Újpest FC – Kisvárda 1-0 (Diallo 66.)

Beszámoló és videó itt!

A meccs krónikája percről percre itt!

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Először is szeretnék gratulálni a fiúknak a sikerért, nem tudom honnan merítettek energiát a mai teljesítményükhöz. Sokan nem is tudják, hogy az elmúlt három hétben a hét lejátszott összecsapás mennyi energiát kivett a társaságból, a sok utazás, nem tudtunk rendesen tréningezni, ezek a tényezők mind ahhoz vezettek, hogy rendkívül fáradt volt a csapat. Éppen ezért a meccs előtt csak annyit kértem tőlük, hogy nyerjenek és a legfontosabbat el is érték, megszereztük a három pontot. Roppant büszke vagyok a labdarúgóimra, nagyszerű győzelem volt a mostani.

Talán az emberek nem is értik, mennyire elfáradtak ebben a játékosok, nem is tetszett, ahogy a szurkolók ma többször is reagáltak, nem tetszett az a támogatás, amit a csapat kapott – merthogy nem kapott.

Pedig a csapat igenis mindent megtett a győzelemért. Még egyszer gratulálok a játékosoknak!

Újpest: Pályára ugró szurkoló miatt szakadt félbe a meccs – videó

Kocsis János (Kisvárda):Nagyon sok energiát fektetünk abba a héten, hogy fel tudjunk készülni az Újpestből és hogy kijavítsuk az előző fordulókbeli hiányosságainkat. Nem titkolom, azzal a céllal jöttünk ide, hogy megnyerjük a mérkőzést. Erre meg is volt a lehetőségünk, volt egy nagyon nagy lehetőségünk pontrúgásból is, emellett szervezetten és odaadóan védekeztünk. De 1-0 után is volt helyzetünk. Nagyon szerettünk volna pontot szerezni, de ez így is egy példaértékű lépés volt. Ha ugyanezen az úton megyünk tovább, ugyanígy küzdünk és szervezettek leszünk, akkor biztos, hogy a sors is kegyeibe fogad minket, pontot, pontokat tudunk majd szerezni.

Budapest Honvéd – Paksi FC 1-0 (Danilo 49. – 11-esből)

Piros lap: Papp K (Paks, 47.)

Beszámoló és videó itt!

A meccs krónikája percről percre itt!

Supka Attila (Bp. Honvéd):Mindenféle szempontból nehéz meccs volt ez a számunkra. Csütörtökön játszottunk egy sikertelen kupameccset, ez mentálisan és fizikálisan is megviselte a csapatot. Sokat kellett dolgoznunk, hogy fel tudjunk készülni, a lábakban benne volt a meccs, ezt lehetett látni, megint nem hoztunk több szituációban sem jó döntést. Voltak olyan helyzeteink, amelyekből már korábban lezárhattuk volna a meccset. Frissebb játékosokkal ez jobban ment volna. A vége így nyögvenyelős lett, de igazi veszélyt nem jelentett a Paks a kapura, talán csak pontrúgásokból. Az Európa Liga-kiesést nem feledteti ez a győzelem, de az sokat jelent, hogy a harmadik bajnokinkat is meg tudtuk nyerni. (honvedfc.hu)

Németh Zoltán (Paks, másodedző): Két hasonló játékerőt képviselő csapat találkozott, ahol az egyik, sajnos mi, egyet hibázott, és ez eldöntötte a találkozót. A kiállítást követően nem tudtunk korrigálni a játékunkon. A Honvéd ellen tizenegy játékossal sem könnyű felvenni a harcot, nemhogy tízzel. Ugyanakkor ma hiányzott belőlünk az átütőerő, hiányzott a győzni akarás ösztöne. Rosszul kezdtük a bajnokságot, ennél sokkal több van a fiúkban. Azon dolgozunk a folytatásban is, hogy ez kijöjjön, és ne ragadjunk be a rajtnál. (paksifc.hu)