Ferencváros-Honvéd, 14:45

Máté Csaba (Ferencváros megbízott vezetőedzője):Valóban volt már példa ilyenre, de ne feledjük, minden szituáció más. Természetesen a történtek váratlanul értek mindenkit, ezért nagyon összpontosítottunk a héten. Odafigyeltünk arra is, hogy mindenki tisztában legyen vele, milyen felelősség terheli a dolgok kialakulásában, illetve, hogy milyen jelentőséggel bír a Honvéd elleni mérkőzés. Nagy csodát nehéz egy hét alatt véghez vinni. Igyekeztünk egy-két olyan dologra koncentrálni, amiben úgy gondoljuk, hogy hiányosságaink voltak, ezeken próbáltunk javítani. A Honvéd korábban hullámzó teljesítményt nyújtott, az elmúlt hetekben éppen jobb periódusban volt. Azon leszünk, hogy megtörjük az ellenfelünk lendületét, hogy minél előrébb tudjunk végezni az őszi tabellán. Az egyértelmű szerintem, a magyar bajnokságban ezt bármelyik ellenfelünkkel szemben elmondhatjuk, viszont sajnos azt is látni kell, hogy több pontot elvesztettünk hazai pályán az ősszel. A feladat adott, vissza kell szereznünk azt a presztízst, ami korábban jellemezte a Groupama Arénát, ahova az ellenfelek mindig úgy érkeztek, hogy tudták: kevés az esélyük a pontszerzésre. (fradi.hu)

Horváth Ferenc (Honvéd):Talán mondanom sem kell, szeretnénk szépen búcsúztatni az esztendőt, és bár a Ferencváros otthonában lépünk pályára, szeretnénk visszaszerezni a korábban elveszített pontokból. Ha visszatekintek az őszre, a játékunk többnyire rendben volt, törekedtünk arra, hogy domináljunk, támadófutballt játsszunk. Azt is tudjuk természetesen, hogy nem volt hibátlan a játékunk, főleg a védekezésbe csúszott sokszor hiba, folyamatosan azon vagyunk, hogy ezt javítsuk és az elsőtől az utolsó percig maximális koncentrációval, odafigyeléssel futballozzunk, enélkül nem lehetünk sikeresek. Az edzőváltás miatt nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen Ferencvárosra számíthatunk, de az biztos, hogy remek játékosokból álló, erős csapat lesz az ellenfelünk, mindegy, hogy milyen összetételben, vagy éppen felállásban lép pályára. Nekünk azonban elsősorban saját magunkra kell koncentrálni, küzdeni végig, fegyelmezetten és alázattal játszani. Szeretnénk szép eredménnyel búcsúzni az évtől és zárásként, karácsony előtt még örömet szerezni a szurkolóknak. (honvedfc.hu)

MTK Budapest-Paksi FC, 17:00

Márton Gábor (MTK Budapest):Bízom benne, hogy ezen a meccsen ez is rendben lesz, hiszen ez a legjobb dolog, amikor a saját kezedben van a sorsod. Ha mi nyerünk, akkor elkerülünk arról a helyről, ahol nem szeretnénk lenni. Továbbá az összeállítás minden esetben nagy kihívás számunkra és nem csak azért, mert a védőink folyamatosan rotálják egymást a kiállítások meg a sárga lapok miatt, hanem bizonyos pozíciókban is sakkozni kell azzal, hogy ki az, aki jobb állapotban van jelenleg és tovább bírja a meccset. Reményeim szerint rendben leszünk, illetve ha a befejezésekkel jobban sáfárkodunk, akkor azt gondolom, nem lesz probléma. (mtkbudapest.hu)

MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd, 19:30

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):A téli szünet előtti utolsó mérkőzésünkön a remek játékosokból álló Mezőkövesd lesz az ellenfelünk, melynek erősségét bizonyítja az is, hogy 16 bajnoki után a tabella ötödik helyén állnak. Az év utolsó mérkőzésén viszont mindenképp szeretnénk begyűjteni a három pontot, és szurkolóink előtt győzelemmel zárni 2021-et. Ehhez az első perctől az utolsóig maximális koncentrációra és szervezettségre lesz szükség mindenkitől. (molfehervarfc.hu)

Supka Attila (Mezőkövesd):A mezőny egyik legjobb csapatával fogunk találkozni. Az elmúlt időszakban is nagyon jó együttesekkel játszottunk, gondolok itt elsősorban a Ferencvárosi TC-re és a Kisvárda Master Goodra, sajnos ellenük nem tudtunk eredményesek lenni. A Fehérvárban sok válogatott szintű hazai és külföldi játékos van, mindannyian képesek kiváló teljesítményre. Éppen ezért nem tudok közülük senkit kiemelni, mindenkire nagyon oda kell majd figyelnünk a kilencven perc során. Úgy gondolom, hogy nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, magunkra kell figyelnünk azzal együtt is, hogy vannak nehézségeink, ugyanis betegség és sérülés miatt többen hiányoznak a keretünkből. Bízom benne, hogy a szezon utolsó mérkőzésére mindenki felszívja magát, és tudásának maximumát fogja nyújtani. A csapat már korábban bebizonyította, hogy eredményesen is tud futballozni a Mol Fehérvár ellen, ennek jegyében, ha mentálisan rendben leszünk, és koncentráltan, valamint fegyelmezetten futballozunk, akkor pontot vagy pontokat szerezhetünk. (boon.hu)

NB I: A románok ugyanazzal a támadóval hozták össze a Vidit és a Fradit