NB I, 1. forduló

VASAS – DVTK, 17.00

Michael Oenning (Vasas):Új szezon kezdődik, új csapatokkal és keretekkel, ezzel együtt pedig új kiindulási alapokkal, szóval nem érdemes csak az előző mérkőzésből kiindulni. Örülünk annak, hogy végre elkezdődik a bajnokság, igaz, a korán kezdődött felkészülés miatt már rendes mérkőzésütemben vagyunk. Az EL-kiesés után a bajnokság új lehetőségeket nyújt számunkra, ezeket szeretnénk kihasználni. Természetesen ehhez egy jó rajtot akarunk venni, erre pedig a Diósgyőr ellen is van lehetőségünk. Bizonyos vagyok abban, hogy nem adják könnyen magukat, és mindent meg is fognak tenni azért, hogy nyomás alatt tartsanak bennünket. Erre viszont megvannak a válaszaink és az eszközeink. Bizakodó vagyok abban, hogy itthon tartjuk a három pontot.” (vasasfc.hu)

Bódog Tamás (DVTK): “Nehéz meccsre számítok, láttuk a Vasas nemzetközi kupamérkőzését, a Beitar Jerusalem elleni budapesti visszavágót. Azon a meccsen a Vasas nem úgy játszott, ahogyan szerették volna, elkövettek bizonyos hibákat, az ellenfél nagyobb dinamikával, sprintmennyiséggel futballozott. Nálunk is érezhető volt ez, amikor a múltkor a Galatasaray volt az ellenfelünk, a játékosok érezték a különbséget, hogy hová lehet fejlődni. Úgy gondolom, mind a két csapat számára jó felkészülések voltak ezek az első bajnoki mérkőzésre. A mostani találkozó másabb lesz, biztos, hogy ellenünk egy keményebb, agresszívebb Vasas fog pályára lépni. De ott leszünk mi is, nem fogunk megijedni…” (boon.hu)

FTC – PUSKÁS AKADÉMIA, 17.00

Máté Csaba (Ferencváros, másodedző):  “Két napunk van rá, hogy fizikálisan és mentálisan is megfelelő állapotba kerüljünk a Puskás Akadémia elleni meccsreEgyik sem lesz egyszerű, hiszen csütörtökön egy teljes félidőt emberhátrányban futballoztunk, ami fizikailag jóval megterhelőbb. Annyira pedig nincs bő keretünk, hogy 5-6 játékost ki tudjunk cserélni a Midtjylland elleni csapathoz képest. A srácokat mentálisan is megviselte a dánok elleni meccs, hiszen belül ők is érzik, hogy jó teljesítményt nyújtottak, és sokkal jobb eredmény volt bennünk, mint amit a lefújáskor mutatott az eredményjelző. Voltak hibák, amelyet a bajnoki meccsen sem ildomos elkövetni, de rengeteg pozitívumot is leszűrhettünk a csütörtökön mutatott teljesítményből, amelyekből táplálkozhatunk a készülés során. Vasárnapi ellenfelünk, a Puskás Akadémia rengeteg jó játékost igazolt a nyáron. Hogy mennyire tudtak már igazi csapattá kovácsolódni, azt most még nem tudhatjuk, de biztos vagyok benne, hogy minden riválisnak kemény ellenfele lesz a felcsúti csapat. Nekünk azonban hazai pályán rendkívül fontos a jó rajt, és mindenképpen az a cél, hogy három pontot szerezzünk a bajnoki nyitányon.” (fradi.hu)

Pintér Attila (Puskás Akadémia): “Nagyon szeretném, ha a csapat az első mérkőzésen pontot vagy pontokat szerezne. Nem arról vagyok híres, hogy győzelemmel kezdem a szezont a csapatommal, de remélem, ez is változni fog. A Ferencváros előnyben van, hiszen három tétmeccsel a lábában kezd majd ellenünk, de remélem, hogy ez a pályán nem fog megmutatkozni.” (pfla.hu)

VIDEOTON – BALMAZÚJVÁROS, 17.00

Marko Nikolic (Videoton): “Természetesen fontosnak tartjuk, hogy jól kezdjük a bajnokságot. Egy feljutó csapat érkezik, várhatóan nagyon motiváltan várják a találkozót, ez az egész világon jellemző az újonc csapatokra. Nehéz dolgunk lesz tehát, tiszteljük a Balmazújvárost, de minden meccsen nyerni szeretnénk, most sincs ez másképpen, szóval magabiztosan, maximális koncentrációval kell pályára lépnünk és a Pancho Arénában kell tartanunk a három pontot. A Balmazújváros egy jó csapat, sok új játékos is csatlakozott hozzájuk a hét elején, de mindenképpen nyerni szeretnénk ellenük a bajnoki nyitányon.” (vidi.hu)

Horváth Ferenc (Balmazújváros): “Ha a felkészülésről kell beszélnem, akkor az első, és az egyik legfontosabb dolog, hogy kevés idő állt a rendelkezésemre, hogy megismerjem rendesen a csapatot. Arra is rövid volt ez az idő, hogy olyan csapatokkal játszunk, akik a későbbiekben ellenfeleink lehetnek. Viszont a Balmazújváros egy formálódó, de egységes csapat! Szeretnénk meglepetést okozni, ahol csak lehet, ahol csak tudunk. Tiszteljük a Videotont, és gratulálok a csütörtöki sikerhez, de mi szeretnénk megállítani akár a Vidit is. A vasárnapi mérkőzéstől azt várom, hogy a játékosaim megmutassák azt, amit begyakoroltunk, kijöjjön belőlük az a tudás, ami bennük van. Már az első fordulótól nagyon fontos minden mérkőzés a számunkra, hiszen egyértelmű célunk a bennmaradás.” (vidi.hu)