A legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen MOL Fehérvár FC hazai pályán fogadta a forduló előtt a negyedik helyen álló Honvédot. Alaposan bekezdtek a fehérváriak, az első percekben a magyar válogatottat sérülés miatt elhagyó Fiola az oldalhálót találta el. Negyedóra múlva Lukic tört kapura, Musliu szorításában 13 méterről a jobb felső fölé lőtt.

A félidő felénél Dárdai passzolt Petrjaknak, bal oldali beadása után Kodro nem találta el a labdát, az ötös előtt Zivzivadze hatalmas luftot rúgott… Nem sokkal később már a grúz támadó volt eredményes, Nego indítását követően az ötös sarkáról egy visszahúzós csel után a bal felsőbe lőtt. Könnyen megduplázhatta volna előnyét a Fehérvár, ám Dárdai remek passzából Kodro estében négy méterről fölé lőtt.

A fordulást követően szépíthetett volna a Honvéd, helyette viszont újabb Vidi-gólt láthattunk. Egy szemre is tetszetős kontratámadás során Fiola indította Kodrót, aki Petrjakhoz passzolt és az ötös sarka elől kilőtte a bal alsó sarkot. A 60. percben csak összejött a szépítés a kispestieknek, ekkor Nono ívelt be egy szabadrúgást, a leshatárról induló Batik érkezett remekül és 7 méterről a hálóba fejelt – némi videóbírózás után megadták a találatot.

A 75. percben Zivzivadze végleg lezárhatta volna a lényegi kérdéseket, ugyanis Dárdai jobb oldali szögletét előbb Szappanos védte, majd a kipattanót az egyedül tartózkodó grúz csatár nem tudta levenni a labdát, kis spéttel, két méterről a lelátóra bombázta a labdát. Bizony Szabics Imre vezetőedző és Késedi Gábor videóelemző sem akart hinni a szemének: mindketten egyszerre ugrottak fel, fejüket fogták, végül nyugtázták az újabb kimaradt lehetőséget.

A hajrában a tempó nem hagyott alább, mindkét csapat rohamozott. A Fehérvár Zivzivadze révén ismét közel állt az újabb gól megszerzéséhez – vendégek részéről az egyenlítés is benne lógott a levegőben -, de inkább a hazaiak akarata érvényesült. Egy ízben Nono blokkolt, “utolsó falként” Szappanos állta a labda útját, megóvva csapatát az újabb góltól. A grúz légiós egymaga többször is eldönthette volna a mérkőzést, de nem igazán akart összejönni neki a második gól. A rendes játékidő utolsó perceiben még a csereként beállt Eppel vette be Kovács kapuját, de les miatt annullálta a találatot a játékvezető, míg a csalódott Honvéd-szurkolók néhány másodperc erejéig, rigmusba foglalva, tüntetőleg léptek fel a spori döntése ellen.

Az eredmény már nem változott, a Vidi 2-1-re nyert a Honvéd ellen és helyet cserélt egymással a tabellán: a hazaigárda a negyedik, a rivális a hatodik helyen áll, amely a lefújás után a hevesen reklamáló Lázár Zsolt személyében erőnléti edzőjét elveszítette a következő forduló(k)ra.

NB I, 9. forduló

MOL Fehérvár FC-Honvéd 2-1 (Zivzivadze 26., Petrjak 55., ill. Batik 60.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola, Rus, Musliu, Stopira – Petrjak (Bamgboye 70.), Nego, Makarenko, Dárdai – Zivzivadze (Heister 88.), Kodro

Honvéd: Szappanos – Lovric (Mezghrani 68.), Batik, Klemenz, Tamás K. – Nono, Hidi, Pantelic (Eppel 76.) – Bőle (Machach 57.), Lukic, Balogh N. (Zsótér 57.)

NB I: Bombameglepetés, csaknem 11 év után nyert újra a ZTE a Fradi ellen