Legutóbb tétmérkőzésen 2018. május 5-én a Haladás ellen rúgtál két gólt. Milyen érzés volt közel másfél év után újra duplázni?

Csatárként nagyon fontos a gólszerzés, és az, hogy fontos tagja lehetek a csapatnak, csodálatos érzés. Egy jó kezdés volt, de remélem, hogy a továbbiakban is hasonlóan eredményes leszek, és még rengeteg gólt fogok rúgni.

A mérkőzés egyik legjobbja voltál az Újpest ellen. Mit jelent ez a siker számodra és a csapatnak?

Nagyon fontos meccs volt, mert ez volt a szezon első mérkőzése. Minden kezdet nehéz, úgyhogy nagyon örülök neki, hogy meg tudtuk szerezni a három pontot, és sérülésből visszatérve gólokat tudtam szerezni. Ennyi idő után visszatérni és betalálni különleges érzés, de még fontosabb, hogy nyertünk. Nagy motivációt adhat nekünk, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot.

 A 62. percben a nyári szerzemények közül Golgol Mebrahtu váltott, ez tudatos volt?

Igen, az első félidőben kaptam egy rúgást, ami később is fájt, úgyhogy mondtam az edzőnek, jó volna vigyázni, és megértett engem. Ez egy fontos meccs volt, úgyhogy nem engedtem, hogy az önérzetem a csapat rovására menjen, ezért kértem, valaki olyan jöjjön a helyemre, aki 100 százalékos állapotban van. Egy olyan döntés volt, amit a csapatért hoztam meg, szerencsére nincs komoly bajom.

Az újpesti Balázs Benjámin sem tudta visszatartani – Fotó: MTI / Illyés Tibor

Az egyéves eszéki kölcsönidőszak alatt visszatérő hasi fájdalmakkal küszködtél, műtéten átestél, úgy látszik, a motivációd cseppet sem kopott meg. Milyen célokat tűztél ki az idei szezonra?

Annyi meccset nyerni a Puskással, amennyit csak lehet, és gólokkal segíteni a csapatot. Nagyon fontos az is, hogy egészséges maradjak, és minden mérkőzésen pályára tudjak lépni.

Ehhez viszont elengedhetetlen a vezetőedződ bizalma. Milyen együtt dolgozni Hornyák Zsolttal?

Remek ember, és kiváló edző. Nagyon pozitív hangulatot teremtett az öltözőben, megtanított minket csapatként dolgozni, hogy az egyéni képességeinket egyesíteni tudjuk.

A mostani győzelem eddig azt bizonyítja, jó úton jártok. Az edződ említette a meccs után, nem volt biztos a visszatérésedben. Mi döntött a maradás mellett? Volt több ajánlatod is?

Igen, sok lehetőségem volt. Kölcsönbe mehettem volna, vagy külföldre is igazolhattam volna, de a sérülésem után sokat kellett dolgoznom, fel kellett építenem magam, önbizalmat kellett szereznem. A Puskás egy remek csapat, mindenki nagyon segítőkész volt, úgyhogy úgy döntöttem, visszatérek,  megpróbálok valami nagy dolgot elérni a csapattal. Nekem sokat jelent ez, mert szerintem a klub többet érdemel, a legjobb négyben lenne a helyünk. Jól érzem magam itt, ez a legfontosabb.

A szerződésed 2020 nyaráig érvényes a Puskás Akadémiánál. Hosszú távon tervezel a klubnál maradni?

Szerződésben állok a Puskás Akadémiával, ez a klub olyan számomra, mint a családom. Csak erre az idényre koncentrálok, és próbálok annyi meccset nyerni, amennyit csak lehet. Ha úgy alakul, hogy utána is itt maradok, azt mondom, legyen. Most viszont a lényeg az, hogy boldog vagyok itt, és ebben az évben a lehető legjobbamat szeretném nyújtani.

LENKÓ PATRIK

A 17 éves középpályás kezdőként debütált a Puskásban: “Fél év alatt több saját nevelést szeretnénk beépíteni”