Újpest-Puskás Akadémia 1-3 (Balázs 52., ill. Henty 13., 31., Knezevic 70.)

A kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést a Puskás Akadémia, amely már a nyolcadik percben megszerezhette volna a vezetést, Hadzsiev fejese akadt el Pajovicsban. A felcsútiak fölénye a 13. percben érett góllá: Nagy Zsolt jobb oldali beadását Henty fejjel továbbította Pajovics kapujába (0-1).

A szezon első gólja

Ezekiel Henty szerezte a 2019/2020-as bajnoki szezon első gólját. A Puskás Akadémia ezzel a fejessel vezet az Újpest ellen. A szombati meccseket itt tudod nézni párhuzamosan: http://bit.ly/2GHG15e

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 3., szombat

A 30. percben Pauljevics tűnt el a tizenhatoson belül, Vad II. sípja néma maradt. Egy perccel később megduplázta előnyét a Puskás Akadémia: Nagy jobb oldali beadása után Soós lőtt kapura, ám Pajovicsról kijött a labda, a kipattanót Henty vágta be (0-2).

Henty második gólja az Újpest ellen

Ezekiel Henty bő negyedóra alatt duplázott, a Puskás Akadémia a szünetben 2–0-ra vezet az Újpest ellen. A szombati meccseket itt tudod nézni párhuzamosan: http://bit.ly/2GHG15e

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 3., szombat

A félidő végéhez közeledve az Újpest mindent megtett a szépítés érdekében, ehhez a legközelebb a 44. percben járt: Zsótér szöglete után Balázs csúsztatott, majd a hosszún érkező Koszta és Litauszki lemaradt, így 2-0-s felcsúti vezetéssel mentek pihenni a felek. Fordulás után az 52. percben szépített az Újpest: Zsótér jobb oldali szögletét a középen tisztán érkező Balázs belsővel továbbította Hegedűs kapujába (1-2).

Balázs Benjámin gólja a Puskás Akadémia ellen

A csereként beállt Balázs Benjámin révén a második félidő elején szépített az Újpest a Puskás Akadémia ellen. A szombati meccseket itt tudod nézni párhuzamosan: http://bit.ly/2GHG15e.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 3., szombat

A szépítő találat után lendületben maradtak a lila-fehérek, Litauszki fejese nyomán már 2-2 is lehetett volna, ám a hazaiak csapatkapitánya fölé fejelt. A 71. percben szinte a semmiből megszerezte harmadik gólját a Puskás Akadémia: Hegedűs kirúgása után a csereként beálló Mebrahtu készítette le a labdát Vaneceknek, aki Knezevicet indította és egy igazítás után 13 méterről kilőtte a hosszút, amivel kialakult a 3-1-es végeredmény.

Knezevic gólja az Újpest ellen

Josip Knezevic góljával újra kettővel vezet a Puskás Akadémia az Újpest ellen. A szombati meccseket itt tudod nézni párhuzamosan: http://bit.ly/2GHG15e.

Közzétette: M4Sport – 2019. augusztus 3., szombat

Mezőkövesd-ZTE FC 1-0 (Zivzivadze 20.)

Az élvonalba hét év után visszatért Zalaegerszeg a Mezőkövesd otthonában lépett pályára az NB I nyitófordulójában. A vendégek az első tíz percben Bedi két lövésével veszélyeztettek, majd kezdeményezőbb lett a hazai csapat: a 10. percben Nagy Dániel lépett ki a vendégek védői között, majd jobbal centikkel a bal kapufa mellé lőtt. A másik oldalon Radó került nagy helyzetbe, de fölé lőtte a labdát.

A 20. minutumban megszerezte a vezetést a Kövesd: Cseri passza után Szeles tette be középre jobbról a labdát, Zivzivadze pedig Tamás és Lesjak szorításában a kapuba lőtt (1-0). Kevéssel ezután máris kényszerűségből kellett cserélniük a hazaiaknak, Farkas Dánielt Eperjesi Gábor váltotta. A félidő hátralevő részében felváltva támadtak és próbálkoztak lövéssel a csapatok, eredmény nélkül.

A fordulást követően Karnickij 21 méteres, erős lövését vetődve ütötte oldalra Demjén, majd a zalaiak percei jöttek, gól nélkül. Az 53. percben egy vendég kontra végén Babati tette középre a labdát a ziccerben érkező Grumicnak, Szappanos viszont lábbal, óriási bravúrral védett. Két percre rá ismét Grumic próbálkozott: Beditől kapott labdát, majd lefordult védőjéről a vendégek középpályása, lövését Szappanos védte bravúrral. A 61. minutumban pedig ismét a ZTE támadója volt főszerepben: Mitrovic ívelt a hazaiak kapujának előterébe, Grumic fejesét a hazaiak remeklő kapusa ütötte ki.

A 77. percben előbb zalai oldalon Radó ollózott, majd a túloldalon Cseri tekert 20 méterről, centikkel fölé. Cserék következtek, a hajrá perceiben próbált egyenlíteni a ZTE, sikertelenül. Így a Mezőkövesd – nagyban kapusának, Szappanos Péternek köszönhetően – megnyerte idénybeli első bajnokiját.

Kisvárda-Paks 1-0 (Grozav 79.)

Komoly elszántsággal vetette magát a mérkőzésbe mindkét fél, ez az első percekben gyors támadásokhoz, és három sárgához vezetett: 6 perc után már Tischler, Beriosz és Könyves is lapot kapott. A 10. perc után a Paks igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, ám a hazai védők jól fogták a tolnaiak régi-új csatárát, Böde Dánielt, így komoly veszély egy darabig nem alakulhatott ki Minca kapuja előtt. A másik oldalon ugyanakkor több helyzet is adódott, melyekben Grozav vállalt főszerepet: a román támadó két lövéssel, egy szép beadással, és egy esernyőcsellel vetette észre magát. Az első félidő legnagyobb lehetőségére a szünet előtt került sor, amikor Kravcsenko elöl pattant el a labda, ám a jól helyezkedő Hahn lövését hárítani tudta a Kisvárda kapusa.

A szünetben cseréhez folyamodott Miriuta László, az első játékrészben színtelenül játszó Tischler helyére érkezett Gosztonyi a hazaiaknál. A friss támadó beállása felpezsdítette a szabolcsiak játékát, a több területhez jutó Kovácsréti váratlan megoldásai magukban hordozták a gól lehetőségét. A Paks azonban állta a rohamokat, és a mérkőzés végére ismét mezőnyfölénybe tudott kerülni, Böde és Könyves fejese révén közel kerültek a vezetés megszerzéséhez is. A hajrában aztán egy váratlan kisvárdai találat döntötte el a három pont sorsát: egy szabadrúgás után Grozav kényszerítőzött Kravcsenkóval, majd húzott el a szélen, és passzolt spiccel a kapuba kiszorított helyzetből (1-0).