“Egyenesen Cadízba akartak vinni, de…”

A nyári átigazolási időszakban a Radio Cádíz arról számolt be, hogy a spanyol másodosztályban szereplő Cadiz FC balhátvédje, Brian Oliván távozni szeretne a klubtól, és helyettesének a lila-fehérek játékosát, Dzenan Burekovicot nézték ki maguknak. A 23 éves védőre akkor figyelt fel a spanyol klub, amikor az Újpest a Sevilla ellen játszott Európa Liga-selejtezőt.

A nyári klubváltásból végül nem lett semmi, Burekovic maradt a IV. kerületieknél és továbbra is élvezi Nebojsa Vignjevics vezetőedző bizalmát: az idén lejátszott 15 tétmeccsből 11-szer kezdőként lépett pályára, és rendre jó teljesítménnyel hálálja meg edzője bizalmát.

Jól kezdtük a szezont az Európa Ligában, hiszen a Neftchi Baku elleni továbbjutás után a Sevillával játszottunk. Egy olyan csapat ellen, amelyben olyan játékosok játszanak, mint Navas, akiket csak a tévében láthatunk. Hatalmas élmény volt számomra a mai napig. Jobbak voltak és megérdemelten jutottak tovább. Fenomenális volt a hangulat, öröm volt játszani Sevillában – kezdte Dzenan Burekovic a sportsport.ba honlapnak adott nyilatkozatát. – Nos, nem fogod elhinni, de rengeteg ember elkezdett hívni Cadízból.

A szurkolók a közösségi oldalakon dicsértek, több száz üzenetet kaptam, de semmi sem volt világos számomra. Később a menedzserem azt mondta, figyeltek a Sevilla elleni meccsemet. Egyenesen Cadízba akartak vinni, de a végén nem tudtak megegyezni a kivásárlási árban, szóval letettem Spanyolországról.

Természetesen nem panaszkodok, mert ha továbbra is állandóan játszok, akkor lesznek még hasonló megkeresések.

Burekovic akcióban – Fotó: www.ujpestfc.hu

“Jobb fizetéseket kínálnak, mint néhány nagynevű német csapat”

A 23 éves védő az interjú során nem győzte dicsérni a magyar bajnokságot. Ugyanakkor elmondta, hogyan tud az Újpest beleszólni a bajnoki címért vívott harcba.

Az igazat megvallva, a legnagyobb előnye a ligának az infrastruktúra.

Hihetetlenek a stadionok, igazi kincs a játékosoknak. A stadionok tulajdonképpen tele vannak, a feltételek adottak, és ehhez jó futball is társul. A szezon kezdete óta 11 légióssal is felállhat egy csapat, ez korábban csak öt volt, ezt most megváltoztatták.

A liga színvonala növekedett azzal, hogy annyi légiós játszhat, amennyi lehetséges. Ami az anyagiakat illeti, a legerősebb klubok jobb fizetéseket kínálnak, mint néhány nagynevű német csapat. Ezzel mindent elmondtam.

A Ferencváros jelenleg az első, de ott van a Honvéd, az MTK, és a klubom, az Újpest is. Van még egy elmaradt meccsünk, szóval azt várom, hogy a következő mérkőzéseken közelebb kerülünk a tabella elejéhez.

A Vidinek van a legtöbb pénze, a legdrágább játékosai. Nemrég hozták ide Hodzic-ot, és jelenleg az Európa Ligában szerepelnek.

Az Újpesttel reméljük, kijutunk Európába, habár kemény lesz a bajnokság és a kupa is. Az a kupa, amit megnyertünk előző évben – fogalmazott.

“Szeretnék a válogatottban is játszani”

Korábban Burekovic honfitársa, Asmir Suljic a Vidi színeiben is megfordult a ligában. Jelenleg pedig Armin Hodzic és Anel Hadzic személyében két bosnyák labdarúgó játszik a fehérváriaknál, akikkel jó kapcsolatot ápol.

Suljic sokat segített, amikor idekerültem, sosem fogom elfelejteni. Sajnálom, hogy eligazolt Szlovéniába. Természetesen tartom a kapcsolatot Hodziccsal és Hadziccsal is, ha időnk engedi, találkozunk is időnként. A csapatomban sok balkáni játékos van, például szerbek, vagy mások, ex-jugoszláv tagállamokból.

Burekovic Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát – Fotó: www.ujpestfc.hu

Végül a terveiről is szót ejtett.

Nem vagyok még egy éve itt, és már sok dolog történt velem pályafutásom során. Egy játékosnak fontos, hogy rendszeresen játsszon, és akkor jönni fognak az ajánlatok is. Három évig van még itt szerződésem, tehát ebben a pillanatban elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel.

Szeretnék a válogatottban is játszani, hiszen a nemzetközi mérkőzéseken jobban a megfigyelők szeme előtt lennék.

Remélem, a közeli jövőben lesz erre lehetőségem, ha más nem, egy barátságos meccsen, csakhogy magamnak bizonyítsak – tette hozzá.