Az első negyvenöt perc nyílt sisakos támadófutballját követően a csapatok a folytatásban sem vettek vissza az iramból, az első percekben Vécsei fejese megadta az alaphangot, ám aztán meglepetésre a ZTE szerezte meg a vezetést. Többször is felszabadíthatott volna a Fradi védelme, ám egy rossz fejest követően Koszta hat méterről Blazicot találta el, így lett jó a kipattanó Serafimovnak, aki köszönte szépen és kapásból, 13 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

És ha egy üzlet egyszer beindul, Koszta növelte tovább az egerszegiek előnyét. Szembetűnő volt, hogy a vendégek félelmet nem ismerve, tetszetősen futballoztak, a hazaiak mindent bevetve igyekztek szépíteni, ez az első félidő végén összejött, egy legurított szöglet után a válogatottba visszatérő Vécsei 23 méterről elemi erővel bombázott Demjén kapujába.

A fordulást kövétően az 52. percben Mak beadása nyomán két egerszegi védő nem tudott felszabadítani, a középen érkező R. Mmaee ötösről leadott lövése a felső lécen csattant.

Pár percre rá ismét a csereként beállt marokkói válogatott csatárral szemben szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, azonban Farkas Ádám játékvezető büntető helyett – megítélése szerint műesés miatt – sárga lapot adott a támadónak. Bár az esetet vizsgálta a VAR, maradt az eredeti ítélet, pedig a visszajátszások alapján bizony Serafimov az ellenfél lábát találta el.

A 70. percben aztán Babati végzett volna el szabadrúgást, ám Farkas sporttárs egy korábbi tizenegyes-gyanús szituációt vizsgált a VAR segítségével, utólag be is fújta, ám R. Mmaee nem tudott túljárni Demjén eszén, megfogta a büntetőt. A zöld-fehérek nem adták fel, küzdöttek az egyenlítésért, az újabb gólt viszont Grezda szerezte, ám a találata nem volt érvényes, lest jelzett a spori.

Az eredmény nem változott, így a ZTE 2010. november 6. után újra legyőzte a Fradit, egyben megszakította a kilencmérkőzéses nyeretlenségi sorozatát az FTC-vel szemben.

NB I, 9. forduló

Ferencváros-ZTE FC 1-2 (Vécsei 45., ill. Serafimov 7., Koszta 23.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

Ferencváros: Bogdán – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Cabraja – a félidőben) – Vécsei (Laidouni 51.), Besic – Zubkov (R. Mmaee – a félidőben), Tokmac (Marin 77.), Mak (Uzuni 68.) – Boli

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi (Gergényi 79.) – Sankovic, Spoljaric (Nimaga 54.), Halilovic (Tajti 85.) – Meshack (Grezda 85.), Koszta, Skribek (Babati – a félidőben)

NB I: A Gyirmót jubiláló légiósa csereként beállt és nyerőember lett a Paks ellen