KISVÁRDA – ZALAEGERSZEG 5-0

Beszámoló itt! 

Joao Janeiro (Kisvárda): Nagyon jó volt átélni ezt a mérkőzést természetesen. Három pontot szereztünk, újabb győzelem, de ami nagyon fontos, hogy mindenképpen a Földön kell maradnunk és alázatosan kell dolgoznunk tovább. Nagyon fontos volt ez a mérkőzés annak fényében is, hogy fenntartsuk az egyensúlyt a három egymás után lejátszott találkozó között. Mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a frissesség – és itt most nem elsősorban a fizikai frissességre, hanem a mentális frissességre gondolok – az egyik legfontosabb az élsportban. Nagyon boldog vagyok és mindenképpen büszke vagyok a fiúkra. Ez a győzelem az övék, de a mellrák elleni küzdelemnek is ajánljuk a sikerünket. A legnagyobb különbség, amit én láttam a mai mérkőzésen, az az volt, hogy veszélyesebbek voltunk és ki is tudtuk használni a helyzeteinket hatékonyan. Nagyon boldog vagyok, hogy Camajnak ismét sikerült betalálnia, ráadásul nem is egyszer. Ez egy hét alatt már a harmadik mérkőzése volt. Az, hogy a Ferencváros ellen mi lesz, játszik-e kezdőként, azt még nem tudom, nincsen nálam kristálygömb, de nagyon boldog vagyok és örülök a góljainak.

Waltner Róbert (ZTE):Ez két elég különböző félidő volt. Az első játékrészben a mentalitásunk nagyon-nagyon nem tetszett, se az az akarat, se az az alázat és szorgalom nem volt meg, ami eddig jellemzett minket. Kevés volt a labda nélküli mozgás is.

Amikor nyer egy csapat zsinórban három meccset, akkor szokott lenni az, hogy “nagyon jók vagyunk” , majd jön a pofon és lehet leszállni a földre. Mi ezt megpróbáltuk megelőzni, felhívni a játékosok figyelmét, de sajnos nem fogadták meg a tanácsunkat és most a saját bőrünkön megtapasztaltuk, hogy milyen az, amikor az ember nem száz százalékosan megy ki a pályára, és annyira mi nem vagyunk jó csapat, hogy 80 százalékkal meccset nyerjünk, ráadásul az ellen a Kisvárda ellen, amelyik az NB I-ben vezeti a bajnokságot – ma meg is mutatták, hogy miért.

Sokkal jobban megérdemelték ezt a győzelmet, teljesen egyértelmű volt, jobban akarták, agresszívabbak voltak, jól kontráztak, amit tudtunk is előre. Úgyhogy nekünk ez egy fájó vereség, viszont hogyha a jövőre nézve mi ebből tanulunk, akkor azt gondolom, hogy profitálhatunk belőle, viszont hogy ha nem, akkor lehet, hogy ha nem is öt gólt kapva, de belefutunk a következő pofonba. Viszont most azért, mert kaptunk egy meccsen ötöt, ne dugjuk a fejünket a homokba. Van ilyen. Inkább egyszer kapjunk ötöt, mint hogy ötször 1-0-ra kikapjunk. Úgyhogy tanulni kell belőle, az élet nem áll meg. A bajnokságban nem lehet megnyugodni, itt minden héten háború van. Itt akkor engedhet ki mindenki, amikor vége van a idénynek május 14-én. Ez egy hullámvasút. Van, amikor rúgsz, van, amikor kapsz ötöt, ma ez így alakult. Persze lehetett volna másképp is, de nem véletlenül alakult így. A Kisvárda jobb állapotban volt a mai meccsen, mint mi. Lehet keresni kifogásokat, de én nem szeretnék. Hozzáteszem, hogy 120 percet játszottunk szerdán a kupában, átutaztuk egész Magyarországot, de nem hiszem, hogy ezen múlott. Ha egy játékos, egy csapat rendesen felkészül fejben és motivált, akkor kompenzálni tudja ezeket a nehézségeket. Sajnos nekünk ma ez nem sikerült. Remélem, a következő meccsen már megint azt az arcunkat fogjuk mutatni, amivel sikeresek voltunk.

Waltner beszélt arról is, hogy támadója, Koszta Márk a cseréjénél hangot is adott a nemtetszésének.

Sajnos Márk az pont azok közé a játékosok közé tartozik, aki nagyon elhitte most, hogy eredményes volt, jól játszott – hozzáteszem, tényleg nagyon sokat segített a csapatnak, az utolsó négy-öt meccsén csúszott-mászott a csapatért. Pont ő volt az egyik, aki most elhitte, hogy ő nagyon jó, már nem rakott bele annyi melót, és azért is lett lecserélve. És a kispadon aztán… azt majd az öltözőben elintézzük, hogy mi lesz.

PUSKÁS AKADÉMIA – BP. HONVÉD 3-1

Beszámoló itt!

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Nagyon hektikus mérkőzést játszottunk. Győrben, a kupameccsen ugyanez volt a helyzet, csak ott nem tudtunk gólt rúgni. De ugyanígy daráltunk, játszottunk a végéig. Persze most emberelőnyben voltunk, ami lehet, hogy könnyebb, de hát láttuk a múlt mérkőzésen is, mikor a Honvéd játszott emberelőnyben és nem tudott nyerni. Örülök a győzelemnek, amit egy jó Honvéd, egy küzdő Honvéd ellen arattunk, de jobb volt ma a Puskás eredményben és játékban is.

Horváth Ferenc (Bp. Honvéd):Még nem éltem túl a meccset koránt sem…nehéz egy olyan mérkőzésről beszélni, ami nem a pályán játszódik, hanem egy kis kocsiban. Én pedig azt gondolom, hogy fura az, hogy mi edzők semmilyen formában nem beszélhetünk a bírókról.

Azt gondolom, azt csinálnak a meccsekkel, amit akarnak, de ez az én privát véleményem. Természetesen a mai bírók remekül vezették a meccset és igazán profi munkát végeztek… Amit gondolok, azt inkább nem mondom el, sőt, most már félek attól is, hogy van gondolatrendőrség és el fognak vinni.

Azt gondolom, hogy amíg megvoltunk 11-en, addig sokkal jobban játszottunk, mint a Puskás, de utána is nagyon jól tartottuk magunkat. Sajnálom, hogy nem lett ebből eredmény, pedig 2-1-nél volt egy nagy helyzetünk, ki lehetett volna egyenlíteni. Elég nehéz sorozaton vagyunk túl és nagyon pechesen jöttünk ki belőle. Abszolút úgy éreztem, hogy egyenlő létszámban nyerhettünk volna, de ez innentől kezdve már fikció, mondhatunk bármit. Tizenegy emberrel is nehéz játszani a Puskás ellen, tízzel meg nagyon. De jó lenne, hogy ha az elől lévők is felelősséggel lennének a csapat iránt, mert rengeteg helyzetet kihagyunk. (M4 Sport)

Az NB I állása: