Ide mindig szívesen jövök haza, itt kezdtem el a profi pályafutásomat, mindig is úgy gondoltam erre a csapatra, hogy egyszer akarok itt még játszani – nyilatkozta a Sport24-nek Feczesin Róbert, aki 13 év után ölthette magára ismét a lila-fehér mezt. A török Adanasporból érkező támadó már pályára is lépett régi-új csapatában a múlt hétvégi, Honvéd elleni mérkőzésen. A bemutatkozása felemásra sikeredett.

A gólra azt mondom, tényleg zseniális bemutatkozás volt, mert azért öt perc után gólt rúgni mindig jó dolog, de nulla pontot osztottak érte. Inkább választottam volna azt, hogy nem rúgok gólt, másik két csapattársam szerez kettőt, úgy sokkal boldogabb lettem volna – ismerte el a 11-szeres válogatott Feczesin, aki a csakfoci.hu-naj hosszabb interjút is adott hazatérésée kapcsán.

A 13 év után góllal visszatérő Feczesin: “Felnőttem, Újpesten a hibákat nem csak én tudom kijavítani” – interjú

A 29 éves, belga Jonathan Heris és a Feczesinhez hasonlóan 33 éves Szakály Péter személyében két másik rutinos játékos is Újpestre került az átigazolási szezon utolsó napjaiban. A klub változtatott az átigazolási politikáján, hiszen az utóbbi években inkább fiatal játékosok szerződtetését preferálta.

Szerencsések vagyunk, hogy ezek a labdarúgók minket választottak. Igen, változtattunk kicsit az átigazolási politikánkon. Mert látjuk, hogy minden csapatnak szüksége van tapasztalt játékosokra, akik tudják kezelni a nehéz helyzeteket, akik tudnak nyomás alatt játszani. Ráadásul ők voltak már korábban bajnokok. Mindig minden meccset meg akarnak nyerni. Ezek a dolgok pedig nem csak idén, hanem az elmúlt években is hiányoztak a csapatból – fogalmazott Nebojsa Vignjevic.

Komoly célokkal érkeztem, hiszen egy ilyen nagy múltú csapatnál a sikeres szereplés elvárt. Az egész pályafutásom arról szólt, hogy a sikereket hajszoltam, és hajszolom még most is. Amikor jött az Újpest megkeresése, egy pillanatig nem gondolkodtam, rögtön tudtam, hogy itt szeretnék játszani. A hétvégi mérkőzés miliője is azt igazolta számomra, hogy jó döntést hoztam – mondta a Felcsútról érkező Szakály Péter.

A következő mérkőzéseken viszont biztosan hiányzik majd a jó hangulat. A Viola Fidelity szurkolói csoport ugyanis bejelentette, hogy nem fog szurkolni a csapat szereplése, illetve a szerintük egyre mélyebbre süllyedő klubvezetés miatt. Az Újpest eddigi öt bajnokiján csupán egyszer nyert, és már három alkalommal is pont nélkül zárt – legközelebb a Debrecent fogadja, majd Fehérvárra látogat.

Megértem a szurkolókat. Senki sem szeret ilyen helyzetben lenni. Sajnos a múltban is előfordult hasonló Újpesten. De remélem, mihamarabb változnak a dolgok. Kezdve a következő mérkőzéstől, amikor már több opció áll majd a rendelkezésünkre. És azt is remélem, hogy hamarosan valami nagy dolgot ünnepelhetünk újra közösen – mondta titokzatosan Vignjevics, a legrégebben hivatalban lévő NB I-es edző, aki pénteken a Vasassal meccsel majd az Illovszky Rudolf Stadionban, “A Futball Éjszakája” rendezvény alkalmából is megrendezett felkészülési találkozón.

A Futball Éjszakája: Gálameccs Pakson legendákkal, megmérkőzik egymással a Vasas és az Újpest – különleges programok