Kilenc fordulót követően 4 ponttal, a mezőnyben legkevesebb 4 gólt lőve, nyeretlenül áll az NB II tabellájának utolsó előtti, 19. helyén a Sopron, amely szerdán a Magyar Kupában nagy pofont kapott, hiszen a megyei másodosztályba visszasorolt Tatabánya ejtette ki 1-0-s győzelmével Németh Szabolcs csapatát.

TABELLA: Az NB II állása itt!

A fájdalmas búcsú nem maradt következmények nélkül Sopronban: a klub csütörtökön jelentette be, hogy a Tatabányától elszenvedett Magyar Kupa-vereség után szankciókat léptetett életbe a vezetés, ennek részeként három játékost, Varga Szabolcsot, Kokenszky Norbertet és Garda Gézát felmentették az edzések látogatása alól. Emellett a teljes csapat büntetést kapott, a hétvégi, Dorog elleni mérkőzés eredményétől függően pedig további szankciót helyezett kilátásba a vezérkar.

Az edző: “Szörnyű volt, ha nem nyerünk, mennem kell”

Ennek kapcsán kereste meg a csakfoci.hu Németh Szabolcs szakvezetőt, aki információink szerint felajánlotta lemondását a szerdai találkozót követően, de azt a vezetés nem fogadta el – egyelőre.

Igen, így volt – erősítette meg honlapunknak a tréner. – Nyáron érkeztem Dorogról ide, ahol három sikeres szezont töltöttem el. Volt még egy év hátra a szerződésemből, de megkeresett a Sopron, hogy elvállalnám-e itt a vezetőedzői munkát, miután nem Supka Attilával képzelték már el a jövőt. Nagy reményekkel érkeztem ide, és úgy volt, hogy egy olyan ütőképes csapatot sikerül majd kialakítani, amely hasonlóan jól szerepel majd velem, mint a Dorog, és amely hosszabb távon nagyobb célokért is küzdhet majd. Elment Erdélyi László, aki 9 gólt szerzett az előző idényben, elment Eszlátyi István, aki 7 gólt rúgott tavaly, de távozott Nagy Patrik és Németh Milán is, illetve a Szombathelyre igazolt Tóth Dávid is meghatározó játékos volt. És nem úgy sikerültek az igazolásaink, ahogy elterveztük. Az én hibám is, és nagyon sokat tanultam ebből, hogy jobban kellett volna ütnöm a vasat a vezetőknél, hogy egy erősebb keret alakuljon ki az átigazolási piacon. Ennek egyéb okai is vannak, hogy nem így sikerült, ugye a Sopron a Haladásnak a fiókcsapata, vártunk arra is, hogy onnan kapjunk játékosokat, illetve voltak kiszemeltek, akiket szerettem volna, de az anyagiak miatt nem sikerült őket megszerezni. Volt tíz tétmeccsünk és nem sikerült még nyernünk, ezután gondoltam úgy, hogy így tisztességes részemről, ha lemondok. Sokat tanultam ebből a 4-5 hónapból.

A szakvezető a tatabányai kudarcra is kitért, így élte meg a kispadról a történteket.

Szörnyű volt. Találkoztunk egy olyan Tatabányával – játékosai minden dicséretet megérdemelnek – amely csúszott-mászott, mentek, hajtottak a győzelemért, mi pedig nyugdíjas stílusban futballoztunk, nagyon nehéz volt ezt megélni.

A három felmentett játékos kapcsán így fogalmazott Németh:

Nem voltunk elégedettek a teljesítményükkel.

A trénernek épp volt csapata ellen javíthat csapatával – és kvázi az állásáért is meccsel majd.

Kár itt szépíteni a dolgokat, a vezetőség megmondta, hogy ha nyer a csapat, akkor én csinálom tovább, ha nem, akkor mennem kell. Én nem vagyok nagyon a büntetések híve, játékospárti vagyok, szerintem máshogy is lehet motiválni a futballistákat – ezzel így voltam Dorogon és most Sopronban is. De ha úgy gondolja majd az utódom, hogy ez a megoldás, akkor nyugodtan büntetgessen. Ennek a három játékosnak az ügyében lépni kellett, és a többiek talán majd észbekapnak, hogy “hoppá”. Nem túl rózsás a helyzet. Nagyon kellemetlen a számomra, hogy épp a Dorog ellen kell majd lejátszanunk ezt a meccset.

Ki nevet a végén az NB II-ben? – tippeld meg a bajnokot nagy nyereményekért itt!

A vezető: “Még nem döntöttünk arról, mik lehetnek a további szankciók”

Megkeresésünkre Pöltz Róbert, a Sopron ügyvezetője is beszélt röviden a kialakult helyzetről.

A szakmai hozzáállásuk végett esett a választás ezekre a játékosokra. A Dorog elleni mérkőzés vízválasztó lesz Németh Szabolcs vezetőedző számára is. Még nem döntöttünk arról, mik lehetnek a további szankciók, folynak az egyeztetések. Ez a játékosokon és a hozzáállásukon is múlik. A csapat eddigi szereplése nagyon rossz, kritikán aluli. Nem szeretném annyira lehordani sem a csapatot, mert elég rossz helyzetben vagyunk így is. Ebből kell főzni, ami van, nem tudunk mit csinálni. A bajnokságban a középmezőnyt céloztuk be, úgy néz ki, a télen hozzá kell majd nyúlnunk a kerethez.

DUDÁS GÁBOR