A kispestiek kezdtek jobban, Batik azonnal betalálhatott volna, de fölé lőtt, majd Danilo veszélyeztetett egy átlövéssel. Aztán átvette az irányítást az MTK, Bognár háromszor is lőhetett, de egy kicsi mindig hiányzott. Ahogy Gera helyzeténél is, amelynél Gróf mentett bravúrral. A 36. percben aztán némileg váratlanul vezetést szerzett a Honvéd: Kamber megcsúsztatott labdáját Batik fejelte a hálóba (0-1), így a vendégek előnyével ért véget az első félidő.

A második játékrész első felét nagy csata jellemezte, mindkét oldalon egy-egy átlövés okozott veszélyt: a kispestieknél Holender, a hazaiaknál Bognár lőtt, de nem született gól.

Ahogy Danilo fejesénél sem, aki Kukoc beadását csúsztatta alig mellé. Ment előre az MTK, de a vendégek is veszélyeztettek: nem sokkal a vége előtt Holender 18 méteres tekerését Kicsak a léc alól ütötte ki.

A túloldalon viszont Bognár nem hibázott: 16 méterről higgadtan helyezett a bal sarokba (1-1). Az MTK rászolgált az egyenlítésre, mindkét csapat egy pontot szerzett tehát a rangadón.

MTK Budapest – Bp. Honvéd 1-1

Gólszerzők: Bognár 84., ill. Batik 36.

Az utolsó helyen álló Haladás a címvédő MOL Vidi FC ellen az első játékrészben nem játszott alárendelt szerepet, sőt, a meccs egyes szakaszaiban a szombathelyiek kezdeményeztek többet. Horváth Ferenc együttese a játékrész utolsó percében járt a legközelebb a vezetés megszerzéséhez, ám Vinícius hibája után hiába léphetett ki Priskin ziccerben, a kapu mellé gurított a támadó.

Fordulás után már a vendégek irányítottak, és a 61. percben meg is szerezték a vezetést: Scepovic elé került a labda egy jobb oldali beadás után, ő pedig előbb a kapufára, majd a hálóba lőtt (0-1). A fehérváriak második gólja igencsak tetszetősre sikeredett: Pátkai Máté a tizenhatoson belülről pókhálózta ki a bal felső sarkot (0-2). A Haladás a hosszabbításban még lőtt Gaál révén egy kapufát, de nem volt átütőerő a játékukban, így megérdemelt a Vidi sikere.

Haladás – MOL Vidi FC 0-2

Gólszerzők: M. Scepovic 61., Pátkai 70.

Az Újpest kezdte határozottabban a találkozót, felíveléseik azonban jobbára nem találták meg a fejjátékáról ismeretes Novothnyt, illetve a több ízben berobbanó Obinnát. A 22. percben már a lilák kapuja előtt adódott érdekes helyzet: egy könnyelműen eladott labdára csapott le Tajti, távoli lövése pedig Bojovic kezéről vágódott le, ám a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A félidő utolsó percei aztán ismét újpesti támadásokat hoztak: Novothny, és Zsótér előtt is adódott komoly lehetőség.

A szünet után valamivel tompábban futott ki a zöld gyepre a vendégek, és bár így is többet birtokolták a játékszert, Márkvárt első diósgyőri színekben szerzett gólja révén a hazaiak szerezték meg a vezetést. Jó 20 perc kellett az Újpestnek ahhoz, hogy visszatérjenek a meccsbe: a szintén első gólos Beridze egyenlített. Alig egy perccel később Bojovic előtt is komoly lehetőség adódott, ám találatát les miatt érvénytelenítették. A mérkőzést végül Beridze második találata döntötte el: a grúz játékos ismét lefülelt passz után tüzelt a kapuba.

DVTK – Újpest 1-2

Gólszerzők: Márkvárt 58. ill. Beridze 77., 89.

A hazaiak fegyelmezett játéka 13 perccel a kezdősípszó után eredményre vezetett: egy szögletnél rázta le Vári a védőjét, és bólintott a kapuba. A bekapott gól némiképp felrázta a Mezőkövesdet, a  vendég csapat több ízben is veszélyeztetni tudta Felipe kapuját. A játékrész vége felé ismét a Kisvárda ragadta magához a kezdeményezést, és percekre be tudták szorítani ellenfelüket saját kapujuk elé.

A második félidőt is Dajka László együttese kezdte jobban, ám a mérleg nyelve szépen lassan átfordult a Kövesd javára. A 66. percben a nyáron visszatérő Molnár Gábor egyenlített, majd a 79. percben megszerezte csapata második találatát is. A Várda ezután próbált nyomást helyezni ellenfelére, de az utolsó percekben idén már 7 pontot elhullajtó Mezőkövesd ezúttal meg tudta őrizni előnyét.

Kisvárda – Mezőkövesd 1-2

Gólszerzők: Vári 13. ill. Molnár 66., 79.

A hazaiak kezdtek aktívabban Debrecenben, de az első lövés a paksi Remili nevéhez fűződött. A 23. percben Tőzsér szöglete után Pávkovics fejelt a kapuba (1-0), de nem sokkal később Egerszegi közel járt az egyenlítéshez. A félidő hajrájában Fejest kellett ápolni egy könyöklás után, majd le is kellett cserélni a hátvédet.

A második félidőt a Paks kezdte aktívabban, Haraszti kevéssel fejelt mellé, a másik oldalon Haris lövését ütötte a kapufára Nagy Gergely. Csertői Aurél remek cseréje után egyenlített a Paks: Simon András beállása után két és fél perccel egy szöglet után szerzett gólt. Az utolsó percekben azonban mégis a DVSC örülhetett, ugyanis Bódi egy szögletből szerzett góllal megszerezte a három pontot csapatának.

DVSC – Paks 2-1

Gólszerzők: Pávkovics 23., Bódi 93. ill. Simon A. 75.