Leckét kapott a Videoton és edzője

A Zurnal azt írja, hogy a Partizan “szétzúzta” a Videotont a visszavágón, és ezzel nem mellesleg 2,6 millió eurót is keresett. Hozzáteszik, hogy a meccs első felében a hazai csapatnak is voltak komoly lehetőségei, könnyen lehetett volna például 1-1 is az állás, de a Partizan remek kontrái már az első félidőben eldöntöttek mindent.

A Blic szerint a kétgólos Djurdjevic volt a meccs hőse, Miroslav Djukic pedig „leckét adott” elődjének, Marko Nikolicnak. A lap kiemeli a párszáz vendégdrukker remek buzdítását is a lelátón. Osztályoztak is, Djurdjevic 8,5-ös értékelést kapott, de a „legrosszabb” Partizan-érdemjegy is 7-es volt, azt is két cserejátékos kapta. Djukicot 8-assal jutalmazták:

A Partizan edzője a játék minden elemében túljárt Marko Nikolic eszén. A támadások megszervezése és befejezése, a szervezett védekezés, és valósággal átgázolt a csapata ellenfelén. Djukic-Nikolic: 4-0

– összegeztek a vendégtréner kapcsán.

Mint egyébként kiderült, Djurdjevic ezzel le is játszotta utolsó meccsét Partizan-mezben, a 23 éves szerb gólkirály ugyanis 2,5 millió euróért hamarosan a görög Olympiakoszhoz igazolhat.

Lazovic balhéja nem is volt balhé

“Botrányként” tálalja a mérkőzés hajrájában történteket a Kurir. A lap Felcsúton tartózkodó  tudósítója azt szúrta ki, hogy a 87. percben heves szóváltás és szitok-csere alakult ki a Partizan edzője, Miroslav Djukic és a Videoton szerb támadója, Danko Lazovic között. A szájkarate még a vendégek negyedik gólja előtt kezdődött el és a Partizan gólöröme közben is folytatódott. Az alábbi videó a vitát hivatott illusztrálni, bár sok minden nem látszik-hallatszik a felvételen ebből. (Egyébként a két fél között volt valóban némi összeszólalkozás, de a találkozót követően már szent volt a béke közöttük, meg is ölelték egymást kifelé menet – videón a jelenet itt!).

 

A megúszott piros lapért köszönet járt a bírónak

Emlékezetes estéről ír a Mondo, kiemelve, hogy szerb csapat még soha nem ejtette ki a Videotont Európában, és hogy a Partizan tizedszer jutott el a csoportkörig minden sorozatot figyelembe véve. “Az első meccs antifocija után a fekete-fehérek a szezon legfontosabb meccsén, a Videoton leghíresebb szurkolója, Orbán Viktor miniszterelnök előtt győztek” – fogalmaz a portál. Sportszerűen megjegyzik, amit is a fehérváriak reklamáltak, azaz, hogy Ostojic csak Marriner játékvezető rossz helyezkedésének és jóindulatának köszönhetően maradhatott a pályán az első félóra végén, Suljic fellökését követően.

A Hotsport meg is szólaltatta a védőt, aki így értékelte a meccset és a piros-gyanús jelenetét:

Hittünk magunkban azután is, hogy gól nélkül maradtunk Belgrádban. Azért jöttünk ide, hogy játsszuk a focit és ez sikerült is. Ami a sárga lapomat illeti, ha a bíró azt mondja, sárga volt, akkor hiszek neki…köszönöm neki ezt

– fogalmazott Ostojic.

 

Jöhet a Milan, “jéghideg kegyetlenség és bosszú”

A beszámolójuk szerint egyébként a Partizan “gyors és könnyű” győzelmet aratott  végül a Videoton ellen, meggyőzően futballozva. Kiemelik, hogy a hazai játékosok idegei a meccs végére megadták magukat, emiatt feszült lett a hangulat a pályán, a Partizan pedig újabb góllal büntetett.

A lap a Partizan-játékosok szolidabb felcsúti ünnepléséről is közölt néhány képkockát, a vendégek csapatkapitánya, Miroslav Vulićević 1.06-nál már a Milant emlegeti, mint a következő ellenfelet, akinek „megmutathatják” (az EL-csoportkör sorsolására pénteken, 13 órától kerül majd sor – a szerk.).

A megtévesztő nevű, de ugyancsak szerbiai visegrad24.info a Partizan a “brutális” oldalát mutatta meg Felcsúton, “rideg kegyetlenséggel végrehajtva bosszúját” a Videoton 1984. novemberi, 5-0-s UEFA-kupa győzelme miatt visszavágva.