A csütörtökön esedékes Szlovákia elleni Eb-selejtező mérkőzést megelőzően a magyar válogatott Nagyszombaton tartott sajtótájékoztatót. A sajtóeseményen Marco Rossi szövetségi kapitány, és Kalmár Zsolt készséggel állt a helyi és a magyar újságírók rendelkezésére.

Lubomir Satkával és Pavol Safrankóval már dolgoztam együtt, de viccesen azt lehetne mondani, olyanok mint a szicíliai maffia: mélyen hallgatnak – kezdte a szlovákok elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Marco Rossi, aki újságírói kérdésre elmondta, mennyi esélye van a magyar válogatottnak a holnapi találkozón.

Sokan nagyon kevés esélyt adnak nekünk. Nem szeretném százalékban meghatározni, mennyi esélyünk van. A futballban pont az a szép dolog, hogy ami papíron biztosnak tűnik, az a pályán egészen másként is alakulhat. Nap mint nap azért dolgozunk, hogy fejlődjünk és ez a papírforma a mi javunkra változzon. Szeptemberben rohamtempóban kezdtük a munkát, hiszen nagyon kevés időnk volt felkészülni.

Ha a szeptemberi első és az októberi utolsó mérkőzésünket megnézzük, akkor elmondhatjuk, hogy nagyon nagy fejlődésen ment keresztül a csapat. A labdarúgásban nem a szép játék fontos, hanem kizárólag az eredmény – mondta az olasz szakember.

Mindenféleképpen nagyon jó érzéseim vannak, hiszen azokhoz a mérkőzésekhez képest sikerült öltözőt váltani. Háromszor jártam már ebben a stadionban a korábbi csapataimmal, és háromszor szenvedtem vereséget, de Zsolt már egyszer többször kapott ki ebben a stadionban. Igazából ő ebből a szempontból az igazi fekete macska. Ezeken a meccseken nem nagyon volt szerencsém és a csapataimnak, mindig nagyon erős ellenfél ellen játszottunk, ahogy ez a holnapi mérkőzésen is lesz. Hozzátenném, ezekből a találkozóból nem volt olyan, amikor tizenegy emberrel tudtam volna befejezni a mérkőzést. Holnap is egy nagyon erős ellenfél ellen kell pályára lépnünk.

Ugyanakkor látnunk kell, hogy egy olyan válogatottat, mint a szlovákot nem lehet összehasonlítani egy kiscsapattal, hiszen önmagában a játékosok minősége és tudása jóval magasabb szinten van. Olyan játékosok szerepelnek a szlovák válogatottban, akik kulcsemberek a klubcsapataikban. Megpróbáljuk velük felvenni a versenyt, és a lehető legjobban helytállni.

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. március 20., szerda

 

Rossi újságírói kérdésre azt is elmondta, mennyire lesz fontos a szlovákok elleni Eb-selejtező edzői pályafutásában.

A legfontosabb mérkőzés lesz. Ez a sorozat egy nyolc állomásból álló sorozat első mérkőzése, amely arról fog majd dönteni, ki lehet ott a 2020–as Eb-n. Ha valaki azt mondaná, a következő három meccsből csak egyet nyerhetünk meg, akkor nem is kérdés, hogy a szlovákia ellenit választanám.

Kalmár a sajtótájékoztatón elárulta, hogy a dunaszerdahelyi csapattársával, Lubomír Satkával már viccelődtek egymással.

Minden héten viccelődtünk erről a mérkőzésről, de egyébként nagyon jó barátom, úgyhogy nem bántottuk meg egymást – mondta Kalmár, aki elmondta, hogy tisztában vele, mennyire fontos a csapatnak és a szurkolóknak a csütörtöki összecsapás.

Végül a várakozásait is elárulta a magyar válogatott középpályás.

–  Jól ismerem az ellenfelet, és tisztában vagyok vele, hogy szlovák szurkolók nem fognak kedvelni. Úgy gondolom, nagyon fontos lenne úgy kezdeni az Eb-selejtezőt, hogy önbizalmat adjon nekünk. Nem a döntetlenért jöttünk, hanem szeretnénk megnyerni a mérkőzést, még akkor is, ha nehéz is lesz, mert egy jó csapattal állunk szemben – fogalmazott Kalmár.

Pályabejáráson vettek részt a válogatott játékosai – minden hír a szlovák-magyar Eb-selejtezőről itt!