MOL Fehérvár FC-Honvéd 2-1

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): Teljesen megérdemelt volt a győzelmünk. Nagyon jó, közönségszórakoztató mérkőzéseket játszunk. Én is nagyon élveztem a mérkőzést, azonban egy kicsit könnyebbé tehettük volna az életünket. Nagyon nagy élvezetet ad egy ilyen mérkőzés mindenkinek. Az utolsó percig nyitva volt a mérkőzés kimenetele. Jobban örültünk volna, ha hamarabb lezárjuk a mérkőzést. Ennyi helyzetből több gólt kellett volna szereznünk és a kontrákat be kellett volna fejeznünk. Ez most így alakult, de most nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Négy nyeretlen meccs után – még, ha nem is volt közöttük sok vereség – hiányzott egy győzelem. (M4 Sport)

Horváth Ferenc (Honvéd): Nem nagyon érheti szó a ház elejét, hiszen a fiúk tisztességesen mentek előre az egyenlítésért, azonban a Videoton is szerezhetett volna gólt ebben a periódusban. Borzasztóan őszinte futballt játszottunk. Látom a változást a csapaton, ami nekem nagyon fontos. A végeredmény ellenére egy megalkuvást nem tűrően küzdő csapat lettünk., ami a jövőre nézve nagyon biztató. Az első félidőben nem annyira működtek a dolgaink, bár ott is voltak lehetőségeink. A második félidő taktikailag elég nehéz volt, “kard ki kard” volt, mondjuk úgy, benne volt a futball sava-borsa. Sajnálom a fiukat nagyon, mert nem sikerült legalább egy pontot szereznünk.

Az elmúlt időszakban a Honvéd edzője többször kritizálta a VAR-t, és most sem ment el szó nélkül a videóbíró mellett, miután Eppel Márton gólját les miatt érvénytelenítették.

Nyilván ennek nem lehet örülni. Egy halott játékot csináltak a futballból. Most már nem mondok semmit a VAR-ra, mert állandan csak én beszélek róla. Ezt ki élvezi? (M4 Sport)

Ferencváros-ZTE FC 1-2

Peter Stöger (Ferencváros): – Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek. Sajnos volt két-három olyan helyzet, amikor nem következetesen védekeztünk. Megvoltak a lehetőségeink, volt több kapufánk, büntetőt is rúghattunk, jó lehetőségeket dolgoztunk ki, de nem tudtuk befejezni a helyzeteinket. Kicsit hiányzott a szerencse is. A csapaton azt láttam, hogy mindent megtesz a győzelemért, csalódottak vagyunk, hogy most ez nem sikerült. Nem tartalékoltunk a Celtic elleni meccsre. Tudtuk, hogy sok játékosunk a válogatottaktól tért vissza, volt, aki többet, volt, aki kevesebbet játszott, mi pedig azt a döntést hoztuk, hogy bizonyos játékosokról levesszük a terhelést. (fradi.hu)

Waltner Róbert (ZTE FC):A Ferencváros otthonában húsz évvel ezelőtt sem volt könnyű, és biztos, hogy a jövőben sem lesz senkinek sem könnyű. Lehet ezt egy kisebb csodának is nevezni. Itt nem sok csapat szerez pontot, ráadásul nekünk pontokat sikerült. Nagyon büszke vagyok. Megtettünk mindent, ma a szerencse is mellénk állt, de két gólt szereztünk, sőt hármat, amit elvettek. Jól játszottak a fiúk, fegyelmezett volt a védekezésünk, amire több héten keresztül készültünk. A VAR-ral, mindennel együtt, azért nem volt egyszerű ezt megélni ott a kispadon. Megérdemelten győztünk.

Értesülések szerint már a legutóbbi fordulóban is veszélyben volt Waltner állása, azonban a sorsával kapcsolatban ismét csak annyit mondott, hogy ha a jövőbe látna, az ötöslottó számaival próbálkozna.

Két héttel ezelőtt az lebegett a szemem előtt, hogy felkészítsem a csapatot az MTK ellen, és sikeresen vívjuk meg azt az akadályt. Nem vagyok jövőbe látó, ha az lennék, megjátszanám az ötöslottót és minden könnyebb lenne. Amikor vége lett az MTK-meccsnek, készültünk a Fradi ellen. Ameddig én vagyok az edző, megteszek mindent és megpróbálom a játékosokat segíteni, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Most készülünk a Gyirmót ellen, mindig lépésről lépésre haladunk. (M4 Sport)

Gyirmót-Paksi FC 2-1

Csertői Aurél (Gyirmót):Azt gondolom a srácok mindent megtettek a győzelemért amit megbeszéltünk, persze voltak benne hibák. Ketté veszem a mérkőzést, az első félidőben már el kellett volna dönteni, sokkal jobban játszottunk, a helyzeteinket, amiket kialakítottunk, nem tudtuk berúgni, viszont fontos volt hogy az egyenlítés után azonnal gólt tudtunk szerezni. A végén azért egy kicsit meleg lett, voltak lehetőségei az ellenfélnek, két erős csatárral futballoztak melyet át tudtunk vészelni, a meccs összképe alapján megérdemelten nyertünk a mai mérkőzésen. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Paksnak a következő mérkőzésekre. (gyirmotfc.hu)

Bognár György (Paksi FC):Sok minden volt a mai találkozón, folyamatos játék viszont nem tudott kialakulni. A hazai csapat jól tördelte a futballt, mi pedig sok hibával játszottunk, és nem tudtuk úgy pörgetni a tempót, ahogy általában szoktuk. Ebből adódóan nem volt annyi gólhelyzetünk, mint amennyi lenni szokott. Győzelmet nem érdemeltünk volna, de vereséget sem szerintem. Ma nem voltam megelégedve a belső három védőnk játékával, és a második félidőben a két belsős játékkal sem. Főleg azért, mivel tiszta helyzetben sok passzhibát vétettek, sok eladott labdájuk volt, ami furcsa. Lenzsér elcsúszása benne van a játékban, előfordul, ez épp olyan, mint aki egy döntő helyzetben tizenegyest hibázik. Majd legközelebb nem vét ilyen hibát. Végig próbálkoztunk, de ma hiányzott a nagy átütő erő. Többnyire a Gyirmót térfelén voltunk, de ez nem volt annyira markáns játék, mint az eddigi megszokottak. (paksifc.hu)