Joan Carrillo, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője az M1 “Ma este” c. műsorában nyilatkozott hosszabban.  A tréner szerint még nem tart ott a csapata, ahol szeretné, de már jó úton jár a sikerek felé.

Szép lassan, lépésről lépésre haladunk előre. Egy olyan kerettel rendelkezünk, amellyel az a célunk, hogy támadóbb futballt játsszunk, ezt kell majd elérnünk. Versenyképesnek kell maradnunk, nagyon sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból. Az öltözőben úgy érezzük, hogy jó munkát végzünk, mérkőzésről mérkőzésre tervezünk, most az a legfontosabb, hogy az Újpest ellen begyűjtsük a három pontot – kezdte Carrillo.

A téli átigazolási időszakban csak egy játékost szerződtettek a piros-kéket, a francia Lyes Hourit, de január 31-ig tovább erősíthetnének, ám Carrillo szavai alapján nem biztos, hogy lesz még érkező a Vidinél.

Nagyon elégedett vagyok a jelenlegi keret minőségével. Ezekkel a játékosokkal szeretnék a továbbiakban is dolgozni. Nagyon jól működünk együtt Kovács Zoltán sportigazgatóval, nagyon megbízunk egymásban, és elégedettek vagyunk a jelenlegi játékosokkal.

Mi nem neveket akarunk igazolni, hanem poszrokra erősítenénk, de nem szabad elsietni a dolgokat, olyan játékosokat kell leszerződtetni, akik segíteni tudnak. Ha ilyen játékost nem találunk, akkor inkább kivárunk – mondta a szakember.

“Ez a bajnokság még mindig nagyon nyitott”

A Ferencvárosnak ugyan komoly az előnye a bajnokságban, a tél folyamán pedig  jól sikerültek az erősítései, miközben mindössze egy futballistát szerződtetett a Carrillo-csapat. Ennek ellenére a spanyol szakember nem tart attól, hogy csapata nem lesz képes lépést tartani az FTC-vel.

Mindenképpen megpróbáljuk felvenni velük a versenyt a Ferencvárossal. Versenyképesnek kell lennünk, fogunk is még játszani ellenük. Való igaz, hogy a Fradinak van némi előnye velünk szemben, de ez a bajnokság még mindig nagyon nyitott, azt látom, sok olyan nehéz mérkőzés van, amelyen bárki bárkit legyőzhet, szóval úgy gondolom, hogy még mindig versenyben vagyunk. Mindig a győzelem megszerzése a célunk. A vezetőink és a szurkolóink is bíznak bennünk, így mindig úgy futunk ki a pályára, hogy nyerni akarunk. Még a bajnokságban és a kupában is versenyben vagyunk, nem fogjuk bedobni a törölközőt, mindent megteszünk, hogy közelebb kerüljünk a Ferencvároshoz – beszélt csapata esélyeiről és céljairól a fehérvári mester.

“Tele vagyunk igazi profikkal”

Carrillo négy éven keresztül, 2015-ig dolgozott a magyar labdarúgásban, így jól ismeri az itteni körülményeket, ahogyan azt is megfigyelhette, milyen változások történtek fél évtized alatt.

Úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődött a magyar labdarúgás. Erősebbek lettek a csapatok, javult az infrastruktúra, és mindegyik csapat legyőzheti a másikat, ez a fajta kompetitív szellem pedig jót tesz a ligának. A MOL Fehérvárról is elmondható, hogy sokat lépett előre, tele vagyunk igazi profikkal, és az a célunk, hogy még előrébb lépjünk, hogy kiszolgáljuk, és ne okozzunk csalódást a szurkolóinknak.

A Fehérvár edzője korábban több országban is dolgozott, például hazájában, Spanyolországban, de Horvátországban és Lengyelországban is megfordult, így láthatta, hogy milyen különbségek vannak az egyes országok futballkultúrája között.

Vannak különbségek. Lengyelországban például nagy súlyt fektetnek a fizikalitásra. Horvátországban nagy különbség van a négy élcsapat és a többiek között. Itt nagy hangsúlyt fektetnek az egyéni képességekre, a tehetségre, a bajnokságban nagyon sok fiatal lép pályára. A magyar labdarúgásban a játékosok egyre jobb döntéseket hoznak, a liga színvonala egyre inkább javul, ez az elkövetkezendő években szerintem meg is fog látszódni és válogatott szinten is egyre jobb eredményeket fog elérni Magyarország. Nagyon jó játékosokkal rendelkezik az ország – mondta Carrillo.

Zsóri az NB II-ben: “Még fejlődnie kell”

Juhász Roland,a fehérváriak csapatkapitánya többször is megerősítette már, hogy az idény végén visszavonul, Carrillo szerint ez óriási veszteség lesz a csapatnak több szempontból is.

Nagy veszteség ez a számunkra. Roland nem csupán egy labdarúgó, hanem egy kulcsfontosságú figura az öltözőben és a pályán egyaránt. A tapasztalata mindig nagy segítségére volt a csapatnak – sajnálkozott a spanyol tréner.

Carrillo arra vonatkozó kérdést is kapott, hogy a Puskás-díjas Zsóri Dániel – a kooperáció jegyében – miért az NB II-es Budaörsben lép majd pályára tavasszal?

Szeretek a fiatalokkal dolgozni, de nem szabad őket erőltetni. Zsóri nagyon tehetséges, fürge, nagyon jó a lába, jó az egy az egyekben, de be kell még érnie. Nem szabad nyomás alá helyezni a díja miatt, attól még nem lesz a csapat meghatározó játékosa, ehhez javulnia, fejlődnie kell még, de szerintem ezt el is fogja majd érni. 

Interjú: Az NB I-ben még idén bevezetik a videóbírót – nagy csapás Kassai visszavonulása, öregek a magyar játékvezetők