I. félidő:

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét csapat próbált gyors akciókkal eljutni a kapukig, ami a Paksnak sikerült először, gól is lett belőle. A 2. percben, az elalvó újpesti védők mellett Ádám kapott remek átadást, majd 17 méterről kilőtte a bal alsót. A VAR is megnézte a helyzetet, de nem volt les (1-0).

Nem kellett azonban sokáig várni az egyenlítésre sem. A 17. percben Stieber kapott remek labdát a bal oldalon, befelé húzott, majd a kifutó Nagy Gergelyt átemelve a kapuba lőtt (1-1).

A 35. percben az igen aktív Croizet kis híján a vezetést is megszerezte csapatának, remek löbbölt átadást kapott, majd 8 méterről lőtt is, de Nagy lábáról a bal kapufára pörgött a labda.Ádám

II. félidő:

A szünetben védőt és szélsőt is cserélt Bognár György, átszervezve kissé csapatát, ami úgy tűnt, be is vált. A padról beszállt Szélpál például szinte árnyékként követte Croizet-t, aki nem is tudott már annyira veszélyes lenni, mint a szünet előtt.

Közben a paksiak támadójátéka is megélénkült, akadt dolga Banainak, de végül egy 11-es kellett az újbóüli hazai vezető gólhoz. Koutroumpis egy szögletnél hagyta ott a könyökét Szabó Jánosnak, 11-est ért a mozdulata – amit Hahn értékesített is (2-1).

Az újpestiek Vianát dobták csatába a padról és a brazil nem is állt messze az egyenlítő góltól, mint ahogy az egyszer azért csak “megszökő” Croizet-nek is volt még egy helyzete. A másik oldalon Nagy Richárd lőtt bődületes kapufát 25 méterről, Szabó Bálint ismétlését pedig lábbal védte az újpesti kapus. A 401. NB I-es meccsén játszó Böde a végén még majdnem gólpasszt adott Nagynak – kimaradt a ziccer -, de maradt a 2-1.

Az Újpest öt forduló alatt egyszer sem tudott nyerni az OTP Bank Ligában és utolsó a tabellán. A Paks pedig első hazai sikerét aratta

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Paksi FC – Újpest 2-1 (Ádám M. 2., Hahn 56. – 11-esből, ill. Stieber Z. 18.)

Közvetítés itt!

Korábban:

Gyirmót – Puskás Akadémia 0-1 (Nagy Zs. 63.)