ZTE – Ferencváros 1-2 (Babati 83., ill. Civic 41., Haratin 53.)

Piros lap: Lesjak (92.), ill. Botka (FTC, 32.)

A meccs beszámolója percről percre itt!

Az NB I 3. fordulójaban a ZTE FC a Ferencvárost fogadta. A mérkőzést a csapatok ismerkedéssel kezdték, majd Boli lövése törte meg a “csendet”: 22 méterről jobbal lőtt nem sokkal a kapu mellé. Nem sokkal később Uzuni, majd Boli dolgoztatta meg Demjént, de a zalaiak hálóőre mindkétszer résen volt.

A 31. percben Botka lökte fel gólhelyzetben Babatit, amiért a játékvezető kiállította és büntetőt ítélt a hazaiak javára. A labda mögé maga a sértett állt, de a balra vetődő Dibusz lábbal védeni tudott. Nem sokkal ezután a csereként beállt Civic szerezte meg a Fradi számára a vezetést: 20 méterről ballal tekert a jobb felsőbe (0-1).

Civic gólja

Ami a ZTE-nek büntetőből nem sikerült, az a Ferencvárosnak mezőnyből igen. Civic hatalmas góljával a 40. percben vezetést szerzett a címvédő Fradi.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 30., vasárnap

A félidő utolsó helyzete Koszta előtt adódott, de csak az oldalhálót találta el.

A második játékrész első helyzetéből gól is lett. Uzuni szöglete után Haratin bólintott a bal kapufa mellé (0-2).

Haratin gólja

Haratin fejesével az 53. percben megduplázta előnyét az emberhátrányban futballozó Fradi.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 30., vasárnap

A gólt követően leült a mérkőzés, mezőnyjáték folyt a pályán. A 76. percben Boli került helyzetbe, de lövése csak az oldalhálót találta el. Nem sokkal ezt követően előbb Vass, majd Lesjak lőtt, de Dibusz mindkét alkalommal állta a sarat.

A 83. percben azonabn szépített a ZTE: Könyves passzolt Babatinak, a ferencvárosi lábakon megpattanó labdának köszönhetően a támadónak már csak az üres kapuba kellett passzolnia (1-2).

ZTE-gól a Fradi ellen

Későn jött Babati Benjamin szépítő találata a Fradi elleni, így a ZTE 2-1-re kikapott a bajnoki címvédőtől.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 30., vasárnap

A mérkőzést azonban egy piros lap zárta le: Lesjak a kapu előtt rúgta fejbe Civicet, megkapta a második sárgáját. Piros lapokban így 1-1 lett a vége, az eredmény azonban a Ferencvárosnak kedvezett (2-1).

 

Budafok – MOL Fehérvár 1-4 (Skribek 58., ill. Nego 35., 66., Nikolics 75., Petrjak 91.)

A meccs beszámolója percről percre itt!

Nem kezdett megiletődötten az újonc a Fehérvár ellen, sőt, az első két lehetőség a hazaiaké volt, Filkor majd 30 méteres lövése és Oláh közeli kísérlete sem volt veszélytelen. Az addigi legnagyobb helyzet a Vidié lett a 18. percben: Petrjak tört ki, majd akár lőhetett is volna, ehelyett az ürésen érkező Evandro elé passzolt, a brazil azonban 12 méterről, ajtó-ablak helyzetben a léc fölé bombázott.

Válaszul jött egy budafoki kapufa: Oláh a 24. percben, 23 méterről, ballal találta telibe a felső lécet. A 28. percben Evandro lekészítése után Petrjak lőtt közelről, Póser azonban kiszedte a labdát a jobb alsóból.

A 35. percben aztán vezetést szerzett a Vidi: Stopira 16 méterről leadott lövését Póser még védte , a kipattanót viszont Nego a hálóba terelte (0-1).

A fordulás után Rockov rögtön kétszer is munkában volt, előbb Szabó, majd Lőrinczy próbálta meglepni éles szögből a Vidi szerb kapusát, de mindkétszer résen volt a hálóőr. Az 54. percben aztán Petrjak óriási helyzetben lőtt, Póser azonban védeni tudott a jobb saroknál. Alig négy perccel később viszont érkezett a hazaiak egyenlítő gólja, ekkor egy szabadrúgás után kifejelt labdát a csereként beállt Skribek vágta 22 méterről, kapásból a jobb sarokba (1-1).

Budafoki kapásgól

A Budafok egy 22 méteres kapáslövéssel egyenlített a Fehérvár ellen. A meccs élőben: https://bit.ly/32Cr5zH

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 30., vasárnap

Nem sokáig örülhetet azonban a Budafok: a 66. percben Nego lepte meg jobbról, éles szögből Pósert, ebben azért benne volt az eddig jól védő hazai kapus (1-2).

Nego-dupla

Nego zseniális összjáték után szerzett újra vezetést a Fehérvárnak.A meccs élőben: https://bit.ly/32Cr5zH

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 30., vasárnap

Sőt, a 75. percben el is dőlt a találkozó, Nikolics nem sokkal pályára lépését követően fejelt közelről a léc alá (1-3).

Nikolics fejesgólja

Nikolics góljával már 3–1 a Fehérvárnak – a csatár szezonbeli 3. bajnoki gólját szerezte.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 30., vasárnap

A 91. percben aztán  Petrjak használta ki ajtó-ablak ziccerét, méghozzá sarokkal (1-4).

Petrjak gólja

Petrjak sarokkal vitte be a kegyelemdöfést a Budafoknak.

Közzétette: M4Sport – 2020. augusztus 30., vasárnap

NB I, élő: Felcsúton az Újpest, Honvéd-Kisvárda – eredménykövetés, videók, jegyzőkönyvek