Gyirmót – Puskás Akadémia 0-1

Beszámoló itt!

Csertői Aurél (Gyirmót):Tompábban kezdtük a mérkőzést, mint ahogy vártam, tudtuk, hogy az ellenfélnek gyors játékosai vannak és nehéz volt ellenük futballozni. A mai játékunk az eddigiekhez képest kicsit gyengébbre sikerült, de más volt az ellenfél is. Egy góllal jobbnak bizonyultak, ennek ellenére a srácokra nem lehet panasz, mert mindent megtettek a győzelem érdekében, játékban nem mutattuk a legjobb formánkat a mai napon. Voltak lehetőségeink, de az ellenfél jobban focizott a mutatott játék alapján.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Örömteli, hogy meg tudtuk szerezni a három pontot. Tudtuk, hogy a Gyirmót nagyon jó védekező stílusban játszó csapat. Ez meg is történt, az első félidőben nem tudtuk megbontani a hazaiak védelmi zónáját, illetve nagyon lassúak voltunk a kezdetben, sokáig tartott, míg bekerültünk a védelem mögé. Ezen váltottunk a második félidőben, ami sikerült is, eredményben is és játékban is, Baluta és Slagveer személyében bejött a pályára egy kis gyorsaság, sebesség és mélyebbről kezdtük adni a mélységi labdákat, több terünk volt a Gyirmót védelme mögött, és ezt ki is tudtuk adekvát módon használni. Nagyon örülök annak, hogy Nagy Zsolt ismét gólt szerzett támadóként. Nekem nagyon fontos most ez a három pont, de előttünk van két hét nehéz munka, mivel még alakulóban vagyunk, nem állunk meg, de nagyon jó érzés, hogy idegenben ismét tudtunk nyerni, nem kaptunk gólt, ezek mind a pozitívumok. Az első félidőben kicsit passzívnak éreztem a csapatomat, de a Gyirmót is nagyon jól védekezett, erre készültünk, erről tudtunk, a második félidőben ezen tudtunk javítani, és ez hozta az eredményt is. Köszönöm a csapatomnak a hozzáállást!

(Fotó: pfla.hu)

Paks – Újpest 2-1

Beszámoló itt!

Bognár György (Paks): Mivel az első félidőben nem tudtuk túljátszani az Újpestet, pozíciós játékban nem tudtunk érvényesülni, egyénileg és csapatban sem, ezért szünetben nyilván változtattunk, három belső védőre álltunk át, és tudatosítani próbáltuk a csapattal, hogy ezt a meccset játékkal nem nyerjük meg, csak fegyelmezettséggel. Nagyon jól nézett ki a második félidő, mindig csere hozzá tudott tenni egy kis pluszt a játékunkhozm, ez szerintem döntő volt. Szerintem nagy értéke van ennek a győzelemnek, jó csapatot vertünk meg, és a jövőre nézve azt gondolom, ha lezárul az átigazolási időszak, és bizonyos bizonytalanságok elkerülik most már az öltözőt, akkor kiegyenesedünk. Forrásban vannak még játékosok, akik esetleg mennének vagy jönnének. Azt gondolom, hogy nagy előnyünk lesz az, hogy ha az öltözőben tudjuk, hogy kire számíthatunk. Elképzelhető, hogy nekünk a jövő héttől kezdődik a szezon.

Michael Oenning (Újpest):Azt megmutattuk az egyenlítéssel is, hogy van tartásunk a pályán, de utána is volt két-három lehetőségünk, a vezetést is megszerezhettük volna. Ez a probléma: hiába alakítjuk ki a helyzeteket, egész egyszerűen be kellene találnunk az ellenfelünk kapujába. Volt egy fantasztikus kapufánk is, de ahogy az előző mérkőzésen is mondtam, hiába a sok helyzet, hogy ha egyszerűen nem tudunk ezekkel élni, és nem tudjuk őket gólra váltani. Ennek az egyik oka az, hogy folyamatosan hiányoznak meghatározó támadóink.

A második félidőből szeretnék kiemelni egy momentumot, méghozzá a büntetőt megelőző szituációt. Szinte úgy éreztem, a játékvezető kierőszakolta ezt a 11-est. Nem akarom megvádolni őt, de egy olyan helyzetben fújta be a büntetőt, amilyen szinte bármelyik pillanatban lejátszódhat a pályán, a pontrúgásoknál a játékosok mindig harcolnak a labdáért. Az az érzésem, hogy valahogy ki akarta harcolni ezt a 11-est. Ha minden ilyen alkalommal lefújnák ezeket, akkor minden egyes pontrúgásnál büntetőt kellene ítélni. A játékvezető egyébként nekem azt mondta a meccs után, hogy egyértelmű 11-es volt.

Onnantól a Paks pedig szárnyra kapott és megérdemelten nyert. Igazából, ha végignézzük az öt eddigi bajnokit, elmondható, hogy akár meg is nyerhettük volna őket, hiszen a játékunk jó, és igazából győzelemre képes, de valami miatt ez mégsem jön össze. Az egyik oka ennek az, hogy folyamatosan hiányoznak a kulcscsatárok, és nyilván ez is az egyik kiváltó oka annak, hogy nem sikerül egyszerűen győztes meccset írnunk. Hogy ha sikerül tényleg a jövőben is olyan stílusban játszanunk, ahogy eddig, akkor azt hiszem, hogy ki fogunk tudni kászálódni ebből a gödörből. Nyilván senki nem szeret az utolsó helyen állni. Az egyik legfontosabb, hogy most lesz a válogatott szünet, tehát lesz még idő összerántani a csapatot, egy kicsit a regenerálódásra is időt fordítani, visszajönnek végre a sérült játékosok, akiket újra be lehet vetni. Valóban nem jó dolog sereghajtónak lenni, de azért azt is látjuk, hogy a csapatok elég közel vannak egymáshoz, úgyhogy bízom a sikeres visszatérésben.

Az NB I állása: