Van köztünk egy megállapodás, amit szeretnék tiszteletben tartani. Nyáron, amikor nem hosszabbítottuk meg Supka Attila szerződését, a vélemények megoszlottak. Elsősorban engem ért kritika, hogy átgondolatlan, buta döntést hoztam. Tisztában voltam az elvárásokkal és olyan vezetőedzőt akartam a csapat élére, aki egy kicsit a mentális területen más szintet képvisel. A szakmai része Attilával nem volt gond, nála kicsit a játékosokhoz az utat nem sikerült megtalálni – kezdte Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli StartbanJoao a déli kedvességével, a problémák egyéb kezelési módjával közelebb került a játékosokhoz. Sokat számított, hogy több játékossal anyanyelvi szinten tudott beszélni, mivel portugál anyanyelvű játékosaink vannak, és az angol nyelv sokkal közelebb állt hozzá. Ezáltal mélyebb területeket is érinthettek a kommunikáció során. Sokkal jobban ki tudták fejezni egymást és ez a teljesítményükre is hatást gyakorolt. Az elválás nem volt betervezve.

A beszélgetés során elkerülhetetlen téma volt az addigi edző, Joao Janeiro hirtelen távozása és annak körülményei is.

Nem egyszerű erről beszélni. nagyon kellemetlen volt mindannyiunknak. Én is a Ferencváros elleni mérkőzésen szembesültem ezzel. Akkor még nem tudtam teljesen az igazi okokat, majd Joao előállt azzal, nem érzi jól magát, szeretne távozni, nagyon hiányzik neki a családja. Eszemben sem volt arra gondolni, hogy esetleg más csapat lehet az egyik indok. A Ferencváros elleni mérkőzésen és az azt megelőző edzésen is tanulmányoztam a viselkedését.

Az egész mérkőzésen lehetett látni, hogy nem az az impulzív, szenvedéllyel teli edző, aki a korábbi meccseken volt.

A rá következő napokban a DAC-cal történt egyeztetések során megpróbáltuk, hogy mindkét fél jól járjon., de nem sikerült megállapodnunk. Leültem Joaóval és tudatosítottam vele, ha távozni szeretne, írásbeli felmondást kell benyújtania. Ezt nem akarta, majd közölte, viszik tovább a csapatot. Az egyik keddi edzést megfigyelve azt éreztem, hogy ez már egyik fél számára sem lesz jó. Azt láttam, Joao korántsem volt olyam, mint régen. Újra leültünk, és érzékeltem rajta, hogy nincs meg az elszántság és kicsi sértődés ütötte fel a fejét. Végül a DAC-cal sikerült olyan megállapodást kötnünk, amelyet eredetileg szerettünk volna.

A sportigazgató úgy érzi, elárulták.

Rengeteg indulat volt bennem, mert úgy tekintettem erre a dologra, hogy elárultak, de ezt nem mutathattam ki és nem is fogom a későbbiekben sem hangoztatni. Egyedüliként csak én láttam Joaóban a lehetőséget nyáron, mindenki távol akart tőle tartani, mégis bíztam benne.

Mondhatnám, hogy elárult, de üzleti szemmel kell nézni, mivel a klubunk jól járt.

A későbbi tevékenysége nem hozott volna ennyi hasznot, mint korábban. Kicsi felszínesség van ebben, de az üzleti világban ez már megszokott és hideg fejjel kell kezelnem. Az érzelmek nem lehetnek úrrá rajtam, és a kollegákon sem. Nem esett jól, de meg tudtunk birkózni ezzel a gondolattal. Most az célunk, hogy olyan edzőt találjunk a klubhoz, aki a mi filozófiánkat, emocionális töltetű, szenvedéllyel teli stílusunkat képviseli.

A lehetséges utód személyét illetően konkrét neveket is említett Révész.

Beszéltem Huszti Szabolccsal is. Látok benne tehetséget, viszont nála sincs még minden rendben, mivel nincs meg a pro licence, és ez egy kicsit faramuci helyzet, de nyilván ezt is meg lehet oldani. Az ő szenvedélyessége és külföldi tapasztalata, illetve a jövőbe vetett lehetőség, hogy belőle is jó edző legyen – elképzelhető, hogy meg tudná oldani. Ugyanakkor még nincs megfelelő tapasztalata, de azt gondolom, pont jó helyre tudna jönni. Nagyon sokat tudunk neki segíteni és azokat kritikus időszakokat, pillanatokat közösen könnyebben át tudnánk vészelni, és tanulhatna is tőlünk. Tímár Krisztiánt élesen figyeljük. Megnéztük és elemeztük az összes meccsét az U19-eseknél. A hétvégén Adrian Mutuval is valószínűleg találkozni fogok és egyeztetek vele. Megpróbáljuk megtalálni a legjobb megoldást a klub számára – zárta szavait Révész Attila.

A Kisvárda megint bepöccent a VAR-ra: “Kíváncsiak várjuk, hogy a történtekre milyen magyarázatot lehet hozni?” – a Fradit is újra megemlítették