Magyarország – Portugália 0-1 (A. Silva 48.) – piros lap: Priskin (30.)

A meccs krónikája percről percre itt!

 

I. félidő

Lendületesen kezdett a magyar válogatott, de úgy öt perc után átvette a kezdeményezést Portugália és mezőnyfölényük nőttön nőtt. Cristiano Ronaldo lövését kellett a léc fölé ütnie Gulácsinak az 5. percben és a vendégek csillaga ezután is aktív volt, de összességében jól tartottuk az első félidőben.

Sorra érkeztek a veszélyes portugál beadások a tizenhatosunkon belülre, ezekből kisebb-nagyobb lehetősége ki is alakultak Gulácsi kapuja előtt. A legnagyobb már a 8. percben, ekkor Pepe fejese centikkel ment csak mellé.

A szórványos magyar kontrák közben Gulácsi hozta a szívbajt fél Magyarországra, cselezgetni próbált és majdnem odaértek, szerencsére végül megoldotta a magyar kapus. Egy perccel később Kádárról vágódott le egy lövés, közelről ismételhetett volna egy portugál, de Gulácsi odapaskolt. A portugál elesett, mindenki a bírót figyelte, de az helyesen továbbot intett, hogy aztán Mourinho a léc fölé durrantson, már egy kicsit távolabbról.

A 30. percben sajnos jött egy számunkra sorsdöntőnek bizonyuló pillanat, Priskint Tamás piros lapja. A magyar csatár hátratette könyökét felugrás közben és eltalálta Pepét, az ukrán bíró pedig azonnal kiszórta a Ferencváros támadóját, így emberhátrányba kerültünk. Pepét ápolni is kellett, vérzett a feje, kapott végül egy ragtapaszt a szemöldöke fölé-mellé.

A piros lap után bátran és keményen küzdő magyar válogatott a 37. percben jutott el a portugál kapuhoz, de Lovrencsics lövése a léc fölött ment el. A 45. percben André Silva került nagy (les)helyzetbe, de Gulácsi jól zárta a szöget a kapu jobb oldalán. A játékrészt CR a sorfalban elhalt szabadrúgása zárta.

 

II. félidő

Sajnos csak a 48. percig tartotta magát Magyarország válogatottja, vezetést szerzett az Európa-bajnok. Gyors adogatás után Ronaldo adott be balról és André Silva két védőt és Gulácsit is megelőzve, közelről a kapuba fejelt (0-1).

Egy perccel később kis híján jött a magyar válasz: Pátkai egy lecsogó labdát lőtt meg kapásból, 15 méterről, és alig tüzelt a jobb kapufa mellé.

Innentől kezdve a portugálok türelmesen és óvatos futballozva tartották a labdát, szinte esélyt sem adva ezzel a mieinknek az egyenlítésre. A 64. percben, egy elmaradt Joao Mario-sárga után a reklamáló másodedzőnket, Andreas Möllert elküldte a bíró a kispadtól, és a hajrában Dzsudzsák is kitapsolt-kidumált magának egy sárgát, amivel eltiltatta magát a Svájc elleni vb-selejtezőtől a csapatkapitány.

A nagyot harcoló, hajtó, de gólt szerezni képtelen magyar válogatott kapuja előtt adódott még egy-két veszélyesebb szituáció, Fiola ás Kádár is mentett nagyot, annyit pedig végül elétünk, hogy nulla gólon tartottuk a világ egyik legjobb játékosát.

A portugálok azonban Cristiano Ronaldó-gól nélkül is győztek Budapesten, így matematikailag is eldőlt, hogy hazánk a 2018-as világbajnokságon sem teheti majd tiszteletét. Ez történt a csoport többi meccsén és így áll a tabella – kattints! 

Storck: “Szenvedélyesen játszottunk, a bírók másképp fújnak, mint itthon” – részletes értékelés