I. félidő:

Sokáig nagy küzdelem zajlott a pályán, igazán számottevő helyzet nélkül, a kaput nem igazán veszélyeztette egyik csapat sem.

A 17. percben így picit a semmiből szerzett vezetést a Honvéd: Nono kapott jó labdát Lukictól, majd a meccs első helyzetének végén el tudta bökni azt a kilépő Markek mellett is, amely így a hálóba gurult (0-1).

Alig tudott azonban örülni az előnynek a kispesti csapat és máris emberhátrányba került. A 21. percben Baluta tartott rá Machach lábára, emiatt több Honvéd-játékos is nekiugrott a román légiósnak. Köztük volt Nagy Dominik is, aki tarkón ragadta a riválist. Baluta az esetért sárgát kapott, Nagyot viszont kiállította a játékvezető. A VAR is vizsgálódott, de helyben hagyta az ítéleteket.

A Honvéd tíz emberrel nyilván visszább állt, de Nono szabadrúgásából így is majdnem megszerezte a második gólját is, miközben a felcsútiak keresték a fogást szervezett ellenfelükön. Végül az első játékrész hosszabbításában jött össze az egyenlítés, az első igazán veszélyes hazai lehetőség góllal zárult! Nem tudtak felszabadítani a vendégvédők, a labda végül Plsek elé került, aki egy lefordulással Klemenzet és Zsótért is becsapta, majd 9 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-1).

II. félidő:

A második félidő ugyanúgy kezdődött, ahogy az első végert ért, azaz jobbára a középpályán dúlt a csata, miközben a kapuk keveset forogtak veszélyben.

A kispestieket Klement sérülés is sújtotta, majd a VAR jogosnak tűnő jelzése is: a 70. percben a játékvezető a videóbírós szobából érkező szignálra fújt 11-est Nagy Gergő kezezésénél. A büntetőt az ezzel már duplázó Plsek magabiztosan lőtte a kapuba (2-1).

A VAR-t eddig is többször kritizáló Horváth Ferenc Eppel és Hidi csatasorba állításával próbált reagálni, de helyzete sokáig csak a Puskás Akadémiának volt, ám Szappanos kétszer is a helyén volt. Aztán Nono hulló falevélként érkező, megpattanó lövésében, majd Balogh fejesében is benne volt a Honvéd-gól.

A hajrában végül Mezghrani öngólja mindent eldöntött (3-1), hogy aztán Batik szépítő találatát a VAR vegye el les miatt – a felvétel alapján helyesen. Maradt a 3-1, a Puskás Akadémia biztosan áll a dobogó harmadik fokán, míg a Honvéd maradt a 8. az OTP Bank Ligában.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Puskás Akadémia – Bp. Honvéd 3-1 (Plsek 47., 71. – a másodikat 11-esből, Mezghrani 88. – öngól, ill. Nono 17.)

Piros lap: Nagy D. (Honvéd, 21.)

PAFC: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – van Nieff, Plsek, Baluta (Corbu, 78.) – Csirmaz (Gera D., 56.), Kozák, Komáromi (Favorov, 85.)

Honvéd: Szappanos – Mezghrani, Batik, Klemenz (Lovric, 60.), Tamás – Zsótér (Eppel, 78.), Baráth (Hidi, 78.), Nono, Machach (Nagy G., 46.) – Nagy D., Lukic (Balogh N., 69.)

Korábban:

Kisvárda – ZTE 5-0

Az NB I állása:

A Honvéd légiósa szerint a taktika nálunk nem nagy divat: “Jobb bajnokságba is mehettem volna, de kevesebb pénzért”