A Puskás Akadémia vezetőedzője alaposan átírta a forgatókönyvet, miután az Újpest elleni nyitómeccsen győzelemmel debütált a felcsútiak kispadján. Hornyák Zsolt a korábbi kijelentéséhez tartotta magát, Radics Márton személyében újoncot avatott a lila-fehérek elleni bajnokin.

A mindösszesen 17 éves középpályással rendkívül elégedett volt a szakember, aminek hangot is adott a csakfoci.hu-nak adott nyilatkozatában.

– Mindenképp öröm számomra, hogy Radics végigjátszotta a mérkőzést, azt tette a pályán, amit kértem tőle. Hozzáteszem, a védekezésben is remekül helytállt. Bár az elején volt pár apró hibája, de ezeket leszámítva maximálisan elégedett vagyok vele. Tudtuk előzetesen, hogy az Újpest egy jó csapat, és erre odafigyeltünk, Radiccsal együtt pedig hatékonyak voltunk hátul, miután a védekezésben is besegített – kezdte a csakfoci.hu-nak Hornyák Zsolt, majd hozzátette, a jövőben is szeretne lehetőséget biztosítani a fiataloknak. – Szeretném kihasználni a fiatalokban rejlő potenciált. Radicsét különösen, hiszen vele már 6-7 hete együtt dolgozom, és a felkészülés során meggyőzött. Jó játékosról van szó, érdemes vele törődni. Ne felejtsük el, Kiss Tamás és Huszti András is itt van még, akik szintén ott lehetnek a következő alkalomkor a kezdőben. Őszintén mondom, fél év alatt több saját nevelésű játékost szeretnék beépíteni a csapatba!

Radics a “nagyokkal” készült az első csapat ausztriai edzőtáborában – Fotó: www.pfla.hu

Honlapunk szembesítette edzője dicsérő szavaival a fiatal játékost, aki a következőket mondta.

– Valóban nagyot fordult velem a világ idén, hiszen a tavalyi évet még az NB III-ban töltöttem, majd a nyáron már az NB I-es csapattal készültem a felkészülés során, most pedig sikerült bemutatkoznom. A mérkőzés elején még kicsit izgultam, pár hiba belecsúszott a játékomba az első félidőben, de ezeket a második félidőre kiküszöböltem, és szerintem kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottam. Jól esnek az edzőm dicsérő szavai, ebből is önbizalmat meríthetek a későbbiekre – elevenítette fel a történteket Radics Márton a csakfoci.hu-nak, aki hozzátette, nincs különösebb rituáléja a meccsek előtt, inkább a társak tanácsaira támaszkodott. – Az idősebb, rutinosabb játékosok segítettek a mérkőzés előtt. Mondták, nyugodtan játsszam meg az első pár passzomat, majd utána jön az önbizalom és játszak a tudásom szerint.

Radics az ETO-ban nevelkedett, majd az előző idényt az NB III-as Puskás Akadémia II-ben töltötte. Nem titkolt célja, édesapja (Radics Zsolt, korábbi ETO-hátvéd – a szerk.) nyomdokaiba szeretne lépni.

Édesapám kint volt a mérkőzésen, ami külön öröm volt számomra. Szeretnék hozzá hasonló karriert befutni, hiszen neki 114 NB I-es meccse volt. Remélem, sikerül ezt a számot elérni vagy még többet. A lefújás után odamentem hozzá lepacsizni, és bár gyors egymás közti értékelést nem tudtunk tartani, de abban maradtunk, otthon mindenképp megbeszéljük a történteket.

A fiatal labdarúgó honlapunk kérdésére azt is elmondta, melyik csapattársára néz fel, és mit vár magától az új szezonban.

– Az új igazolások közül Yoell van Nieff, akire felnézek, mivel hasonló poszton játszik, mint én. Mellesleg nagyon érti a focit, sokat is segít nekem. Plusz Hentyt is megemlíteném, aki szóban segített, mellette Szolnoki Roli is, mivel mögöttem játszik egy sorral, végig biztatott a találkozó során. A légiósokkal többnyire angolul kommunikálok a mérkőzéseken belül, de azért van egy-két magyar szó, amit próbálnak ők is elsajátítani. A következő fordulóban a Fehérvár jön hozzánk, azon túl felesleges tekintenünk. Remélem, azon a meccsen is megkapom a bizalmat a mestertől, és ha igen, megpróbálok élni vele – fogadkozott a felcsútiak újonca.

LENKÓ PATRIK

A Puskás Akadémia nyerőembere: “A legjobb négyben a helyünk” – interjú