Vidi

Fiola Attila

A Chelsea-meccsről: Nehéz mit mondani, mert 7 pontot szereztünk, és kiestünk. A félidőben megtudtuk, hogy 3-0-ra vezet a BATE, utána gondoltuk, hogy nincs számunkra jó forgatókönyv.

Az edző arra kért minket, hogy próbáljuk kiszolgálni a közönséget, ennek megfelelően egy jó mérkőzést játszottunk.

Jól védekeztünk, mindenki hozzátette a részét, így én is. Sok helyzete nem is volt a Chelsea-nek. Lehetett volna talán bátrabban is focizni. A kontráknál kapkodtunk, sokszor eladtuk a labdát. Meg kellett volna tartanunk a 2-1-es vezetést, ez nem sikerült, de ennek ellenére is le a kalappal az egész csapat előtt. Sajnos a BATE elleni mérkőzéseinken már eldőlt a továbbjutás sorsa.

A Loftus-Cheeknek kiosztott kötényről: – Nem fogok a Loftus-Cheek elleni kötényemről mesélni az unokáimnak. Egy-két hét, aztán már nem is fogok rá emlékezni. Jó szituáció volt, megpróbáltam, sikerült.

Marko Scsepovics

A Chelsea-meccsről: – Nagyon jól játszottunk, de végül ez sem volt elég.  Csalódottak vagyunk, de nem Giroud gólja miatt, hanem mert nem jutottunk tovább. Más eredményre számítottunk a párhuzamosan zajló szaloniki mérkőzésen. Ennek ellenére nagyon büszkék lehetünk. A Chelsea a világ egyik legjobb csapata, a mai teljesítménye alapján Williant és Giroud-t tudnám kiemelni.

Nehéz volt a Chelsea ellen játszani, mert távol maradtunk a kapujuktól, úgyhogy a saját teljesítményemmel sem lehetek elégedetlen.

A sorsunkat a BATE elleni mérkőzések pecsételték meg, ott pontokat kellett volna szereznünk.

A Fradi-meccsről: – Mostantól a bajnokságra kell koncentrálnunk, meg szeretnénk nyerni a Ferencváros elleni mérkőzést. Fáradtak vagyunk, inkább mentálisan, mint fizikálisan, de örülök neki, hogy az elmúlt hónapokban senki se sérült meg közülünk. Az utolsó meccsünkön mindent bele kell adnunk, de aztán szükségünk lesz 3-4 hét pihenőre.

Paulo Vinícius

A Chelsea-meccsről:– Nagyon szervezetten játszottunk. Ez alatt a 3 nap alatt a mester mindenre felkészített minket, ez adta meg nekünk a lehetőséget arra, hogy labdákat szerezzünk, és megkontrázzuk őket. A két szabadrúgástól eltekintve többé-kevésbé uraltuk a mérkőzést.

A legnehezebb ma a középpályások féken tartása volt. Nagyszerű játékosok, de hát ezért játszanak a Chelsea-ben. Sosem tudhatod, hogy merre fog passzolni Fabregas vagy Willian.

Az EL-ről: – Nem könnyű az Európa Ligában játszani. Más a hangulata, mint az NB I-nek. Nem könnyű váltani az egyikről a másikra. Nagyszerű csapatunk van, fantasztikus játékosokkal, de szükségünk lesz pihenésre. Szeretnénk jövőre is BL-playoffot játszani, és a Bajnokok Ligájában is megmutatni magunkat.

Loic Nego

A jövőről: – A listavezető Ferencváros ellen játszunk fontos mérkőzést vasárnap. Győzni szeretnénk, mint mindig, és készen állunk a harcra. Nem engedhetjük ellépni a Fradit. Lépésről lépésre kell haladnunk. Szükségünk lesz pihenőre, és csak aztán gondolkodhatunk a jövő évi célokról. Nem tudom még, hogy maradok-e a Vidinél, majd meglátjuk. Most boldog vagyok itt.

Giroud-ról: – Beszéltünk, hiszen francia srác.

Gratulált nekem a gólomhoz, én meg gratuláltam neki a világbajnoki címhez. Hatalmas dolog, amikor ilyen figyelmet kapsz egy ilyen játékostól.

Az ő gólja pedig hihetetlen volt. Kettőnkéből én nem választanék, mindenki döntse el maga, hogy neki melyikünké tetszett jobban.

EL-szereplésről: – Azon a szinten voltunk, hogy továbbjuthattunk volna. Mutattunk rengeteg jó dolgot, de nem voltunk szerencsések, hibáztunk például a BATE ellen. Ezért nem jutottunk tovább. Csak 1 pontot szereztünk a Chelsea elleni 2 mérkőzésen, ezzel sem lehetünk maradéktalanul elégedettek. A mai eredménynek persze örülünk, természetesen.


Chelsea

Cesc Fabregas

A mérkőzésről: – Csak a kívülállók számítottak könnyű meccsre, mi tudtuk, hogy nehéz lesz, mert az ellenfélnek volt még esélye a továbbjutásra. -1 fok volt, a pálya pocsék volt, a játékvezetés pedig talán az egyik legrosszabb volt, amit pályafutásom során láttam.

Azok a szabadrúgások, amiket nekik ítéltek, leginkább szívességek lehettek egy gyengébb csapatnak, vagy nem tudom. Szabálytalankodtak a tizenhatosukon belül, amire csak szabadrúgást kaptunk.

Mi mindent megpróbáltunk. Nem voltak a legjobbak a körülmények, de nyerni akartunk. Hajtottunk ezért, amit jó volt látni, bizakodva tekintünk előre.

Morata sérüléséről: – Alvaro fájlalta a lábát, de szerintem rendben lesz.

Saját játékáról: – Mindig próbálom tenni a dolgom, ha rosszak a körülmények, ha fiatalokkal kell együtt játszanom. Próbálom a legjobbamat nyújtani, noha nehéz nekem csak a kupákban és az Európa Ligában lehetőséghez jutni.

WERNIGG MÁRTON

EL: Négygólos meccsen Vidi-bravúr a Chelsea ellen – videó