Egyre jobban távolodik az esetleges NB I-es szerepléstől az ETO FC Győr. A Rába-partiak a télen végbement jelentős igazolásaik ellenére

a legutóbbi négy meccsükön csak egy pontot szereztek, és már 15 pontra vannak a feljutást jelentő második helytől.

Az NB II-ben szereplő ETO FC Győr egyike volt azoknak a csapatoknak, amelyek a feljutást célozták meg a 2019/2020-as idényt megelőzően. A nyáron kinevezett Boér Gábor irányításával jól is kezdett a csapat, hiszen az első tíz meccséből hetet megnyert, és mindösszesen csak egyszer kapott ki – csak hat pontra volt a szintén feljutásra pályázó Budafoktól, és egy pontra a dobogó alsó fokán álló Csákvártól. Boér neve mellett 20 tétmeccsen 10 győzelem, 6 döntetlen és 4 vereség állt, irányításával többek között az MTK-t, a Vasast, a Gyirmótot és a Haladást is legyőzték az ősszel, így elérhető közelségben volt a feljutás.

Sokak meglepetésére azonban két győztes meccs után (!!), különösebb magyarázat nélkül menesztették.

Helyét az ősz folyamán a NB III-as DEAC-ot irányító Kondás Elemér vette át, majd télen a keret rendkívüli mértékű átalakításába kezdtek Győrben, és zsinórban jelentették be, az újonnan igazolt neves – sok esetben ex-válogatott játékosokat.

Az ETO szerződtette Priskin Tamást, Simon Andrást és Simon Ádámot, Fejes Andrást, Kiss Mátét, Gaál Bálintot és Tömösvári Bálintot, a holland élvonalbeli Fortuna Sittardban megforduló Dobos Áron is aláírt a győriekhez. Ilyen mértékű igazolások után a szurkolók joggal remélhették, hogy a csapat harcban lesz a feljutásért. Az mondjuk meglepő volt, hogy az idősebb, ex-válogatott játékosok érkezése mellett a vezetőség elengedte a három legtehetségesebb utánpótlás-válogatott labdarúgóját – Szánthó Regő (Ferencváros/Soroksár), Hidi M Sándor és Kalmár Olivér (mindketten Vasas) -, akik korábban Boérnál folyamatosan játszottak.

Nyilván anyagi megfontolások álltak a saját nevelésű fiatalok piacra dobása mögött, hiszen Priskinék igazolására és fizetésére, valahonnan elő kellett teremteni a pénzt.

Ilyen előzmények után Kondás csapata a tavasszal meglepően gyengén szerepel, hiszen az eddig lejátszott öt tavaszi meccsen begyűjthető 15 pontból csupán 4-et tudott megszerezni, így egyre távolabb van a hőn áhított NB I-es szereplés.

A Rába-partiak rossz formáját jól mutatja, hogy aktuálisan az elmúlt öt forduló formatabellája szerint csak a 13. helyen állnak. A győriek zuhanórepülését a saját szurkolóik sem tudták megemészteni, a Szeged elleni vesztes hazai bajnokin többen annyira felháborodtak, hogy a bérletüket a pályára dobva tiltakoztak a játékosok teljesítményét látva. Noha, a csapatkapitány, Nemanja Andrics elnézést kért és kijelentette, kijavítják a hibákat, mégis a legutóbbi fordulóban a rivális Vasas otthonában 3-1-es vereséget szenvedtek, így már 15 pontra vannak a feljutást jelentő második helytől.

Honlapunk megkereste az ETO ügyvezetőjét, Soós Imrét, aki meglehetősen szűkszavúan kommentálta az együttes idei, gyenge teljesítményét.

Az általános iskolákban is az év végén osztják a bizonyítványt, nincs másként az ETO esetében sem – mondta a szakember, aki mellett a vezetőedző, Kondás Elemér megmagyarázta a Rába-partiak gyengélkedésének okát.

– Az az igazság, hogy könnyű gólokkal ajándékozzuk meg az ellenfeleket. Ezen kell változtatni, stabilabbá kell tenni a védekezésünket, mert sajnos több olyan mérkőzésünk volt, amikor hátrányból kellett felállni. Volt amikor sikerült, volt amikor nem – nyilatkozta Kondás az M4 Sportnak a Vasas elleni bajnokit megelőzően, majd az újabb vereséggel végződő találkozó utáni sajtótájékoztatón ezt mondta.

A feljutásért vívott harcban lemaradtunk, kicsit távolra került tőlünk.

Most az a legfontosabb, hogy kijavítsuk a hibáinkat, mert az elmúlt mérkőzésen ezekből rengeteg gólt kaptunk. Ha megnézzük a játékosok felépítését, akkor nem kellene ennyit kapnunk.

Az ETO szurkolói széttépték a bérleteiket – így reagált a csapatkapitány