I. félidő:

Herjeczki már az 1. perc végén megkínálta egy 17 méteres lökettel Tóth Balázst, a Puskás Akadémia válogatott kerettag kapusa nagyot kellett, hogy védjen. Nem sokkal később Hársfalvinak is hárítania kellett egy közeli lövésnél.

A 18. percben Varga törhetett a felcsúti kapura, de talán kicsit elhamarkodottan lőtt 15 méterről a bal felső sarok fölé-mellé. A 32. percben Nagy Zsolt esett el a 16-oson belül, a vendégek 11-est reklamáltak, de hiába. A kiegyenlített játékrész végéig nem született gól.

II. félidő:

A második félidő elején megint Herjeczki tesztelte először Tóthot, akinek ezúttal könnyebb dolga volt, mint egy játékrésszel korábban. Az 52. percben a csereként beállt Baluta 15 méteres kapáslövését szedte ki a kapu bal oldalánál a hazaiak hálóőre.

Bő tíz perccel később jött az egyre veszélyesebben futballozó vendégek vezető gólja: Plsek passza után a balról befelé húzó Nagy Zsolt szépen tette maga elé a labdát, majd 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Az előnybe kerülő felcsútiak innentől a kezükben tartották a találkozót és a 71. percben, Gera lövésénél a második góltól sem álltak messze – Hársfalvi megint a helyén volt.

Csertői Aurél csapata a hajrát próbálta megnyomni, hogy legalább az egy pontot megszerezze, de erőfeszítéseit nem kísérték igazán veszélyes akciók. A 92. percben azonban így is megvolt az esélye az 1-1-re, ám Hajdú látványos fejese kevéssel, de elzúgott a bal kapufa mellett.

Végül maradt a 0-1, a Gyirmót maradt – egyelőre az Újpest mellett – az OTP Bank Liga egyik nyeretlen csapata 5 forduló után is, Hornyák Zsolt tanítványai viszont zsinórban második sikerükkel (egyben harmadik idegenbeli győzelmükkel) felzárkóztak az élmezőnybe.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Gyirmót – Puskás Akadémia 0-1 (Nagy Zs. 63.)

Közvetítés itt!

Később:

20:00: Paks-Újpest – ÉLŐ