A csakfoci.hu információi szerint Szakály Péter Újpesten folytathatja pályafutását: a legutóbb a Puskás Akadémiánál szereplő, korábban a DVSC-nél négy bajnoki címet is nyert 33 éves középpályás közel áll ahhoz, hogy lila-fehérbe öltözzön.

A 6-szoros magyar válogatott, 322 NB I-es mérkőzésén 54 gólt szerző középpályás személyében rutinos játékos írhat alá a Megyeri úton, ahol vezérszerep várhat Szakályra az OTP Bank Liga egyik legfiatalabb átlagéletkorú keretében.

Ugyanakkor érdekes fordulatot is jelenthet Újpestre érkezése: a lila-fehér klubnál egyáltalán nem volt jellemző az utóbbi években a 30 év feletti játékosok szerződtetése. Egy-két kivételtől eltekintve jobbára olyan futballisták érkeztek Nebojsa Vignjevic csapatához, akik hosszabb távon a csapat erősségei lehetnek, vagy akár továbbértékesítésükből is profitálhat a klub.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szakály mellett a belga Jonathan Heris és az ugyancsak korábbi magyar válogatott Feczesin Róbert is is Újpestre igazolhat – utóbbi érkezése ugyancsak szakítást jelenthet kora miatt az eddigi gyakorlattal, hiszen ő is 33 éves.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után az Újpest hivatalosan is bejelentette Szakály érkezését.

A 17-es számot választó korábbi válogatott futballista az aláírást követően így nyilatkozott:

A tulajdonosi megkeresést követően beszéltem a feleségemmel, de sokat nem kellett gondolkodnunk, ez volt az a lehetőség, amire vártam. Az Újpest egy nagy, tradicionális klub olyan szurkolókkal, háttérrel és remélhetőleg olyan jövővel, ami tiszteletet parancsol. Úgy gondolom, hogy Magyarország egyik legjobb klubjához igazoltam. Nem szeretnék a céljaimmal kapcsolatban hangzatos nyilatkozatokat tenni, mindig is olyan ember voltam, aki magasra rakta a lécet magának. A realitás talaján maradva azt mondom, hogy ez a csapat képes odakerülni a dobogóra és indulni a nemzetközi kupában. Még a bajnokság elején vagyunk, a minőség megvan, és természetesen szeretnénk a Magyar Kupában is jól szerepelni, ezek lehetnek a realitások.

Újpesten “mindent megtesznek azért, hogy a játékengedély és az egyéb papírok elkészüljenek időre” és szombaton akár pályára is léphessen az új szerzeményük – írja a klubhonlap.