A harmadosztályú Sopron elleni Magyar Kupa-mérkőzésen két góllal és két assziszttal debütált a MOL Fehérvár FC-ben a nyáron Portugáliából hazatért Csoboth Kevin, aki szerdán a Ferencváros elleni rangadón az NB I-ben is bemutatkozhatott. A 21 éves támadó a Digi Sport Reggeli Start című műsorának adott interjújában elmondta, azért választotta a fehérváriakat, mert egy olyan csapatban szeretett volna játszani, amely első osztályú és valamelyik kupáért küzd.

– A Vidi egy jó lehetőség számomra, hogy megmutassam magam, az utolsó félévem nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna. Volt néhány megkeresésem, és a Vidiét találtam a legmegfelelőbbnek. Háromszor is próbálkozott nálam a Benfica szerződéshosszabbítással, de a B-csapatnál eltöltött két év alatt nem láttam, hogy odakerülhetnék az első csapathoz, így már az előző szezon felénél is jeleztem a klubnak, hogy szeretnék távozni, mert mindenképp egy első osztályú csapatban szerettem volna játszani. Közel voltam a Benfica felnőtt együtteséhez, egy mérkőzésen ülhettem a kispadon egy kupamérkőzésen, de abban az évben több millió eurós játékosokat igazolt a Benfica, ezért nem láttam azt, hogy a fiatalok lehetőséghez juthatnak. Amikor 2016-ban odaigazoltam, az volt a célom, hogy bemutatkozzak a felnőttek között, sajnos ez nem jött össze, de nem csüggedek, nem tartom visszalépésnek, hogy hazajöttem a Vidibe. Szeretnék alapember lenni a csapatban. Meg kellett volna hoznom ezt a döntést már hamarabb, két évvel ezelőtt is, de sajnos akkor nem ezt csináltam. Bízom benne, hogy jól döntöttem most.

Csoboth hozzátette, természetesen az ő esetében is teljesítményfüggő, hogy mennyi lehetőséget kap, oda kell tennie magát az edzéseken.

– Nem az van, hogy én most visszajöttem Portugáliából és akkor biztos helyem van. Amikor megkapom a bizalmat, élnem kell vele – folytatta az utánpótlás-válogatott játékos, majd a Vidi eddigi szezonját is értékelte. –Nehézkesen kezdődött a szezon, hiszen kiesett a csapat a nemzetközi kupasorozatból, utána a bajnokság is nyögvenyelősen indult, de úgy gondolom, hogy lépésről lépésre kezdjük megszokni egymást, egyre jobbak vagyunk. A Ferencváros elleni találkozó nem sikerült rosszul szerintem, egy ki-ki mérkőzés volt, napról napra jobbak vagyunk és ez eredményekkel is párosulni fog. Kisvárda után, az utóbbi meccseken már lehetett látni, hogy a kezdőcsapat összeáll, jött is két győzelem és a Magyar Kupában is tovább tudtunk jutni, a Fradi elleni rangadó pedig ilyen lett. Készülünk a Puskás Akadémia ellen, ahol próbálunk majd javítani. A Ferencváros nagyon jó erőkből áll, nem véletlenül jutott be az EL-csoportkörbe, de nem foglalkozunk senki mással. Csak a saját dolgunkat csináljuk, nekünk is a bajnoki cím a célunk, ez tőlünk függ, megpróbálunk minden meccset megnyerni.

Csoboth végül azt is elmondta, hogy hároméves szerződést írt alá a Vidinél, megpróbál itt sztenderd játékossá válni, aztán ha olyan lesz a teljesítménye, újra elgondolkozik a külföldi átigazoláson.

Interjú: „Nem biztos, hogy a Ferencvárossal és a Fehérvárral külön harcot kell vívnunk” – a Puskás Akadémiát élcsapattá tévő klubigazgató a sikeres igazolások receptjéről és a magyarosításról