte, és továbbengedte a játékot, láthatta, hogy annál az esetnél is Vernes provokálta ki, hogy Lukjancsuk hátrafelé rúgjon. Mégis csak a Berettyán nevű tartalék-játékvezető jelzésére hozta meg a döntést, Berettyánt pedig egyértelműen a hazai kispad “dumálta meg”. Berettyán szerepvállalásának jogossága egyébként is megkérdőjelezhető volt, hiszen a korábbi meccseinken is éreztük, a szomszédos Hajdú-Bihar megyéből érkezve finoman szólva sem szimpatizál velünk, a törekvéseinkkel…

Ha ezt a szituációt ilyen jól észrevette, miért nem segítette akkor is Berke Balázst, amikor Vernes beleszállt Lukjancsukba? Az is az ő oldalán történt, látnia kellett volna. Ha most Angliában lennénk, azért a szabálytalanságért a felvételek alapján legalább öt meccsre eltiltanák a diósgyőri támadót.

Vernes sárga lapos becsúszása

Hát őőőőő…🙃⚽️ Vernes nagyjából három méterről repült és kicsit elkésett. Távolugrásnak sem utolsó.🙃⚽️ Sárga lapot kapott.Részletek a DVTK–Kisvárdáról: http://bit.ly/2zPT8y6.

Közzétette: M4Sport – 2018. december 8., szombat

“Meglepődve kérdezte, Magyarországon miért kapnak ekkora hatalmat?”

A mérkőzés után játékosunk, Artem Milevszkij meglepődve kérdezte tőlem, hogy Magyarországon miért kapnak ekkora hatalmat a negyedik játékvezetők és az alapvonali asszisztensek, akik lerontják a mérkőzést dirigáló bírók teljesítményét – folytatta Révész. – A kérdés már csak azért is jogos, mert Milevszkij pályán volt azon a 2012-es Európa-bajnoki mérkőzésen, amelyen Vad István a gólvonalon állva nem adta meg csapattársa angolok ellen szerzett gólját. Az már csak mellékes, hogy abból az akcióból Milevszkij “gólpasszal” vette ki a részét, mint ahogy az is, hogy ukrán csatárunk magyarországi karrierjének mindkét sárga lapját Vad sporttárstól kapta…

“Megkérdezem majd Kassait, miért nem adta meg a gólt”- az NB I vb-t megjárt játékosa nem felejt (exkluzív)

“Átlépik a hatáskörüket, tologatják egymásra a felelősséget”

Még szerencse, hogy a mi gólunkat most észrevették, hozzáteszem, nem az eset közelében álló alapvonali asszisztens adta meg a gólt, hanem a tőle harminc méterre álló partjelző jelezte egyértelműen, hogy benn volt a labda Sassá fejese után.

Úgyhogy nem értjük, mi szükség van ennyi játékvezetőre a pálya környékén, mert vagy azt érezni, hogy átlépik a hatáskörüket vagy pedig azt, hogy tologatják egymásra a felelősséget, miközben a végső döntés egyértelműen a játékvezetőé.

A diósgyőri mérkőzést amúgy Berke Balázs jól vezette, leszámítva, hogy Vernest nem állította ki, márpedig ha őt kiállítja, nem játszódhatott volna le mindaz, amiért egy perc múlva a mi játékosunknak piros lapot adott, hiszen a diósgyőri csatárnak akkor már nem lett volna szabad a pályán lennie. Tanulság, hogy a mi kispadunknak is harsányabbnak kell lennie, ki kell állnunk és reklamálnunk amellett, amit a pályán látunk, és igazságtalannak érzünk. Ha már úgy is ott áll a tartalék-játékvezető a kispadok között… – mondta a klubvezető.