DVTK – DVSC, 14:30

Fernando Fernández (DVTK):A védekezés és a támadásépítés terén sokat fejlődtünk a bajnoki rajthoz képest, most a támadó harmadban kell még előrébb lépni. Ezen a téren is haladunk, agresszívebbek vagyunk, jobban odaérünk az ellenfél kapuja elé. Az FTC és a PAFC ellen egyaránt többször lőttünk kapura ellenfelünknél, és több beadással is veszélyeztettünk, azonban ez nem elég, pontosabbnak kell lennünk a gólszerzéshez. A DVSC gólerős támadókkal rendelkezik, Takács Tamás és Könyves Norbert is betalált legutóbb. Egyszerű, de hatékony játékkal igyekeznek sikert elérni, illetve Tőzsér Dániel és Bódi Ádám rúgótechnikájának köszönhetően rendkívül veszélyesek pontrúgást követően. Emiatt a szokásosnál is jobban kell figyelni. Hazai pályán, a saját közönségünk előtt csak a győzelem lehet a célunk, amivel végre lezárhatjuk a negatív szériánkat. (dvtk.eu)

Herczeg András (DVSC):  – Ha a két együttes tabellán elfoglalt pozíciója alapján indulunk ki a mérkőzésből, könnyen pórul járhatunk. Ha valaki azt hiszi, könnyű összecsapás lesz a Diósgyőr elleni, nagy hibát követ el. Egy kiegyenlített, kőkemény meccsre számítok, amelyen minden játékosomnak a lehető legjobb teljesítményét kell nyújtani. Nagyon szeretnénk nyerni, de ez csak akkor lehetséges, ha top formában futballozunk. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus lesz a hangulat a stadionban, hisz mind a két fél tábora kiváló légkört tud teremteni és nagy segítséget nyújt csapatának. A héten sajnos Bódi és Avdijaj sem tudott a kerettel készülni, de remélhetőleg a rendelkezésünkre állnak szombaton. A csapat egységes, a játékosok jó állapotban vannak, bízom benne, ez látszani is fog a keleti rangadón. (dvsc.hu)

MTK – Puskás Akadémia, 17:00

Feczkó Tamás (MTK):Fontos lesz, hogy minél több helyzetet alakítsunk ki a Puskás Akadémia ellen. Az első meccshez képest teljesen más lett az ellenfelünk, sokat erősödött, ráadásul most nagyon jó formában van. A védekezésük nagyon stabil. Hat meccs van hátra, mind a hatot nyerjük meg és akkor nyugodt karácsonyunk lesz.  (mtkbudapest.hu)

Poór Patrik (a Puskás Akadémia védője): – Az első idegenbeli győzelmünkre készülünk. Nagyon sok időt eltöltöttem az MTK-ban, sokat köszönhetek mindenkinek. Várom már, hogy a régi játszótársak ellen pályára léphessek. Az MTK talán a legtechnikásabb csapat az egész NB I-ben. Ugyanolyan szervezetten kell játszanunk, mint korábban, akkor a rövidpasszos játékukat ki tudjuk védekezni. A helyzeteinket pedig könyörtelenül ki kell használni.  (pfla.hu)

Kisvárda – Újpest, 17:00

Dajka László (Kisvárda): Az olyan csapat, mint amilyen a miénk, minden mérkőzést eredménykényszerben játszik, most különösen, hogy az utóbbi három hazai fellépésünkön nem sikerült annyi pontot szereznünk, mint amennyit reméltünk. Nekünk minden pont aranyat ér, a Honvéd ellen nem sikerült gyűjtenünk egyet sem, de a háromgólos különbség nem tükrözte hűen a látottakat. Előre kell néznünk, és a héten folyamatosan javult a hangulat is. Szervezett ellenfél látogat hozzánk, amelynek az összeszokottság az egyik erénye. Fegyelmezetten, koncentráltan és taktikailag felkészülve várjuk az Újpestet, nagyon vágyunk arra, hogy jó eredményt érjünk el. Az a lényeg, hogy amennyiben háromszor-négyszer odakerülünk az ellenfél kapuja elé, azokból azért egy-két gólt kellene szereznünk. Az nem fér bele, hogy minden lehetőségünket elpuskázzuk. Biztos, hogy lesznek változások a csapatban, már csak azért is, mert vannak sérültjeink. Az egyre jobb formába lendült Gosztonyi Andrást nem tudjuk pályára küldeni a vállsérülése miatt. Ebből a keretből kell válogatni, tisztességgel és becsülettel dolgoznak a srácok hétközben, ideje lenne már, hogy mindez eredménnyel is párosuljon. (kisvardafc.hu)

Paksi FC – Honvéd, 17:00

Csertői Aurél (Paksi FC):Hasonlóan kemény feladat előtt állunk most is, mint amilyen a Vidi volt. A Honvéd kifejezetten agresszív támadó focit játszik, igen eredményesen. Nem véletlenül vannak a tabella második helyén. Ahhoz, hogy pontot, pontokat tudjunk szerezni, egészen más futballal kell előrukkolnunk, mint legutóbb a székesfehérváriak ellen. Mind felfogásban, mind mentalitásban, de legfőképp játékban nagyot kell javulnunk. Csak így lehet esélyünk. (paksifc.hu)

Supka Attila (Honvéd):A bajnokság elején lejátszott mérkőzésen is látszott, hogy a Paks jó csapat, mi is nehéz meccsen győztük le őket a Bozsik Stadionban. Jó formában vagyunk, remekül összeállt a védekezésünk, erre lehet építeni, de a legutóbbi mérkőzések eredményei nem kényelmesíthetnek el minket. A Paksot illetően nem szabad a Vidi elleni 4–0-ás hazai vereségükből kiindulni, csak akkor lehetünk eredményesek, ha a maximális koncentrációval futballozunk, fegyelmezettek leszünk, és remélem, a kisvárdai mérkőzés után ezúttal is rendben lesz a helyzetkihasználásunk. Ha ott akarunk maradni a tabella elején, és szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, akkor ezt a meccset hoznunk kell. (honvedfc.hu)

Haladás – Ferencváros, 19:30

Horváth Ferenc (Haladás): Sosem tagadtam, hogy szeretem a Ferencvárost, de ugyanez elmondható a Vidiről is, ez a két klub volt a legfontosabb az életemben. Ugyanakkor az edzősködés és a játékos-pályafutásom két külön történet, egészen más feladat trénerként felkészíteni egy csapatot, különösen igaz ez a Haladás jelenlegi helyzetére. Most egyetlen dolgot látok: egy borzasztóan nehéz feladatot, amit meg kell oldanunk. (haladas.hu)

Sergei Rebrov (Ferencváros):Mindig nehezek azok a mérkőzések, amikor az első az utolsó otthonában játszik. Remélem, a játékosok megértik, mindegy az ellenfél személye. Nagyon fontos lenne, hogy nyerjünk, nincs különbség, hogy a Vidi vagy a Haladás ellen szerzünk három pontot. Néhány játékosunk nemzetközi mérkőzésen bizonyíthat a jövő héten, remélem, sérülésmentesen térnek vissza. (fradi.hu)